Scared: Μια κινητική αλληγορία για τον φόβο, του Ηλία Χατζηγεωργίου στην Πειραιώς 260
Το χορογραφικό έργο ”Scared” του Ηλία Χατζηγεωργίου ανεβαίνει στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, και πραγματεύεται το διαχρονικό αλλά και πάντα επίκαιρο ζήτημα του φόβου.
Η κινητική αλληγορία “Scared” για τον φόβο ανεβαίνει στην Πειραιώς 260, την Τρίτη 9, την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 21:00.
Το χορογραφικό έργο “Scared” του Ηλία Χατζηγεωργίου πραγματεύεται το διαχρονικό αλλά και πάντα επίκαιρο ζήτημα του φόβου. Με την εκτόξευση της τεχνολογικής ανάπτυξης και την αμφισβήτηση των παραδοσιακών ιδεολογιών, το άγνωστο είναι σήμερα πιο κοντά μας από ποτέ και η ανθρωπότητα στέκει αμήχανη απέναντι στο αύριο. Η απομόνωση σε ατομικές οθόνες που διαμορφώνουν μια όλο και πιο αλλοιωμένη εκδοχή της πραγματικότητας και η έλλειψη φυσικής επαφής δημιουργούν μια νέα «κοινότητα» χωρίς πραγματική ώσμωση μεταξύ των ανθρώπων, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη.

Φωτογραφία: Φανή Μαρία Χατζή
Οι παλιοί ήρωες πεθαίνουν αλλά και οι νέοι αποκαθηλώνονται με ταχείς ρυθμούς από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα social media. Κι ενώ συνυπάρχουμε, δεν γνωριζόμαστε. Φοβόμαστε ο ένας τον άλλον αλλά συχνά και τον ίδιο τον εαυτό μας.
Ερευνώντας τα συμπτώματα του φόβου, πάντα με έμπνευση και κινητικά εργαλεία από το street dance, η παράσταση επιχειρεί να προσεγγίσει τις σωματικές εκφράσεις του φόβου· να ψηλαφίσει την καθημερινή κίνηση μιας φοβισμένης κοινωνίας: της δικής μας.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Από τον Μπαχ στον Μαρτινού: Η ΚΟΑ συμπράττει με Ντάνιελ Χόουπ και Σίμο Παπανα στο Μέγαρο
- Σημειώσεις για μια Ορέστεια στην πανδημία: Προβολή της ταινίας των Μάρθας Φριντζήλα και Πάνου Ανδριανού στο Θέατρο Τέχνης
- Απ’ τα ρεμπέτικα στο… metal: Οι String Demons για ένα εκρηκτικό live στο Gazarte Roof Stage