MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
24
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Το Kids Radio Festival έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με ένα διήμερο γεμάτο δράσεις και εκδηλώσεις για παιδιά, η Disney και η Pixar μας “βάζουν”, για ακόμη μια φορά, στο κεφάλι της έφηβης Ράιλι και τα νέα απρόσμενα συναισθήματα της μέσα από το σίκουλε της ταινίας «Τα Μυαλά που Κουβαλάς». Όσα θα κάνουμε με την οικογένεια μας στην πόλη αυτό το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου.

Monopoli Team

Θέατρο

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Χειροποίητες μαριονέτες 60cm έως 90cm, γνωστοί ηθοποιοί που χαρίζουν τις φωνές τους, πλούσια σκηνικά γέλιο και μηνύματα για μικρούς και μεγάλους. Η ιστορία του μικρού πρίγκιπα είναι ένα μαγικό παραμύθι γραμμένο για μικρούς και μεγάλους. Ο μικρός πρίγκιπας, μέσα από τις δροσερές αναμνήσεις του ταξιδιού του, ξετυλίγει μπροστά στα μάτια του πιλότου όλη την επιπολαιότητα, την υπεροψία, τη μιζέρια, τη δίψα για εξουσία και λεφτά, τη μοναξιά των ανθρώπων. Απλά, χωρίς ίχνος διδακτικού τόνου, κάθε περιγραφή του μικρού πρίγκιπα είναι μάθημα ζωής. Μια συνεχής αναζήτηση για την «αλήθεια». *Θεατρική απόδοση: Λίλιαν Τσέρτου – Παναγιώτα Μωυσιάδου. Σκηνοθεσία: Θανάσης Γκότσης . Ακούγονται οι ηθοποιοί: Πάνος Μουζουράκης,  Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Σόλων Τσούνης κ.α.
Σάββατο 15/6, 19:00
Εισιτήρια: Από 5€. Προπώληση: more.com
Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος – Μίμης Φωτόπουλος, Αγίου Κωνσταντίνου 42, Μαρούσι. Τηλέφωνο: 21 0619 8890.

Αισωπομαχίες, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία

5 μύθοι του Αισώπου γνωστοί αλλά αγνώριστοι σε ανοιχτούς χώρους και αυτό το καλοκαίρι από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. Οι «Αισωπομαχίες» ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων, με αγνά χειροποίητα υλικά, διαδραστικά παιχνίδια, ζωντανή μουσική και τραγούδια, με χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις. Μάχες, έριδες, συγκρούσεις, ανταγωνισμοί και αψιμαχίες συνθέτουν ένα σκηνικό εκρηκτικό σε μία παράσταση όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν σημαντικό και ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των ιστοριών. Τύμπανα, κιθάρα, άρπα, βροντή, καζού, magic drum, καλίμπα, ξύστρα, μουσική γαβάθα, καστανιέτες, κρόταλα, ζήλιες, καχόν, δίνουν ζωντάνια και ρυθμό, σε μία παράσταση όπου οι ιστορίες και η ζωντανή μουσική έχουν τον πρώτο λόγο. *Σκηνοθεσία: Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος και Πέτρος Δαμουλής. Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δήμητρα Σκέμπη, Έλσα Λουμπαρδιά.
Κυριακή 16/6, 21:00
Εισιτήρια: 10 € προπώληση. 12 € στο ταμείο την ημέρα της παράσταση. Προπώληση: ticketservices.gr.
Αισθητικό Δάσος Υμηττού – πίσω από τη Μονή Καισαριανής 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση για παιδιά, με δωρεάν συμμετοχή12.09.2018

Κινηματογράφος

Park your Cinema Kids: Η Μικρή Γοργόνα (2023)

Οι μικροί θεατές και οι οικογένειές τους είναι καλεσμένοι και φέτος στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ για να ανακαλύψουν αρχαίους μύθους, κλασικά παραμύθια και ιστορίες με φαντασία, μάγια και μυστήρια μέσα από συναρπαστικές ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action, για όλες τις ηλικίες. Σάββατο 15/6, 21:00: «Η Μικρή Γοργόνα» 2023: Στο εντυπωσιακό live-action ριμέικ της Disney, η θρυλική Μικρή Γοργόνα παίρνει τη μορφή της Halle Bailey και ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Rob Marshall μας ταξιδεύει στον καθηλωτικό υποβρύχιο κόσμο του κλασικού παραμυθιού του Hans Christian Andersen αναβιώνοντας το βραβευμένο με Όσκαρ μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων. * Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά με τη φωνή της Μαρίνας Σάττι στον ρόλο της Άριελ.
Σάββατο 15/6, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Αθήνα.

Τα μυαλά που κουβαλάς 2

Σε σκηνοθεσία του Kelsey Mann και παραγωγή του Mark Nielsen, «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους. Η ταινία των Disney και Pixar επιστρέφει στο κεφάλι της έφηβης Ράιλι τη στιγμή που τα κεντρικά έρχονται αντιμέτωπα με μια ξαφνική κατεδάφιση για να κάνουν χώρο για κάτι εντελώς απρόσμενο: νέα Συναισθήματα! Η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, που χρόνια τώρα διευθύνουν μια επιτυχημένη επιχείρηση, δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν όταν εμφανίζεται το Άγχος. Και φαίνεται πως έχει και παρέα. *Φωνές: Γιάννης Υφαντής, Σοφία Τσάκα, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Ζόι Πρε, Δημήτρης Σάρλος κ.α.
*Κριτική και αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑργοναυτική εκστρατεία: Ο «Καραγκιόζης» του Ηλία Καρελλά το καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου12.09.2018

Φεστιβάλ

3o Kids Radio Festival στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το Kids Radio Festival από το Kids Radio 88.6, έρχεται ξανά πιο μεγάλο από ποτέ και στο κέντρο της πόλης, στις 15 και 16 Ιουνίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Αναρρίχηση, laser tag, nerf games, bungee -τραμπολίνο, τοξοβολία, μεγάλη πίστα rollers, virtual reality, εργαστήρια STEM, πειράματα με τον Mr. Chem, πλανητάριο, μαγειρικά εργαστήρια, πειράματα με τους Planet Physics, stand-up Comedy με τον Γιώργο Χατζηπαύλου, θέατρο από την Ομάδα Κοπέρνικος, μαγικά με τον Magic Tolto, ηχογραφήσεις στο studio του Kids Radio 88.6 με την Φανή & τον Nίκο, συναυλία με την Kids Radio Band. Και ακόμη: Bubble shows, τρενάκι, mini Olympic games, magic show με τον Felipe, graffiti και doodle art, χορός, μαθήματα αυτοάμυνας, face painting, κουκλοθέατρο, γωνιά βιβλίου, cinema, yummy land με απολαυστικές γεύσεις, εμφανίσεις αγαπημένων ηρώων και πολλές ακόμη εκπλήξεις.
15 και 16 Ιουνίου 2024
Εισιτήρια αποκλειστικά στο www.kidsradio.com.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. 

Δράσεις

3D Origami Workshop για παιδιά 7-12 ετών στον χώρο «16 Φωκίωνος Νέγρη»

Στο πλαίσιο της τρέχουσας έκθεσης 19 αποφοίτων του Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στον εκθεσιακό χώρο «16 Φωκίωνος Νέγρη»  το Σάββατο 15 Ioυνίου 2024 παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα χειροτεχνικό εργαστήριο 3D Origami με την εικαστικό Μαρία Κορομπίλη. Με αφορμή το έργο της Μαρίας Κορομπίλη στην έκθεση, ξεκινάμε ένα ταξίδι στη μαγευτική τέχνη της ιαπωνικής χαρτοδίπλωσης. Στη διάρκεια του εργαστηρίου, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για την ιστορία του Origami, να εισαχθούν στην φιλοσοφία αυτής της ιδιαίτερης τέχνης και από ένα απλό ορθογώνιο χαρτί να κατασκευάσουν ζωικες μορφές, φυτικά σχήματα και άλλα μυθολογικά πλάσματα και αντικείμενα.
Σάββατο 15/06/2024 | 12:00 – 14:00
Είσοδος ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected].
«16 Φωκίωνος Νέγρη», Φωκίωνος Νέγρη 16 112 57 Αθήνα. Τηλ: +30 210 8824681.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ3o Kids Radio Festival στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες