MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
24
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας: 10 διάσημες γυναίκες που μίλησαν ανοικτά για τη γονιμότητα

Κατάψυξη ωαρίων, αποβολή και εξωσωματική γονιμοποίηση. Η αλήθεια που μοιράστηκαν 10 διάσημες γυναίκες, για τη γονιμότητα.

Monopoli Team

Η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, από τον οργανισμό Assisted Conception Taskforce (ACT). Στόχος της, είναι να αυξήσει τη γνώση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με ζητήματα υπογονιμότητας που αντιμετωπίζουν ζευγάρια, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η υπογονιμότητα είναι ένα ζήτημα που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ 1 στα 6 άτομα σε αναπαραγωγική ηλικία, αντιμετωπίζει προβλήματα υπογονιμότητας. Παράλληλα, με βάση τα ίδια στοιχεία, υπάρχουν περίπου 50 με 80 εκατομμύρια υπογόνιμα ζευγάρια στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιατροφή και γονιμότητα: Πώς συνδέονται;12.09.2018

Το «ταξίδι» κάθε ατόμου στο κομμάτι της γονιμότητας ξεκινάει, εξελίσσεται και ολοκληρώνεται διαφορετικά. Το μόνο σίγουρο είναι, πως όταν κάποιος μοιράζεται τη δική του αλήθεια, χωρίς φίλτρα, ενημερώνει και ευαισθητοποιεί σχετικά με ένα στιγματισμένο, ακόμη και σήμερα, ζήτημα: εκείνο της υπο-γονιμότητας. Ευτυχώς, πολλές διάσημες γυναίκες, έχουν μιλήσει κατά καιρούς για τις δικές τους εμπειρίες, για την κατάψυξη ωαρίων, για την αποβολή και για την εξωσωματική γονιμοποίηση, προσφέροντας ελπίδα και έμπνευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥποθυρεοειδισμός, υπερθυρεοειδισμός, όζοι και καρκίνος του θυρεοειδούς: Τι είναι, συμπτώματα και θεραπεία12.09.2018

Έμμα Ρόμπερτς

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Cosmopolitan, η πρωταγωνίστρια του «Scream Queens» αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο η διάγνωση της ενδομητρίωσης, άλλαξε τη ζωή της. «Πριν από μερικά χρόνια, έμαθα ότι είχα ενδομητρίωση, από τότε που ήμουν έφηβη. Είχα πάντα εξουθενωτικές κράμπες και περιόδους… Το ανέφερα στον γιατρό μου, ο οποίος δεν το εξέτασε και με έστειλε στο σπίτι μου. Στα τέλη της δεκαετίας των 20, πήγα σε γυναίκα γιατρό. Έκανε εξετάσεις, με έστειλε σε ειδικό. Επιτέλους, υπήρξε επιβεβαίωση… αλλά μέχρι τότε, είχε επηρεάσει τη γονιμότητά μου. Μου είπαν: “Μάλλον θα πρέπει να καταψύξεις τα ωάριά σου ή να εξετάσεις άλλες επιλογές”».

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαρκίνος του μαστού: Νέα μελέτη φέρνει αισιόδοξα νέα για τη θεραπεία12.09.2018

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά