MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
17
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 24 Μαΐου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

Uncanny Valley: Η πρωτοποριακή παράσταση των Rimini Protokoll στο 20ό Athens Digital Arts Festival

Το Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει την περφόρμανς «Uncanny Valley», μια πρωτοποριακή παράσταση από τη διάσημη γερμανική θεατρική ομάδα Rimini Protokoll. Αυτή η πολυαναμενόμενη παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Μαΐου 2024 στο Θέατρο REX του Εθνικού Θεάτρου στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», στο πλαίσιο της επετειακής διοργάνωσης του φεστιβάλ για τα 20 χρόνια, ADAF 2024: TECHNO(S)CENE. Το Uncanny Valley είναι μια προκλητική εξερεύνηση της λεπτής γραμμής μεταξύ ανθρώπου και μηχανής, σε σκηνοθεσία Stefan Kaegi. Η παράσταση αμφισβητεί τις αντιλήψεις μας για την ταυτότητα και την ουσία της ανθρωπότητας παρουσιάζοντας ένα animatronic αντίγραφο του θεατρικού συγγραφέα Thomas Melle. Καθώς αυτό το ανθρωποειδές παίρνει τη θέση του συγγραφέα, προκαλεί βαθύ προβληματισμό σχετικά με τη σχέση μεταξύ του πρωτότυπου και του ηλεκτρονικού του αντιγράφου.
Παρασκευή 24/5 και Σάββατο 25/5 στις 20:30
Εισιτήρια: Από 20€. Προπώληση: more.com 
Εθνικό Θέατρο – Rex – Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα. | Ταμεία Θεάτρου Rex – τηλ.: 210.3301881 – 210.3305074.

Λόγια στο Στόμα, του Κίραν Χέρλι στο Εθνικό – «Σκηνή Νίκος Κούρκουλος

Στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Κυπριακού Θεάτρου», παρουσιάζεται, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, στις 20:30, από την ομάδα «Φερέφωνο» το έργο Λόγια στο στόμα (Mouthpiece) του βραβευμένου Σκωτσέζου συγγραφέα Κίραν Χέρλι, σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου. Εδιμβούργο. Σούρουπο. Μια γυναίκα. Ένα αγόρι. Μια απροσδόκητη συνάντηση. Δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι. Και στο βάθος η πόλη. Ο Ντέκλαν γεννά στη Λίμπι την ανάγκη να γράψει ξανά. Η Λίμπι δίνει στον Ντέκλαν τη δυνατότητα να ελπίζει. Ο Ντέκλαν λέει στη Λίμπι την ιστορία του. Η Λίμπι δίνει φωνή στον Ντέκλαν. Κι αυτό που γίνεται μετά…*Παίζουν: Ανδρέας Δανιήλ, Μέλανη Στέλιου. Κατάλληλη για άνω των 15 ετών.
Παραστάσεις: Παρασκευή 24/5, 20:30
Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος, 10€ εκπτωτικό. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο – Κτήριο Τσίλλερ – Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», ΑΓ. Κωνσταντίνου 22-24.

Απόγευμα με τη Νίκη Ρεβέκκα, σε σύλληψη-σκηνοθεσία Παυλίνας Μάρβιν στο Rabbithole

Η συγγραφέας Νίκη Ρεβέκκα Παπαγεωργίου συναντιέται με τέσσερις γυναίκες για τσάι στο διαμέρισμά της. Η οικοδέσποινα απαντά στα ερωτήματα που θέτουν οι επισκέπτριες με δικά της κείμενα, που μεταμορφώνονται το καθένα σε έναν αυτόνομο μικρόκοσμο, υποχρεώνοντας τις παρευρισκόμενες να ζήσουν για λίγο ως πρωταγωνίστριες σε ένα σύμπαν που αγνοούν αλλά χρειάζονται. Το χάσμα ανάμεσα στον ποιητικό κόσμο που η ίδια επιλέγει επίμονα, και στην πραγματικότητα που της επιβάλλει η επίσκεψη, δεν γεφυρώνεται. * Κείμενα: Νίκη Ρεβέκκα Παπαγεωργίου. Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Παυλίνα Μάρβιν. Συμμετέχουν: Ειρήνη Βουρλάκου, Μαριάννα Δεβετζή, Ελένη Ζαφείρη, Χριστίνα Θύμη, Χριστιάνα Λαμπρινίδη, Ολυμπία Μπουλογεώργου, Ουίτσι, Αγνή Στρουμπούλη.
Παραστάσεις: 24/5, 25/5 στις 21:00 και 26/5 στις 19:00
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: more.com
Rabbithole, Γερμανικού 20, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0524 9903.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Γιορτάζει 30 χρόνια τιμώντας τους καλλιτέχνες12.09.2018

Συναυλίες

 Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στην Τεχνόπολη

Credits: Symeon Vaidanis

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε την συναυλιακή επιστροφή του το καλοκαίρι του 2024, κάνοντας λόγο για “λιγοστές εμφανίσεις” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, ο μουσικός ανέφερε: «Μετά από αρκετά χρόνια συναυλιών, φορτισμένα με μια απρόσμενη ανταπόκριση και αγάπη, φτάνει στο τέλος της η «Διονυσιακή» περίοδος*. (Αν και όταν επιστρέψω, το Απολλώνειο στοιχείο θα υπερτερεί). Θα κλείσει πανηγυρικά με λιγοστές εμφανίσεις που θα γίνουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τα μέσα Μαΐου έως και τα μέσα Ιουνίου, θα έχω, δε, τη χαρά και την τιμή, στην υπάρχουσα ομάδα συνεργατών, να προστεθούν η Βάσω Δημητρίου και ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος -ως μουσικοί- και η Μάρθα Φριντζήλα, ως ερμηνεύτρια».
Παρασκευή 24/5 και Σάββατο 25/5, 20:45
Εισιτήρια: Από 15 ευρώ. Προπώληση: more.com
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 3010 9300.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙσπανόφωνο σινεμά, street party στο Σχεδία Home, φεστιβάλ made in Cyprus: Τα highlights της 4ης εβδομάδας του This is Athens – City Festival12.09.2018

Εκθέσεις

Σπονδές στη θάλασσα: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί Καψιώτη

Δημήτρης Μυταράς

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 εγκαινιάζεται στην γκαλερί Καψιώτη η ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο «Σπονδές στη θάλασσα». Η έκθεση θεσμός πραγματοποιείται για δέκατη συνεχή χρονιά στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας» που διοργανώνει ο δήμος Πειραιά και θα την εγκαινιάσει ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Η αγάπη για την πολυύμνητη θάλασσα είναι βαθιά ριζωμένη στις καρδιές των Ελλήνων. Έργα τέχνης που εκπροσωπούν όλα τα ρεύματα της εικαστικής δημιουργίας, από τον ρεαλισμό και τον υπερρεαλισμό έως την αφαίρεση, τον εξπρεσιονισμό και τον ιμπρεσιονισμό, προσκαλούν το θεατή σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην σύγχρονη ιστορία της ελληνικής τέχνης και τον προκαλούν να νιώσει με όλες τις αισθήσεις του το μεγαλείο και τη μαγεία της θάλασσας. Ο επισκέπτης της έκθεσης θα έχει την ευκαιρία να δει τα έργα σύγχρονων καταξιωμένων δημιουργών, δίπλα στα έργα σπουδαίων ζωγράφων που άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμα τους στην ελληνική τέχνη, όπως ο Δημήτρης Μυταράς, ο Παύλος Σάμιος, ο Δημοσθένης Κοκκινίδης.
Διάρκεια έκθεσης: 24 Μαΐου – 15 Ιουνίου 2024
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 ώρα 18.00-22.00 μ.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00
Διεύθυνση: Γκαλερί Καψιώτη, Αλκιβιάδου 153 & Σωτήρος, Πειραιάς – Η γκαλερί απέχει 100 μέτρα από το μετρό Πειραιά σταθμός «Δημοτικό Θέατρο» . Τηλέφωνο: 210 4129257.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒένια Δημητρακοπούλου: Το τυχαίο είναι μια μεγάλη οδός12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις