MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
16
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Γαλλία: 7 πόλεις που αξίζει να επισκεφθείτε, πέρα από το Παρίσι

Επτά υπέροχες γαλλικές πόλεις για να βάλετε στη λίστα με τα επόμενα ταξίδια σας.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα για ταξίδι. Με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, μεγάλες λεωφόρους, τέχνη παγκόσμιας κλάσης, ιστορικά café και μοναδική γαστρονομική σκηνή, η γαλλική πρωτεύουσα είναι μια πόλη-φετίχ και ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Αν όμως το έχετε ήδη επισκεφθεί και θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό ή προτιμάτε προορισμούς που δεν αποτελούν την πρώτη επιλογή των τουριστών, η Γαλλία έχει πολλές πόλεις-διαμάντια που μπορούν να σας προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες. Ακολουθούν επτά υπέροχες γαλλικές πόλεις που αξίζει να ανακαλύψει κανείς, σύμφωνα με το Time Out.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι 10 φθηνότερες ευρωπαϊκές πόλεις για city breaks το 202412.09.2018

Λυών

Πηγή: Shutterstock

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας είναι μια πανέμορφη πόλη με ξεχωριστή αρχιτεκτονική, εξαιρετικά μουσεία και υψηλή γαστρονομική κουλτούρα. Περικυκλωμένη από δύο ποτάμια (Ροδανό και Σον), έχει ως βασικό τουριστικό πόλο την παλιά πόλη της, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στη Λυών θα χαθείτε σε μυστικά δρομάκια, θα χαζέψετε τις γιγάντιες τοιχογραφίες σε διάφορα δημόσια σημεία και θα δοκιμάσετε γεύσεις και εκλεκτά κρασιά που θα σας μείνουν αξέχαστα. Από εδώ ξεκίνησαν την πορεία τους μερικοί από τους κορυφαίους σεφ του κόσμου, όπως ο Paul Bocuse, ο δημιουργός της nouvelle cuisine. Οι καλοφαγάδες βάζουν ψηλά στη λίστα τους τα bouchons, τα ρουστίκ εστιατόρια που σερβίρουν τοπικά – και όχι φανταχτερά – πιάτα. Πιάστε τραπέζι σε κάποιο από αυτά και δοκιμάστε coq au vin (κόκορα κρασάτο).

Νανσί

Πηγή: Shutterstock

Το Νανσί είναι μια ιστορική πόλη, πρωτεύουσα του νομού Μερτ-ε-Μοζέλ, ενός εκ των τεσσάρων στην περιφέρεια της Λωρραίνης στη Γαλλία, της οποίας είναι πολιτιστική πρωτεύουσα (διοικητική είναι το Μετς). Βρίσκεται επί του ποταμού Μερτ και σε απόσταση περίπου 280 χλμ. από το Παρίσι. Η πόλη είναι γεμάτη με σπουδαία οικοδομήματα, ειδικά της εποχής της Αναγέννησης, όπως και πολλά αξιοθέατα, πλατείες και κήπους. «Η ομορφιά εδώ βρίσκεται στις λεπτομέρειες- στις γλυπτές πόρτες, στα κουφώματα των παραθύρων και στις βιτρό οροφές σε κτίρια που διαφορετικά θα ήταν απολύτως συνηθισμένα», γράφει το Time Out.

Αβινιόν

Πηγή: Shutterstock

Στην αριστερή όχθη του ποταμού Ροδανού, η Αβινιόν είναι μια πόλη που αγαπάει τις τέχνες και τον πολιτισμό. Γνωστή ως έδρα των 7 παπών γαλλικής καταγωγής την περίοδο 1309-1377, η Αβινιόν διατηρεί ακέραια την αίγλη του αλλοτινού μεγαλείου της. Ένας περίπατος στα στενά δρομάκια της αρκεί για να σας πείσει. Από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατά της είναι η ερειπωμένη γέφυρα Πον Σεν Μπενεζέ (πιο γνωστή ως Πον ντ’ Αβινιόν) και το μεγαλύτερο γοτθικό παλάτι της Ευρώπης, το Παπικό Ανάκτορο που δεσπόζει στην κορυφή της πόλης. «Επισκεφθείτε την πόλη τον Ιούλιο, όταν το Φεστιβάλ της Αβινιόν (η απάντηση της Γαλλίας στο Edinburgh Fringe) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», προτείνει το Time Out.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί