MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
05
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Eurovision: Το σατιρικό τραγούδι των Ολλανδών για τον διαγωνισμό και την EBU μετά τον αποκλεισμό τους (vid)

Μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας και του τραγουδιστή Joost Klein από τη φετινή Eurovision δεν έλειψαν οι αντιδράσεις εντός της χώρας, ένα κυκλοφόρησε κι ένα σατιρικό τραγούδι σχετικά με το συμβάν.

Monopoli Team

Ο 26χρονος Ολλανδός τραγουδιστής Joost Klein αποκλείστηκε από τον 68ο διαγωνισμό της Eurovision μετά από καταγγελία μιας γυναίκας μέλους της παραγωγής της EBU που έκανε λόγο για «ανάρμοστη συμπεριφορά» από πλευράς του. Κι ενώ στην αρχή η διοργανώτρια Αρχή είχε αναστείλει τη συμμετοχή της Ολλανδίας από τη γενική πρόβα του διαγωνισμού, εν τέλει αποφασίστηκε ο οριστικός αποκλεισμός του Joost Klein από τον διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η EBU ανέφερε: «Η σουηδική αστυνομία ερεύνησε μια καταγγελία που έγινε από μια γυναίκα μέλος της ομάδας παραγωγής μετά από περιστατικό που σημειώθηκε ύστερα από την εμφάνισή του στον ημιτελικό της Πέμπτης». 

Συνέχισε μάλιστα, επισημαίνοντας πως «ενώ η νομική διαδικασία βρίσκεται υπό εξέλιξη, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει να συμμετέχει στον διαγωνισμό», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως ο αποκλεισμός δεν έχει σχέση με κανέναν άλλο ερμηνευτή ή μέλος αντιπροσωπείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEurovision 2024: Τι ανακοίνωσε η EBU για τον αποκλεισμό της Ολλανδίας – Πώς θα γίνει η ψηφοφορία για τον τελικό12.09.2018

Έτσι, στον φετινό επεισοδιακό διαγωνισμό, έκαναν την εμφάνισή τους 25 χώρες αντί για 26, ενώ το όλο ζήτημα όπως ήταν φυσικά αναμενόμενο προκάλεσε αντιδράσεις εντός της χώρας της Ολλανδίας. Συγκεκριμένα, ο τηλεοπτικός σταθμός Avrotros, που φιλοξενεί τον διαγωνισμό στην Ολλανδία, έκανε λόγο για μια «σοκαριστική απόφαση». «Λυπούμαστε βαθύτατα και θα επιστρέψουμε σε αυτό αργότερα», πρόσθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός που αποτελεί μέρος του ολλανδικού δημόσιου συστήματος ραδιοτηλεόρασης.

Τώρα, λίγες μέρες μετά τον μεγάλο τελικό, οι Ολλανδοί «ξαναχτυπούν» με ένα σατιρικό τραγούδι, θέλοντας να κάνουν με αυτόν τον τρόπο το δικό τους σχόλιο απέναντι στην απόφαση της EBU.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Η Ταράτσα του Φοίβου: Επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στο Άλσος με νέους special guests
Μουσικά Νέα
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα και τα stages του Plisskën Festival 2025
Μουσικά Νέα
Summer spins on the Side Sea: 6 άκρως καλοκαιρινές playlist από το STEGI.RADIO
Art & Culture
Αύγουστος με μουσική στη Μικρή Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
The Chios Festival 2025: Ιστορία, πολιτισμός και εξωστρέφεια στο φεστιβάλ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Art & Culture
Οι Seeds ρίχνουν σπόρους παραδοσιακής μουσικής στη Μικρή Επίδαυρο
Μουσικά Νέα
Roads Festival 2025: Ένα τριήμερο για τη μουσική χωρίς σύνορα στο Θέατρο Πέτρας
Μουσικά Νέα
To Ametric Festival για 5η χρονιά στην Παλιά Πόλη των Χανίων – Το πλήρες πρόγραμμα
Μουσικά Νέα
Η Αμοργός τραγούδησε για τη συμπερίληψη
Μουσικά Νέα
“Να μη μιλήσουμε”: Μιχάλης Καλογεράκης και Σταύρος Τσαντές ενώνουν ξανά δυνάμεις για ένα τρυφερό τραγούδι
Εκδηλώσεις
9ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Ένα μουσικό ταξίδι από τον μεσαίωνα στην pop και την avant-garde
Μουσικά Νέα
Paul Mario Day: Πέθανε ο πρώτος τραγουδιστής των Iron Maiden