MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
18
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

5 σειρές για να κάνεις binge watching αυτό το Πάσχα

Αν δεν έχεις πώς να σκοτώσεις τον χρόνο σου αυτές τις διακοπές του Πάσχα, σου προτείνουμε 5 σειρές που μπορείς να βρεις στις πιο δημοφιλείς streaming πλατφόρμες, με τις οποίες το binge watching είναι απλά μονόδρομος.

Ειρήνη Δερμιτζάκη | 03.05.2024

Η κορύφωση του Πάσχα είναι πολύ κοντά, αλλά το mood των διακοπών είναι ήδη εδώ. Αν ψάχνεις τρόπους για να ξεχάσεις για λίγο την ανυπομονησία σου για το πασχαλινό τραπέζι και τους εορτασμούς που θα ακολουθήσουν, σου έχουμε τη λύση. Συγκεντρώσαμε 5 σειρές από τις αγαπημένες μας streaming πλατφόρμες που πιστεύουμε πως είναι ιδανικές για τον επόμενο τηλεοπτικό σου μαραθώνιο. Ιστορίες μυστηρίου, αστυνομικά και κοινωνικά δράματα, μαύρες κωμωδίες, διασκευές πασίγνωστων βιβλίων, όλα τα must watch για ατελείωτο binge watching… το Πασχαλινό Edition!

#1 Broadchurch – Ertflix

Και μόνο που το Broadchurch έχει πρωταγωνιστικό δίδυμο, δύο από τους πιο αγαπητούς Βρετανούς ηθοποιούς αξίζει την προσοχή μας. Ο αγαπημένος μας Doctor Who και τραγικά underrated, David Tennant, και η οσκαρική Βασίλισσα Ελισάβετ, Olivia Coleman αποτελούν τους κεντρικούς χαρακτήρες της αστυνομικής σειράς. Οι πρώτοι δύο κύκλοι επικεντρώνονται στην τραγική υπόθεση δολοφονίας ενός 11χρονου αγοραίου. Όταν το αιματοβαμμένο και βρώμικο σώμα του Danny Latimer, εντοπίζεται στην ακτή μις παραλίας μιας μικρής φανταστικής πόλης στην Αγγλία, το Broadchurch, προκαλείται φρενίτιδα στα μέσα και την αστυνομία. Η αρχιφύλακας Ellie Miller (Coleman), έτοιμη να αναλάβει τα ηνία της υπόθεσης, βρίσκεται προ εκπλήξεως, όταν ο ανώτερός της, θέτει ως επικεφαλή επιθεωρητή έναν νεοφερμένο ντετέκτιβ, τον Alec Hardy (Tennant). Θέλοντας και μη θα συνεργαστούν με σκοπό να ξεσκεπάσουν τον δολοφόνο που κρύβεται πίσω από το ειδεχθές έγκλημα.

Γιατί να το δεις;

Ελιτιστικό καστ, αξιοθαύμαστες ερμηνείες, απολαυστική κινηματογράφηση. Η σειρά σε μαγνητίζει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, ενώ ο ρυθμός σε υπνωτίζει και χωρίς να το καταλάβεις έχεις δει τρεις κύκλους, όση ώρα χρειάζεται να ψηθεί το αρνί την Κυριακή. Ένα ερευνητικό δίδυμο βεληνεκούς Sherlock και Watson, οι οποίοι κλασικά ξεκινούν σαν rivals, αλλά στο πέρας των επεισοδίων δένονται μέσα από την δίψα τους για την αλήθεια και την δικαίωση. Bonus Point: μεγάλες ανατροπές και ένα plot twist που δεν μπορείς να φανταστείς.

#2 It’s A Sin – Cinobo

To Cinobo μας προσφέρει μια τηλεοπτική μηχανή του χρόνου, η οποία μας ταξιδεύει στη δεκαετία του 1980, κατά την περίοδο της κρίσης που προκλήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, από την έξαρση του AIDS. Η σκληρή πραγματικότητα της ασθένειας, η τραγική παραπληροφόρηση και άγνοια γύρω από το ζήτημα, το συνακόλουθο στίγμα των οροθετικών ατόμων, όλα αποτυπώνονται μέσα από την ζωή μιας παρέας γκέι αντρών. Η σειρά πέρασε από 40 κύματα και αρκετά διαφορετικά κανάλια, μέχρι να πάρει έγκριση για την κυκλοφορία της, καθώς το κεντρικό θέμα αποτελεί ιδιαίτερα ευαίσθητη και διφορούμενη υπόθεση.

Γιατί να το δεις;

Μέσα σε πέντε επεισόδια το It’s A Sin, καταφέρνει να σε περάσει από την ξέφρενη ζωή της γκέι κοινότητάς της Αγγλίας του ’80, προσφέροντας σου μια γεμάτη και εμπεριστατωμένη ματιά από όλες τις πτυχές της. Το soundtrack αποτελεί μεγάλο plus, μέσα στο οποίο ανακαλύπτεις ονόματα όπως Pet Shop Boys, Kate Bush και Blondie. Επίσης, εάν κατάφερε να κερδίσει 97% σκορ στο απαιτητικό Rotten Tomatoes, τότε το πιο πιθανό είναι να κερδίσει κι εσένα! Bonus Points: για τους φαν του Neil Patrick Harris, ο ηθοποιός κάνει ένα άκρως απολαυστικό πέρασμα από την σειρά.

#3 Shardlake – Disney Plus

Σπαρταριστή μίνι σειρά που «έσκασε» στο Disney Plus μόλις την Πρωτομαγιά. Το Shardlake δεν είναι άλλο ένα τετριμμένο murder mystery. Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε πίσω στην Αγγλία του 1536, την περίοδο της βασιλικής οικογένειας των Τυδώρ (πώς λέμε Γουίνσδορ) και συγκεκριμένα την εποχή που στην εξουσία βρισκόταν ο Βασιλιάς Ερρίκος ο Όγδοος. Ο Matthew Shardlake, βρίσκεται ξαφνικά στην θέση ενός μεσαιωνικού ντετέκτιβ, ο οποίος απεσταλμένος από τον Thomas Cromwell, ερευνά την μυστηριώδη δολοφονία ενός επιτρόπου. Η τηλεοπτική επιστροφή του Sean Bean, αλλά και η πρώτη εμφάνιση σε πρωταγωνιστικό ρόλο του Arthur Hughes. Η σειρά είναι βασισμένη στην σειρά βιβλίων ιστορικού μυστηρίου του C. J. Sansom, ο οποίος απεβίωσε μόλις πριν μερικές μέρες. Μόλις από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της, η σειρά έχει λάβει πολύ καλές κριτικές, δίνοντάς μας το πράσινο φως, για να σας την προτείνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10+1 σειρές και ταινίες που θα δούμε τον Μάιο στο Netflix12.09.2018

Γιατί να το δεις;

Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Μια σειρά που παντρεύει βασιλικό περιεχόμενο (με αρκετά υπαρκτά πρόσωπα και ιστορικές ακρίβειες) με ένα άλυτο μυστήριο που περιβάλλει μια δολοφονία. Και όλα αυτά, σε μια χρονική περίοδο που έχουμε καιρό να εξετάσουμε. Τέσσερα επεισόδια όλα κι όλα, το πιο εύκολο binge-watching σας το δίνω στο πιάτο.

#4 Ripley – Netflix

Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσα απλά να παραθέσω το όνομα του πρωταγωνιστή και πριν προλάβω να το γράψω, θα παρατούσατε το Πασχαλινό τραπέζι στην μέση για να το δείτε. Ναι, τόσο καλό είναι. Ο Andrew Scott, είναι ούτως ή άλλως, όχι μόνο ένα από τα πιο hot ονόματα στο Hollywood αυτή την στιγμή, αλλά και ένας χαρισματικός ηθοποιός που λατρεύουμε. Το μυθιστόρημα της Patricia Οι κριτικές (για να μην νομίζετε πως μόνη μου πλέκω το εγκώμιο)ζωντανεύει για ακόμα μια φορά και σας προσκαλεί σε ένα noir ταξίδι στη δεκαετία του ’50. Προσλαμβάνεται από έναν πλούσιο βιομήχανο για να ταξιδέψει στην Ιταλία και να προσπαθήσει να πείσει τον ερασιτέχνη γιο του, τον Ντίκι Γκρίνλιφ, να επιστρέψει στην πατρίδα του. Η αποδοχή της δουλειάς είναι το πρώτο βήμα του Τομ σε μια περίπλοκη ζωή γεμάτη εξαπάτηση, απάτη και φόνο. Και ποιος τον πιάνει μετά…

Γιατί να το δεις;

Γιατί να μην το δεις, είναι η ερώτηση! Ήρεμα το λέω. Το ασπρόμαυρο φίλτρο προσφέρει στην ιστορία του αντιήρωα ακριβώς την αισθητική που του ταιριάζει και για πρώτη φορά, νιώθουμε πως όντως οι λέξεις της Highsmith ζωντανεύουν τόσο αρμονικά. Η χημεία του Scott και της Dakota Fanning είναι αξεπέραστη, ενώ ο ρυθμός με τον οποίο εξελίσσεται η πλοκή δεν σε αφήνει να κλείσεις την οθόνη ούτε για λίγη πετσούλα…

#5 Fargo – COSMOTE TV

Και για να γελάσει και λίγο το χειλάκι μας, ας πεταχτούμε μέχρι το Cosmote Tv και την μαύρη κωμωδία Fargo. Το αξεπέραστο σκηνοθετικό δίδυμο των αδελφών Coen (No Country for Old Men, Raising Arizona) αποτελούν παραγωγοί στην μεταφορά της εμβληματικής τους ταινία του 1996, Fargo σε τηλεοπτική σειρά. Διάφορα χρονικά εξαπάτησης, ίντριγκας και δολοφονίας στην παγωμένη Μινεσότα και γύρω από αυτήν. Μια σειρά ανθολογίας, με ιστορίες που οδηγούν μυστηριωδώς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο Φάργκο της Βόρειας Ντακότα.

Γιατί να το δεις;

Συνδυάζει μυστήριο, θρίλερ και μαύρη κωμωδία. Αγωνία, σασπένς και δράση με διαλείμματα γέλιου. Αν είσαι τύπος που βαριέται εύκολα τις μακροσκελείς ιστορίες, είναι η ιδανική επιλογή, καθώς κάθε σεζόν μας βρίσκει και μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Η Τρίτη σεζόν ειδικά, μας έφερε τον περασμένο Νοέμβριο τους Τζούνο Τεμπλ (The Offer, Ted Lasso), Τζον Χαμ (Mad Men, The Morning Show) και Τζο Κίρι (Stranger Things) σε μια μοναδική τηλεοπτική συγκυρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑShōgun: Φινάλε για το έπος που ανέτρεψε τα δεδομένα του ιστορικού δράματος – 5 λόγοι που αξίζει να το δεις12.09.2018

Περισσότερα από Cine News