MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας

Το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας είχε την μεγάλη τιμή να συμπεριληφθεί στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία στο Παρίσι.

Monopoli Team

Το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, το οποίο στεγάζεται εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall και δημιουργήθηκε από τη Lamda Development με στόχο να προάγει τις αρχές και αξίες του Ολυμπισμού, είχε την μεγάλη τιμή να συμπεριληφθεί στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία στο Παρίσι.

Σε μια λιτή, υψηλού συμβολισμού τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου, το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, συνδέθηκε ως τμήμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας των XXXIII Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», μεταφέροντας τον ισχυρό και διαχρονικό συμβολισμό της Ολυμπιακής Φλόγας.

Προάγοντας τη σχέση Αθλητισμού και Πολιτισμού, η Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκίνησε με 6 Κούρους, σε ένα εντυπωσιακό μουσικοχορευτικό δρώμενο, που υπογράφει η Επίσημη Χορογράφος της τελετής Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, Άρτεμις Ιγνατίου. Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004», μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό. Ακολούθησε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, καθώς και του Εθνικού Ύμνου της Γαλλίας από την παιδική χορωδία της Ελληνογαλλικής Σχολής Αθηνών «Ο Άγιος Παύλος» και του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας, από την παιδική χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Στον υψηλό συμβολισμό της υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας και της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους ο CEO της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, η Πρέσβης της Γαλλίας, Laurence Auer, o Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Θανάσης Βασιλειάδης.

Η Τελετή ολοκληρώθηκε με την Ολυμπιακή Φλόγα να παραδίδεται στο ΟΑΚΑ, ώστε να συνεχίσει το ταξίδι της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαίρη Μηνά: Επιβλητική ως Πρωθιέρεια στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας12.09.2018

Προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού, αθλητισμού, Ολυμπιονίκες, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, καθώς και σύσσωμη η ηγεσία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου.

Επισφραγίζοντας τη σπουδαιότητα της ημέρας, ο Νικόλας Κακλαμανάκης πραγματοποίησε στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας ομιλία για την πορεία του «Από το Όνειρο στον Άθλο», αντλώντας γνώση και εμπειρίες από το προσωπικό του ταξίδι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες για το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας στο https://athensolympicmuseum.org.

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Ξαναχτυπά επιδημία ιλαράς στις ΗΠΑ: 1 στους 6 γονείς αρνείται τα παιδικά εμβόλια
Επίκαιρα
8 στους 10 Έλληνες ανησυχούν ότι δεν αμείβονται δίκαια
Επίκαιρα
«Η Γάζα καίγεται»: Το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση για την κατάληψη της Γάζας
Επίκαιρα
Ευρώπη: Ζημιές €43 δισ. από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του φετινού καλοκαιριού
Επίκαιρα
AI στα σχολεία: Νέο πιλοτικό πρόγραμμα με τη υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση
Επίκαιρα
«Πρεμιέρα» σε 6 περιοχές για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία
Επίκαιρα
Δύο χρόνια μετά τον Daniel – Έχει αλλάξει κάτι;
Επίκαιρα
Νέοι κανόνες από την 1η Οκτωβρίου στα Airbnb – Οι έλεγχοι και τα πρόστιμα
Επίκαιρα
Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς – Τι αλλάζει από φέτος
Επίκαιρα
Στην Αθήνα το Final Four της EuroLeague το 2026
Επίκαιρα
Απεργία ταξί: «Έμφραγμα» στο κέντρο της Αθήνας – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πορείας
Επίκαιρα
Μηδενικός φόρος: Ποιους αφορά;