MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένη λογοτεχνία

Γράμμα στον Πατέρα, από την ομάδα Αbnormal στο H.ug

Η Πηνελόπη Φλουρή σκηνοθετεί τον Δημήτρη Καταλειφό και τον Φοίβο Παπακώστα, στο H.ug, στο εμβληματικό έργο του Φραντς Κάφκα «Γράμμα στον Πατέρα».

Monopoli Team

Ο Φραντς Κάφκα σε ηλικία 36 ετών και ενώ ζει μόνος του, γράφει μια επιστολή 103 σελίδων προς τον πατέρα του μετά από μια έντονη λογομαχία τους. Η επιστολή αρχίζει με την προσφώνηση «Πολυαγαπημένε μου Πατέρα» και τελειώνει με την υπογραφή «Φραντς». Η επιστολή αυτή δεν παραδόθηκε ποτέ στον πατέρα του.

«Γράμμα στον Πατέρα»: Λίγα λόγια για την παράσταση

Η Πηνελόπη Φλουρή σκηνοθετεί ένα εμβληματικό έργο τιμώντας παράλληλα τα 100 χρόνια μετά το θάνατο του μεγάλου συγγραφέα. Επί σκηνής παρακολουθούμε τον κεντρικό ήρωα, Φ. Κάφκα (Φοίβος Παπακώστας), μέσα σε ένα οπτικοακουστικό σύμπαν το οποίο συντίθεται από ημερολογιακές καταγραφές κι όνειρα του ίδιου του συγγραφέα. Πρόκειται για μια λεπτομερή καταγραφή – εξομολόγηση – απολογία μέσα σε ένα σύμπαν με διαρκείς εναλλαγές ψυχικών καταστάσεων.

Ο πατέρας (Δημήτρης Καταλειφός), το πρόσωπο για το οποίο γράφτηκε το γράμμα, μας αποκαλύπτεται μέσα από οθόνες, στο οποίο εμφανίζεται ως άλλος “Δικαστής” στην “τρομερή τούτη δίκη” που εκκρεμεί ανάμεσα τους. Πάνω στο υπαρξιακό άγχος και αδιέξοδο του Κάφκα, χτίζεται η μουσική παρτιτούρα η οποία ακολουθεί την πορεία των παιδικών – εγγραφών που ανασύρονται κατά την διάρκεια της παράστασης (Αλέξανδρος Βούλγαρης -The boy).

Η επιστολή αυτή μας αποκαλύπτει πως η ενοχή και ο φόβος του Φ. Κάφκα μπροστά στην πατρική φιγούρα γίνονται τα συγγραφικά του όπλα, καθιστώντας τον έναν από τους πιο επιδραστικούς και ιδιοφυείς πεζογράφους του 20ου αιώνα. Ο Φραντς Κάφκα με το Γράμμα στον Πατέρα του, επιθυμεί να φτάσει στην προσωπική του Αλήθεια και Λύτρωση. Η γραφή του, πλημμυρισμένη από το υπαρξιακό του αδιέξοδο, φτάνει να γίνει τσεκούρι στην παγωμένη θάλασσα μέσα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνας εχθρός του λαού, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη στο Θέατρο Ρεκτιφιέ12.09.2018

* Η επιλογή αυτού του κειμένου συνδέεται με ένα πεδίο έρευνας μες στο οποίο βρίσκεται η ομάδα Abnormal τα τελευταία 5 χρόνια, δουλεύοντας με το έργο καλλιτεχνών μέσα από την ιδιαίτερη βιογραφία τους, δείχνοντας ενδιαφέρον για το κατά πόσο το έργο ενός καλλιτέχνη συνδέεται με το προσωπικό του βίωμα. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στη νέα έδρα της ομάδας, το Hug art Space.

*Στην παράσταση χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από τα ημερολόγια του Φραντς Κάφκα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Φραντς Κάφκα
Σκηνοθεσία: Πηνελόπη Φλουρή

Κοστούμια: Μαρία Καραθάνου
Μουσική: Τhe Boy ( Αλέξανδρος Βούλγαρης )
Χορογραφία: Επιμέλεια κίνησης: Ίριδα Νικολάου

Παίζουν: Φοίβος Παπακώστας, Δημήτρης Καταλειφός

Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 11 Μαΐου έως 10 Ιουνίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: Σάββατο και Δευτέρα στις 21:15, Κυριακή στις 20:00
Διασκευή: Πηνελόπη Φλουρή
Βοηθός Σκηνοθετη: Tigran Abrahamyan
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/gramma-ston-patera-tou-frans-kafka/
Πληροφορίες Χώρου: H.ug (Human underground) art space, Μελιταίων 14, Άνω Πετράλωνα. E: [email protected] | https://www.facebook.com/p/Hug-100083286704167/
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Πετράλωνα
H.ug (Human Underground)
Απο 11/05/2024 εως 10/06/2024
Μελιταίων 14
Δευτέρα/Σάββατο: 21:15
Κυριακή: 20:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b