MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
14
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μπρανκαλεόνε: Ο Παύλος Παυλίδης κυκλοφόρησε νέο δίσκο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Δύο χρόνια μετά το υπέροχο “Μαύρο Κουτί”, ο Παύλος Παυλίδης επιστρέφει με νέο δίσκο, με τον ιδιαίτερο τίτλο “Μπρανκαλεόνε”

© Yiannis Bournias
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Δύο χρόνια μετά το υπέροχο “Μαύρο Κουτί”, ο Παύλος Παυλίδης επιστρέφει με νέο δίσκο, με τον ιδιαίτερο τίτλο “Μπρανκαλεόνε” – από τον οποίο είχαμε πάρει μια γεύση στην τελευταία του εμφάνιση στο Floyd, όπου εμφανίστηκε το περασμένο Σάββατο.

Κυκλοφορεί από την Fine! Records.

Παύλος Παυλίδης - Μπρανκαλεόνε, Cover by Semiotik Design Athens

Παύλος Παυλίδης – Μπρανκαλεόνε, Cover by Semiotik Design Athens

Λίγα λόγια από τον Παύλο Παυλίδη για τον δίσκο

“Ο μάγος Μπρανκαλεόνε θα μπορούσε να είναι κάποιο φανταστικό πρόσωπο. Όμως είναι απολύτως υπαρκτό. Πρόκειται για τον αγαπημένο μου φίλο Νίκο Καντάρη. Μπρανκαλεόνε αποκαλούσαμε ο ένας τον άλλο. Στο ομώνυμο τραγούδι με το οποίο ξεκινάει αυτός ο δίσκος περιγράφω τη συνάντηση μας και τον τρόπο με τον οποίο επηρέασε ο Νίκος τη μουσική μου πορεία. Είναι λοιπόν κάτι σαν φόρος τιμής σ’ αυτή τη φιλία αλλά και σε όλους όσους βοηθούν τους γύρω τους ν’ ανακαλύψουν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους, να πιστέψουν στον εαυτό τους και να βρουν το δρόμο τους.

Πρόκειται για μια παραγωγή που έγινε με τον παλιό τρόπο. Δουλέψαμε ομαδικά στο στούντιο με όλους αυτούς τους σπουδαίους μουσικούς βλέποντας το υλικό να μεταμορφώνεται σταδιακά. Ήταν ένα μουσικό ταξίδι που κράτησε έξι μήνες. Τώρα ήρθε η ώρα να βγούμε στο δρόμο και εμείς και τα τραγούδια για να σας συναντήσουμε και να το γιορτάσουμε. Καλή ακρόαση”.

Σημείωμα σκηνοθέτη σχετικά με τη φορεσιά στο εξώφυλλο του album

“Η φορεσιά στη φωτογραφία έχει άμεση αναφορά στις στολές που φορούν τα καρναβάλια στα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τις λαϊκές παραδόσεις και τους τοπικούς θρύλους, κατά την εποχή του Διόνυσου, ήταν σάτυροι, ακόλουθοι του θεού, που γλεντούσαν σε μια ζωή ανέμελη γεμάτη κρασί και χορό. Η μάσκα είναι μια γέφυρα για τη μεταμόρφωση και το πέρασμα στον κόσμο των πνευμάτων. Ο ήχος των κουδουνιών λέγεται πως διώχνει τα κακά πνεύματα, φοβίζει τους εχθρούς και φέρνει καλοτυχία και γονιμότητα στους ανθρώπους και τα κέρατα των τράγων την δύναμη για ζωή. Όσο γοητεύουν οι ρίζες άλλο τόσο ενθουσιάζει και το παρόν. Υλικά και χρώματα του σήμερα αντικαθιστούν τα παραδοσιακά, κρατώντας όλους τους συμβολισμούς. Οι κουδούνες αντικαταστάθηκαν από σφυρίχτρες και τηλεβόα το δέρμα από μάλλινα και συνθετικά υφάσματα, η φόδρα έχει τύπωμα Basquiat, και κρέμονται πάνω της αρχέγονα σύμβολα αλλά και σύγχρονα σχέδια παρμένα από την pop δυτική κουλτούρα. Τα νήματα της φορεσιάς ενώνουν τους πρωτόγονους νομάδες με τους σύγχρονους ψηφιακούς. Θα μπορούσε να φορεθεί σε ένα γλέντι του Φεβρουαρίου κάπου στη Μακεδονία με συνοδεία ζουρνά και νταούλι ή στο FestivalBurning Man στην έρημο της Νεβάδα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Παύλος Παυλίδης στο WE12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Credits:

Music & Lyrics: Pavlos Pavlidis
except track 2 “ΣΟΣΙΑΛ” lyrics: Pavlos Pavlidis & Efi Tsougeni
Recording, Mix & Edit: Panos Rizopoulos
Produced by Pavlos Pavlidis & Aki Rei
Mastered by Anestis Psaradakos (Athens Mastering Studios)

Performed by:

Pavlos Pavlidis: Lead Vocals/ Guitars/ Bass/ Synth
Alekos Georgoulopoulos: Guitars/ Synth/ Bass/ Sampler
Aki Rei: Guitars/ Synth/ Drum Machine/ Vocals
Alexis Stavropoulos: Drums
Thanasis Dzingovic: Bass / Guitars on tracks 05, 08
Charis Charalampous: Bass on tracks 02, 04 (intro), 07
Aggeliki Papathemeli: Spoken word on track 09

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Μέγαρο: Μεγάλες ορχήστρες, κορυφαίοι μαέστροι και ερμηνευτές ανοίγουν τη σεζόν 2026-27
Εκδηλώσεις
Η ΚΟΑ στο 35ο Φεστιβάλ Ναυπλίου με το «Κοντσέρτο της Κορίνθου» του Λέο Μπρόοουερ
Μουσικά Νέα
«Μας πήρανε την πόλη»: Η Μάρθα Φριντζήλα τραγουδά για το gentrification στο νέο της τραγούδι
Μουσικά Νέα
Sold out η συναυλία του Robert Plant με τους Saving Grace και τη Suzi Dian στο Sani Festival
Μουσικά Νέα
Ο Πάνος Βλάχος επιστρέφει στη Φωκίδα για μια συναυλία στο 8ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ»
ΘΕΑΤΡΟ
Τι σχέση έχουν οι Χασάπηδες με τον χασάπικο χορό; To “Butchers” της Gloria Dorliguzzo απαντά στην Πειραιώς 260
Μουσικά Νέα
Bonnie Tyler: Έφυγε από τη ζωή η θρυλική φωνή των 80s
Art & Culture
Από το YouTube στο Spotify: Πώς δύο γενιές συναντήθηκαν στoυς Florence and the Machine
Μουσικά Νέα
Για τον Γιάννη Κότσιρα «Υπάρχει Ελπίδα» – Ένα νέο τραγούδι που μιλά στην καρδιά
Εκδηλώσεις
11ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων: Πλούσιο πρόγραμμα, κορυφαίοι σολίστ και νέα θερινή ακαδημία
Μουσικά Νέα
Heavy metal ιστορία (ξανά) στο Release Athens: Η πρώτη εμφάνιση των Pantera στην Ελλάδα θα είναι ιστορική
Μουσικά Νέα
Lauren Bennett: Έφυγε από τη ζωή η φωνή του “Party Rock Anthem”