MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
23
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Luxembourg Art Fair 2024: Έλληνες εικαστικοί στην καρδιά της Ευρώπης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Έξι σύγχρονοι έλληνες και ελληνίδες καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες, η Χρύσα Βέργη, η Μαρία Γιαννακάκη, ο Βασίλης Καρακατσάνης, ο Χρήστος Κεχαγιόγλου, ο Σπύρος Λύτρας και ο Πέτρος Ματζάκος, συμμετέχουν με έργα τους στη Luxembourg Art Fair 2024 στο Λουξεμβούργο.

Spyros Lytras
Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Έξι σύγχρονοι έλληνες και ελληνίδες καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες, η Χρύσα Βέργη, η Μαρία Γιαννακάκη, ο Βασίλης Καρακατσάνης, ο ΧρήστοςΚεχαγιόγλου, ο Σπύρος Λύτρας και ο ΠέτροςΜατζάκος, συμμετέχουν με έργα τους,από τις 18-21 Απριλίου, στη Luxembourg Art Fair 2024 στο Λουξεμβούργο, στην καρδιά της Ευρώπης, μέσω της TheoremaArtGallery, που έχει έδρα τις Βρυξέλλες.

Πέτρος Ματζάκος

Τα εικαστικά έργα που συμμετέχουν

Η Χρύσα Βέργη συμμετέχει με τα έργα «Lake I», «Lake II» και «Lake IIΙ», μικτή τεχνική σε καμβά, διαστάσεις 191 x 38 cm έκαστο.

Η Μαρία Γιαννακάκη συμμετέχει με το έργο «Young lady and herdog», ακρυλικό και παστέλ –κάρβουνο σε καμβά, διαστάσεις 80 x 80 cm και με το έργο «The sun» ακρυλικό και κάρβουνο παστέλ και μελάνι σε καμβά διαστάσεις 80 x 120 cm.

Ο Βασίλης Καρακατσάνης συμμετέχει με τα έργα «Urban Toolsno 8» και «Urban Toolsno 9», ακρυλικό καιγκουάς σε καμβά, διαστάσεις 100 x 100 cm έκαστο.

Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου συμμετέχει με τα έργα «MountainVillage» και «SouthSlope», ακρυλικό σε καμβά, διαστάσεις 100 x 100 cm έκαστο.

Ο Σπύρος Λύτρας συμμετέχει με το έργο «RoiMat», ακρυλικό σε καμβά, διαστάσεις 100 x 120 cm, και με το έργο «Musionist» ακρυλικό σε καμβά, διαστάσεις 50 x 70 cm.

Ο Πέτρος Ματζάκος συμμετέχει με τα έργα «DreamMyth Ι», «DreamMyth ΙΙ», ακρυλικό mixedmedia, διαστάσεις 100 x 70 cm.

Μαρία Γιαννακάκη

Το ευρωπαϊκό κοινό να έρθει σε επαφή με τη σύγχρονη ελληνική τέχνη

H υπεύθυνη της γκαλερί, Κλεοπάτρα Λιακοπούλου, σημειώνει:«Η γκαλερί Theorema δραστηριοποιείται τα τελευταία 18 χρόνια στις Βρυξέλλες, με στόχο να προβάλει και να φέρει σε επαφή το ευρωπαϊκό κοινό με τη σύγχρονη ελληνική τέχνη. Φιλοδοξεί να είναι το “παράθυρο” της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Οι έλληνες δημιουργοί δεν παρουσιάζουν μόνο τα έργα τους αλλά “κοινωνούν” μέσω της δουλειάς τους την κουλτούρα, τη σύγχρονη ζωή, τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές περιόδους που αποτυπώνονται μέσω της τέχνης», και προσθέτει: «Στη διεθνή αυτή διοργάνωση, που λαμβάνει χώρα στο κέντρο της Ευρώπης, στοχεύουμε σε έναν εποικοδομητικό εικαστικό διάλογο ανάμεσα στους έλληνες καλλιτέχνες και στους ευρωπαίους δημιουργούς και φιλότεχνους που θα επισκεφτούν την έκθεση».

Βασίλης Καρακατσάνης

Η Luxembourg Art Fair 2024

Η Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Luxembourg Art Fair πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διάφορες πόλεις στη Γαλλία, το Λουξεμβούργο και την Ελβετία. Διεθνείς καλλιτέχνες και διάσημοι γκαλερίστες από όλη την Ευρώπη, καθώς και τοπικοί εκθέτες, συναντώνται στο Λουξεμβούργο για να παρουσιάσουν έργα τέχνης και να δημιουργήσουν έναν διαδραστικό διάλογο.Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότερες από 80 γκαλερί από το Λουξεμβούργο, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ShowBiz
Σχετικά Θέματα
ShowBiz
Eurovision 2026: Σε ποια θέση θα εμφανιστεί ο Akylas με το Ferto;
ShowBiz
Eurovision 2026: Σάρωσε σε τηλεθέαση ο Β’ Ημιτελικός με την ξεσηκωτική Antigoni
ShowBiz
Στο Met Gala του Jeff Bezos, η Sarah Paulson έκανε το πιο αιχμηρό statement
ShowBiz
Met Gala 2026: Οι εμφανίσεις που απέδειξαν ότι "η μόδα είναι τέχνη"
ShowBiz
Η Βίκυ Λέανδρος σε μια εμφάνιση – έκπληξη στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision
ShowBiz
Αιμιλία Υψηλάντη: «Αφήνουμε τους μεγάλους ανθρώπους στην άκρη – Αυτό είναι πολιτιστικό πρόβλημα» (vid)
ShowBiz
“Σε λένε μάνα, φίλη, δασκάλα”: Ο συγκλονιστικός επικήδειος λόγος της Χαρούλας Αλεξίου για τη Μαρινέλλα
ShowBiz
Eurovision 2026: O Akylas μάγεψε το Όσλο με το «Ferto»
ShowBiz
Η Μέριλ Στριπ έκανε δωρεά εκατομμυρίων σε Μουσείο Γυναικείας Ιστορίας
ShowBiz
Lily Collins: Κυκλοφόρησε η καμπάνια που γύρισε σε Πετράλωνα και Νέα Μάκρη
ShowBiz
«Χάρισε απλόχερα το ταλέντο του»: H Λίνα Μενδώνη αποχαιρετά τον Γιώργο Μαρίνο
ShowBiz
Βικτώρια Φασιανού: Η γενναιόδωρη κίνηση στον άνδρα που έσωσε έργο του πατέρα της από τις φωτιές στο Λος Άντζελες