MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Luxembourg Art Fair 2024: Έλληνες εικαστικοί στην καρδιά της Ευρώπης

Έξι σύγχρονοι έλληνες και ελληνίδες καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες, η Χρύσα Βέργη, η Μαρία Γιαννακάκη, ο Βασίλης Καρακατσάνης, ο Χρήστος Κεχαγιόγλου, ο Σπύρος Λύτρας και ο Πέτρος Ματζάκος, συμμετέχουν με έργα τους στη Luxembourg Art Fair 2024 στο Λουξεμβούργο.

Spyros Lytras
Monopoli Team

Έξι σύγχρονοι έλληνες και ελληνίδες καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες, η Χρύσα Βέργη, η Μαρία Γιαννακάκη, ο Βασίλης Καρακατσάνης, ο ΧρήστοςΚεχαγιόγλου, ο Σπύρος Λύτρας και ο ΠέτροςΜατζάκος, συμμετέχουν με έργα τους,από τις 18-21 Απριλίου, στη Luxembourg Art Fair 2024 στο Λουξεμβούργο, στην καρδιά της Ευρώπης, μέσω της TheoremaArtGallery, που έχει έδρα τις Βρυξέλλες.

Πέτρος Ματζάκος

Τα εικαστικά έργα που συμμετέχουν

Η Χρύσα Βέργη συμμετέχει με τα έργα «Lake I», «Lake II» και «Lake IIΙ», μικτή τεχνική σε καμβά, διαστάσεις 191 x 38 cm έκαστο.

Η Μαρία Γιαννακάκη συμμετέχει με το έργο «Young lady and herdog», ακρυλικό και παστέλ –κάρβουνο σε καμβά, διαστάσεις 80 x 80 cm και με το έργο «The sun» ακρυλικό και κάρβουνο παστέλ και μελάνι σε καμβά διαστάσεις 80 x 120 cm.

Ο Βασίλης Καρακατσάνης συμμετέχει με τα έργα «Urban Toolsno 8» και «Urban Toolsno 9», ακρυλικό καιγκουάς σε καμβά, διαστάσεις 100 x 100 cm έκαστο.

Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου συμμετέχει με τα έργα «MountainVillage» και «SouthSlope», ακρυλικό σε καμβά, διαστάσεις 100 x 100 cm έκαστο.

Ο Σπύρος Λύτρας συμμετέχει με το έργο «RoiMat», ακρυλικό σε καμβά, διαστάσεις 100 x 120 cm, και με το έργο «Musionist» ακρυλικό σε καμβά, διαστάσεις 50 x 70 cm.

Ο Πέτρος Ματζάκος συμμετέχει με τα έργα «DreamMyth Ι», «DreamMyth ΙΙ», ακρυλικό mixedmedia, διαστάσεις 100 x 70 cm.

Μαρία Γιαννακάκη

Το ευρωπαϊκό κοινό να έρθει σε επαφή με τη σύγχρονη ελληνική τέχνη

H υπεύθυνη της γκαλερί, Κλεοπάτρα Λιακοπούλου, σημειώνει:«Η γκαλερί Theorema δραστηριοποιείται τα τελευταία 18 χρόνια στις Βρυξέλλες, με στόχο να προβάλει και να φέρει σε επαφή το ευρωπαϊκό κοινό με τη σύγχρονη ελληνική τέχνη. Φιλοδοξεί να είναι το “παράθυρο” της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Οι έλληνες δημιουργοί δεν παρουσιάζουν μόνο τα έργα τους αλλά “κοινωνούν” μέσω της δουλειάς τους την κουλτούρα, τη σύγχρονη ζωή, τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές περιόδους που αποτυπώνονται μέσω της τέχνης», και προσθέτει: «Στη διεθνή αυτή διοργάνωση, που λαμβάνει χώρα στο κέντρο της Ευρώπης, στοχεύουμε σε έναν εποικοδομητικό εικαστικό διάλογο ανάμεσα στους έλληνες καλλιτέχνες και στους ευρωπαίους δημιουργούς και φιλότεχνους που θα επισκεφτούν την έκθεση».

Βασίλης Καρακατσάνης

Η Luxembourg Art Fair 2024

Η Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Luxembourg Art Fair πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διάφορες πόλεις στη Γαλλία, το Λουξεμβούργο και την Ελβετία. Διεθνείς καλλιτέχνες και διάσημοι γκαλερίστες από όλη την Ευρώπη, καθώς και τοπικοί εκθέτες, συναντώνται στο Λουξεμβούργο για να παρουσιάσουν έργα τέχνης και να δημιουργήσουν έναν διαδραστικό διάλογο.Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότερες από 80 γκαλερί από το Λουξεμβούργο, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b