MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 13-14 Απριλίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, πάρτι και εκθέσεις, που δεν θέλετε με τίποτα να χάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο (13-14 Απριλίου).

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

1. Θεόφιλος Sold, σε σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου στο Θέατρο της ΑΣΚΤ

Το «Θεόφιλος Sold – Ιλαροτραγωδία», ένα έργο εμπνευσμένο απ’ τη ζωή του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου και κείμενο Σαμσών Ρακά, στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Το έργο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, του αυτοδίδακτου ζωγράφου και αγιογράφου, που μετέπειτα αναγνωρίστηκε ως πρωτοπόρος της λαϊκής τέχνης. H παράσταση δανειζόμενη στοιχεία λαϊκού θεάματος και τσίρκου, είναι προσιτή σε κοινό κάθε ηλικίας. Ερμηνεύουν δύο νέες ηθοποιοί, η Αιμιλιανή Σταυριανίδου και η Αριάδνη Κωσταντακοπούλου.
Σάββατο 13/4 στις 19:00 και 21:00, Κυριακή 14/4 στις 19:00
12 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ μειωμένο
Θέατρο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.), Πειραιώς 256, Ταύρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπίσκεψη στο Fougaro ArtCenter: Στην άνοιξη του θεατρικού Θεόφιλου και του David Webber12.09.2018

Μουσικές παραστάσεις-Συναυλίες-Πάρτι

2. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Θέατρο Παλλάς

Μάγοι, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, ακροβάτες, καλλιτέχνες του δρόμου: σε μια βραδιά που θα θυμίζει ξεφάντωμα μίας άλλης εποχής, η Ευανθία Ρεμπούτσικα οδηγεί στο θέατρο Παλλάς μία στρατιά από κάθε λογής καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών. Το Carousel της Ευανθίας είναι ένα γαϊτανάκι από ερμηνευτές που θα ανέβουν στη σκηνή του Παλλάς για να ενθουσιάσουν και να μαγέψουν το κοινό που θα ταξιδέψει μαζί τους σε άλλους, πιο ρομαντικούς και αθώους καιρούς. Πρωταγωνιστές σε αυτή την παράσταση 11 δεξιοτέχνες μουσικοί!
Σάββατο 13/4 στις 21:00 και Κυριακή 14/4 στις 20:00
Διακεκριμένη Ζώνη: 65€, Α’ Ζώνη: 55€, Β’ Ζώνη: 45€, Γ’ Ζώνη: 36€, Δ’ Ζώνη: 28€, Ε’ Ζώνη: 20€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

3. Ο Theodore στο Gazarte Ground Stage

O Theodore στο πρώτο του αθηναϊκό live για το 2024, εμφανίζεται στον νέο χώρο του Gazarte Ground Stage, για ένα μοναδικό club show στο οποίο θα παρουσιάσει με την μπάντα του ολοκαίνουριο υλικό, καθώς και αγαπημένα κομμάτια από όλη τη δισκογραφία του. Μετά το πρόσφατο release του single “Aquatic”, ο Theodore εγκαινιάζει μια νέα εποχή στον ήχο του, αγκαλιάζοντας την απλότητα και δημιουργώντας πιο απελευθερωμένα από ποτέ. Special Guest: Atomic Love
Σάββατο 13/4 στις 20:30
Προπώληση: 15€, ταμείο: 18€
Gazarte Ground Stage, Βουτάδων 34, Γκάζι

4. Η Suzanne Ciani στο Ωδείο Αθηνών

Η θρυλική πρωτοπόρος Αμερικανίδα ηλεκτρονική συνθέτης, παραγωγός και sound designer Suzanne Ciani θα βρεθεί στο αμφιθέατρο “Ιωάννης Δεσποτόπουλος” του Ωδείου Αθηνών και στα St Paul’s Sessions 6. Η Ciani έχει υπάρξει παράλληλα πέντε φορές υποψήφια για βραβείο Grammy, ενώ έχει κυκλοφορήσει πάνω από 20 σόλο άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων των “Seven Waves” και “The Velocity of Love”, ενώ το 2018 είχαμε την ζωντανή ηχογράφηση στο Σαν Φρανσίσκο του περίφημου άλμπουμ “LIVE Quadraphonic”, επαναφέροντας στο προσκήνιο μετά από σαράντα ολόκληρα χρόνια το αγαπημένο της αναλογικό συνθεσάιζερ Buchla. Στα St Paul’s Sessions, η Suzanne Ciani θα μας παρουσιάσει σε τετραφωνικό ήχο με το Buchla 200e το τελευταίο της άλμπουμ με τίτλο “Improvisation On Four Sequences”, το οποίο αντιπροσωπεύει την πλήρη ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής, που εκτείνεται από την αφύπνιση της αμερικανικής avant-garde μουσικής στα τέλη της δεκαετίας του 1960, έως την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού ήχου της club σκηνής στο Λος Άντζελες και της Νέας Υόρκης, με την ίδια να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους θεμελιωτές του είδους.
Σάββατο 13/4 στις 21:00
24€ προπώληση, 28€ στο ταμείο
Ωδείο Αθηνών, Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης, Κολωνάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι παραστάσεις που προλαβαίνετε να δείτε πριν “κατέβουν”12.09.2018

Εκθέσεις

5. Slow Art Day 2024 στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή: Ανακαλύπτοντας επιλεγμένα έργα μέσα από τη βιωματική εμπειρία του slow art

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι, το πρώτο μουσείο στην Αθήνα που λαμβάνει μέρος στον διεθνή θεσμό της Slow Art Day, καλωσορίζει όλους τους επισκέπτες στην Slow Art Day 2024 και τους προτρέπει να ανακαλύψουν επιλεγμένα έργα της μόνιμης Συλλογής του μέσα από τη μοναδική εμπειρία του slow art. Το κοινό κάθε ηλικίας ενθαρρύνεται, ακολουθώντας κάποια απλά βήματα, να επιβραδύνει τον τρόπο με τον οποίο παρατηρεί την Τέχνη και να ζήσει, μέσα από αυτή τη διαδικασία, μια ισχυρή και ενδεχομένως πρωτόγνωρη εμπειρία. Στο πλαίσιο του Slow Art Day 2024, όλοι οι επισκέπτες του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή θα μπορούν να παραλάβουν από την Υποδοχή του Μουσείου το ειδικά σχεδιασμένο έντυπο που περιλαμβάνει πληροφορίες και οδηγίες για την διαδικασία της αργής παρατήρησης έργων τέχνης, προκειμένου να βιώσουν την εμπειρία εστιάζοντας σε τέσσερα επιλεγμένα έργα της μόνιμης Συλλογής: το «Άλογο με ιπποσκευή»ταφικό ειδώλιο από εφυαλωμένο πηλό (Κίνα, δυναστεία Τανγκ, 8ος αιώνας) στον πρώτο όροφο, «Το Κόκκινο Ψάρι» του A.R. Penck στον δεύτερο όροφο, την «Μεγάλη σπουδή στο κόκκινο του Καδμίου» του Γιώργου Ρόρρη στον τρίτο όροφο και το «Τοπίο Λονδίνου – Picadilly Circus I» από την Chryssa στον τέταρτο όροφο.
Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις δράσεις του Slow Art Day εδώ.
Σάββατο 13 Απριλίου στις 10:00-18:00

H δράση Slow Art είναι δωρεάν
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Παγκράτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς αντιλαμβανόμαστε τον διάλογο ανάμεσα στον Πολιτισμό και στο Επιχειρείν;: Η Κατερίνα Ευαγγελάτου στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 202412.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b