MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Φινλανδία: Αυτό είναι το μυστικό των πιο ευτυχισμένων ανθρώπων στον κόσμο

Η Φινλανδία δεν είναι τυχαία για ακόμη μια χρονιά η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου, αφού οι κάτοικοι της έχουν βρει το μυστικό της επιτυχίας.

Photo by Mika Ruusunen on Unsplash
Photo by Mika Ruusunen on Unsplash
Monopoli Team

Διαβάζοντας τη λέξη Sisu, το πιο πιθανό είναι να σου έρχεται στο μυαλό κάποιο πιάτο της ιαπωνικής κουζίνας, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν όρο που προέρχεται από τη Φινλανδία, την πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου τα τελευταία έξι χρόνια. Το Sisu είναι η φιλοσοφία της ζωής που θα σε βοηθήσει να πετύχεις όλους σου τους στόχους, σύμφωνα με τους Φινλανδούς.

Η λέξη δεν έχει κυριολεκτική μετάφραση, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αναφέρεται σε μια σειρά πραγμάτων και συμπεριφορών που αποτελούν μέρος της θετικής νοοτροπίας και της νοοτροπίας της επιτυχίας και της ανάπτυξης, ένα από τα μυστικά της σκανδιναβικής χώρας που έχει βοηθήσει τους ανθρώπους της να χτίσουν πιο ευχάριστες, ευτυχισμένες και επιτυχημένες ζωές.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο This is Finland, ο όρος άρχισε να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο τη δεκαετία του 1940, όταν ένα άρθρο των New York Times προσπάθησε να εξηγήσει τι ήταν το Sisu και γιατί είχε γίνει η βάση πάνω στην οποία οι Φινλανδοί έχτισαν τη ζωή τους. Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ λέει ότι η επιτυχία και η ευτυχία πάνε χέρι-χέρι και ότι μπορούμε να επιτύχουμε και τα δύο μέσω καλών συνηθειών και της σωστής συμπεριφοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦινλανδία: Η “πιο ευτυχισμένη χώρα” σε καλεί να μείνεις εκεί το καλοκαίρι – εντελώς δωρεάν12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b