MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Νότια Αλβανία: Ιστορία, ελληνισμός και μαγευτικά τοπία

Ανακαλύψτε έναν προορισμό με πλούσια ιστορία και παρθένες ομορφιές.

Πηγή: Travelgo.gr
Monopoli Team

Οι εποχές που η Αλβανία ήταν ένα καλό κρυμμένο μυστικό αποτελούν πλέον παρελθόν. Μετά από σχεδόν 50 χρόνια κάτω από ένα απολυταρχικό καθεστώς, η γειτονική χώρα αποτελεί πλέον έναν τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές, προσελκύοντας τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία, τα πολιτιστικά μνημεία, τη φύση και τα μαγευτικά τοπία του.

Ένα ταξίδι στη Νότια Αλβανία, όπου υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, θα σας αποκαλύψει φυσικές ομορφιές και αξιοθέατα που θα σας εντυπωσιάσουν. Η προστατευμένη από την UNESCO πόλη του Αργυρόκαστρου με την πλούσια ιστορία, οι Άγιοι Σαράντα που έχουν το προσωνύμιο «Ριβιέρα του Ιονίου», καθώς και το Γαλάζιο Μάτι, μια τοποθεσία απαράμιλλης ομορφιάς, είναι κάποια από τα μέρη που πρέπει κανείς να επισκεφτεί.

Αργυρόκαστρο

Πηγή: Travelgo.gr

Μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Αλβανίας είναι το Αργυρόκαστρο. Πρωτεύουσα της Βορείου Ηπείρου με σημαντική ελληνική μειονότητα. Η παλιά πόλη είναι εγγεγραμμένη στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς ως «σπάνιο παράδειγμα καλά διατηρημένης Οθωμανικής πόλης, χτισμένης από μεγαλογαιοκτήμονες». Το Αργυρόκαστρο βρίσκεται σε μια κοιλάδα ανάμεσα στο Πλατοβούνι και τον ποταμό Δρίνο, σε υψόμετρο 300 μέτρων. Στην πόλη δεσπόζει το Φρούριο του Αργυροκάστρου, όπου κάθε πέντε χρόνια διεξάγεται το Εθνικό Φολκλορικό Φεστιβάλ. Η πόλη είναι η γενέτειρα του πρώην Αλβανού κομμουνιστή ηγέτη Ενβέρ Χότζα και του διάσημου συγγραφέα Ισμαήλ Κανταρέ.

Μια βόλτα στην παλιά πόλη θα σας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, όταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία κυριαρχούσε στα Βαλκάνια. Αξίζει μια βόλτα στο κάστρο, όπου ο ταξιδιώτης θα δει το στρατιωτικό μουσείο το οποίο διαθέτει κατειλημμένα πυροβόλα και ενθύμια της Κομμουνιστικής αντίστασης κατά της Γερμανικής κατοχής, καθώς και κατειλημμένο αεροσκάφος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, για να θυμίζει τον αγώνα του Κομμουνιστικού καθεστώτος κατά των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ευρώπη για «ψαγμένους» ταξιδιώτες12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b