MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κολωνός: «Είναι σαν να στέλνει ή ίδια η Πολιτεία το μήνυμα: Μη μιλήσεις», λέει η ψυχολόγος που μελέτησε τη 12χρονη

Η Όλγα Θεμελή, η εγκληματολογική ψυχολόγος που κλήθηκε να δει τις βιντεοσκοπημένες καταθέσεις του παιδιού και κατέθεσε ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων, μίλησε για τη συγκεκριμένη δίκη.

Eurokinissi
Monopoli Team

Πριν βρεθεί ένοχος για βιασμό, μαστροπεία, κατάχρηση ανηλίκου, πορνογραφία ανηλίκων και οπλοκατοχή, ο Ηλίας Μίχος δήλωνε «ερωτευμένος» με το τότε 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό. Και πριν καταδικαστεί, εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για βιασμό του παιδιού, μαστροπεία  σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση εσόδων από πορνεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνοχος κρίθηκε ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό12.09.2018

Η Όλγα Θεμελή, η εγκληματολογική ψυχολόγος που κλήθηκε να δει τις βιντεοσκοπημένες καταθέσεις του παιδιού και κατέθεσε ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων, μίλησε στην Καθημερινή για τη συγκεκριμένη δίκη. Και ήταν ανατριχιαστική. Τόνισε πως πρώτον, είναι αδύνατο να υπάρχει συναινετική σχέση μεταξύ ενός 55χρονου και ενός κοριτσιού που πηγαίνει στη ΣΤ’ Δημοτικού, και δεύτερον, ότι «από την ενδελεχή μελέτη των πέντε βιντεοσκοπημένων καταθέσεων της ανήλικης και την ποιοτική ανάλυση του λόγου της –με βάση τα διεθνώς επιστημονικά αποδεκτά κριτήρια– προκύπτει ότι οι ισχυρισμοί της είναι στο σύνολό τους, δίχως καμία απολύτως αμφιβολία, αληθείς και αξιόπιστοι».

«H αποκάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης είναι μια ιδιαίτερα πολυσύνθετη, χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία, η οποία σπάνια επιλέγεται από τα θύματα. Είναι αξιοσημείωτο ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα των ανήλικων θυμάτων, είτε καθυστερούν χρόνια την αποκάλυψη της τραυματικής τους εμπειρίας ή την αποκρύπτουν διά βίου, θεωρώντας ότι αυτή είναι και η ασφαλέστερη καταφυγή. Είναι σαν να τους στέλνει ή ίδια η Πολιτεία το μήνυμα: Μη μιλήσεις», δήλωσε. Πρόσθεσε ότι τα ανήλικα θύματα δεν θα μιλήσουν ευκολότερα, αν αυστηροποιηθούν οι ποινές, αλλά αν εφαρμοστούν έμπρακτα οι έννοιες της ασφάλειας, της εμπιστοσύνης και της βεβαιότητας του δικαίου.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b