MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 6-7 Απριλίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, πάρτι και εκθέσεις, που δεν θέλετε με τίποτα να χάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο (6-7 Απριλίου).

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

1. Prima Facie: Η Αλεξία Καλτσίκη ερμηνεύει τον συγκλονιστικό μονόλογο της Suzie Miller στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Την Κυριακή 7 Απριλίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ WOW-Women of the World Athens 2024, παρουσιάζεται στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ ο συγκλονιστικός δραματικός μονόλογος Prima Facie της πολυβραβευμένης Αυστραλής θεατρικής συγγραφέως Suzie Miller. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Ιώς Βουλγαράκη, τον ρόλο της Τέσσα αναλαμβάνει η Αλεξία Καλτσίκη, ενώ η Σοφία Ευκλείδου έχει τη μουσική επιμέλεια. Το έργο παρακολουθεί την ιστορία μιας νεαρής δικηγόρου: η Τέσσα είναι μια γυναίκα της εργατικής τάξης που έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε κορυφαία συνήγορο υπεράσπισης. Μαχητική -το πάθος της είναι να κερδίζει τις υποθέσεις- δουλεύει σκληρά, εξετάζει κατ΄ αντιπαράσταση, ρίχνει άπλετο φως σε κάθε σκιά αμφιβολίας, για κάθε υπόθεση. Ώσπου, ένα απροσδόκητο γεγονός, τη φέρνει αντιμέτωπη με το όριο: εκεί, όπου, η πατριαρχική εξουσία του νόμου, το βάρος της απόδειξης και η ηθική αποκλίνουν.
Κυριακή 7/4 στις 21:15
Γενική είσοδος 12€, μειωμένο 8€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSuzie Miller: Ποιο είναι το νέο όνομα της παγκόσμιας θεατρικής συγγραφής;12.09.2018

2. Τιμάνδρα, του Θοδωρή Καλλιφατίδη στο Θέατρο ΕΛΕΡ

Η συγκλονιστική «Τιμάνδρα» του πολυβραβευμένου Έλληνα συγγραφέα Θοδωρή Καλλιφατίδη που ζει μόνιμα στη Σουηδία, ανεβαίνει για λίγες μόνο παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Χρύσας Καψούλη, με πρωταγωνίστριες τις Δήμητρα Χατούπη, Νάνα Παπαδάκη και Βάλια Παπαχρήστου στο θέατρο ΕΛΕΡ. Η παράσταση αντλεί τη θεματική της από μια εταίρα της αρχαιότητας και τη σχέση της με τον Αλκιβιάδη, όμως θίγει απόλυτα σύγχρονα ζητήματα, όπως ο έρωτας, ο πόλεμος, η εξουσία, αλλά και η γυναικεία σεξουαλικότητα, φωτίζοντας με απρόσμενο τρόπο ακόμη και το πλατωνικό Σπήλαιο και άλλα θέματα που συνήθως αντιμετωπίζουμε με έναν συμβατικό τρόπο. Οι τρεις γυναίκες που ενσαρκώνουν την Τιμάνδρα, σε διαφορετικές στιγμές της ζωής της, προσεγγίζουν το σώμα, τη σκέψη και τη συνείδησή της από μιαν άλλη οπτική, ώσπου να ενωθούν σε μια κοινή μοίρα και να διασχίσουν την ιστορία, αλλά και τον εαυτό τους.
Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00
15€ κανονικό, 10€ μειωμένο, φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, ατέλεια
Θέατρο ΕΛΕΡ, Φρυνίχου 10, Πλάκα

3. Bacchae Underworld – the material στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων

Η παράσταση Bacchae Underworld έκανε πρεμιέρα στις 7 Μάΐου του 2022 στο STET The English Theatre στη Χάγη της Ολλανδίας σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου, σκηνογραφία Βασίλη Αποστολάτος και μουσική Νίκου Ιωακείμ. Πρόκειται για μια νέα δραματουργία βασισμένη στις Βάκχες του Ευριπίδη. Δύο κωφοί Γερμανοί ηθοποιοί, δύο Έλληνες ηθοποιοί, κι ένας Έλληνας μουσικός/DJ διεθνούς εμβέλειας, σε μια μοναδική σύμπραξη επί σκηνής της ελληνικής και της γερμανικής νοηματικής γλώσσας. Η σύμπραξη καλλιτεχνών από διαφορετικές χώρες και γλώσσες έκφρασης δημιουργεί ένα πολυπολιτισμικό πλαίσιο, όπου πολλά στοιχεία και το υλικό των καλλιτεχνών συνθέτουν έναν ευρύτερο κόσμο λογικής και οδηγούνται σε μια διευρυμένη αίσθηση του ενστίκτου. Τα χορικά παρουσιάζονται σαν μουσικά κομμάτια του «Underworld», του νυχτερινού κέντρου, μελοποιημένα σε ενιαίο ροκ ύφος που οδηγεί τελικά στη μουσική εμφάνιση της Αγαύης. Τα βασικά συστατικά είναι ο λόγος, η σωματικότητα, η μουσική και το οπτικοακουστικό περιβάλλον. Στην παράσταση τα λόγια θα αποδίδονται στα Ελληνικά, τα Γερμανικά και τη γερμανική νοηματική γλώσσα. Παράλληλα θα υπάρξουν υπότιτλοι σε Έλληνικά, Γερμανικά κι Αγγλικά. Ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Μαυρόπουλος Γιάννης Διαμαντής, Eyk Kauly, Athena Lange CAYETANO.
Κυριακή 7/04 10.00 & 12.00, Δευτέρα 8/04 19.00 & 21.00, Σάββατο 13/04 10.00 & 14.00
14€ γενική είσοδος
Θέατρο Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής», Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη

4. Μυστήριο 97: Η Ελευσίνα γίνεται χώρος συνάντησης Πανεπιστημιακών Παραστατικών Τεχνών και Θεάτρου

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου στο Σινέ Ελευσίς, το «Μυστήριο 97 Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου» στην πρώτη πιλοτική του έκδοση. Πρόκειται για μια γιορτή όλων των θεωρητικών και πρακτικών κατευθύνσεων που περιλαμβάνουν οι παραστατικές τέχνες: Υποκριτική, δραματουργία, σκηνογραφία, ενδυματολογία, φωτισμοί, δραματολογία, σε μια κοινή, όμως, συνισταμένη: Την τέχνη της σκηνοθεσίας. Στόχος του φεστιβάλ είναι η παροχή δυνατότητας σε νέους/ες καλλιτέχνες/ιδες –σε αυτό που ονομάζεται «μέλλον του θεάτρου»– να βρουν τον χώρο, ένα βήμα και εφαλτήριο για δημιουργία, ανταλλαγή και δικτύωση. Στο φεστιβάλ παρουσιάζονται τέσσερα έργα φοιτητών και φοιτητριών της κατεύθυνσης Σκηνοθεσίας του Τμήματος Θεάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που δημιουργήθηκαν την ακαδημαϊκή περίοδο 2022/2023: «Όλοι όσοι γίναν δρόμοι» σε σκηνοθεσία Αριάδνης Ζούπινα, «Μάθημα ανατομίας» σε σκηνοθεσία Ειρήνης Σεβαστοπούλου, «Λάμψη οπαλίου» σε σκηνοθεσία Γεωργίας Διάκου και «Πάτι & Ρόμπερτ» σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παραμύθα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Σάββατο 6/4 και Κυριακή 7/4
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
Σινέ Ελευσίς, Ελευσίνα

Μουσικές παραστάσεις-Συναυλίες-Πάρτι

5. Η Lou is συναντά τη Mary Sunshine για ένα guilty pleasure party στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ

Τι μπορεί να συμβεί όταν συναντιούνται στη σκηνή μία ευρηματική μουσικός και μια drag περσόνα; Η Lou is (aka Λουίζα Σοφιανοπούλου) και η Mary Sunshine έρχονται το Σάββατο 6 Απριλίου στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ, για ένα guilty pleasure party με εγχώριες και διεθνείς επιτυχίες της disco και pop σκηνής από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα. Από τη Whitney Houston και τους ABBA στη Μαντώ, από την Kylie Minogue και τη Madonna στην Αλέξια και από την Kate Bush στη Lady Gaga, το ραντεβού για χορό, νοσταλγία και χιούμορ δίνεται στο πλαίσιο του WOW Athens Festival 2024. Μαζί τους η πιο groovy μπάντα της πόλης: Στέλιος Πασχάλης – ντραμς, Χρήστος Κεχρής – μπάσο, Μιχάλης Σοφιανός – πλήκτρα.
Σάββατο 6/4 στις 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

6. Ο Σπύρος Γραμμένος στον Σταυρό του Νότου Club

Ο Σπύρος Γραμμένος έρχεται στον Σταυρό του Νότου Club για τέσσερα Σάββατα του Απριλίου (6, 13, 20 και 27). Μετά από πολλές συζητήσεις με το επιτελείο του, δέχτηκε την πρόταση που έκανε ο ίδιος στον εαυτό του, να παίξει για τέσσερα Σάββατα, με όλη την μπάντα του, μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα. «Αυτό το λέμε γιατί λογικά, θα έρθετε μόνο μία φορά, οπότε δεν θα ξέρετε ότι θα παίζουμε συνέχεια τα ίδια. Αν θέλετε να έρθετε πάνω από μία φορά, ενημερώστε μας έγκαιρα με προσωπικό μήνυμα στα σόσιαλ μίντια να κάνουμε κάποιες ψευτοαλλαγές για να σας ξεγελάσουμε», λέει ο ίδιος. Τώρα τι να περιμένετε να ακούσετε σε ένα live του Γραμμένου; Όσοι έχετε πάει ήδη ξέρετε, οι υπόλοιποι ίσως έχει έρθει η ώρα να πάτε.
6, 13, 20 και 27/4 στις 21:30
14€ (αφορά στην είσοδο στον χώρο)
Σταυρό του Νότου Club, Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος

7. Οι Wolfbrigade στο Κύτταρο

Οι Σουηδοί καλλιτέχνες της hardcore punk, Wolfbrigade έρχονται για ένα μοναδικό live στο Κύτταρο. Έχοντας περάσει πολλές δυσκολίες από το 1995 που ξεκίνησαν να φτύνουν δηλητηριώδες hardcore punk, οι Σουηδοί Wolfbrigade έδειξαν να μην πτοούνται από αλλαγές μελών, προβλήματα υγείας, μπλεξίματα με συμμορίες φυλακών και πολλαπλά εύθραυστα ταμπεραμέντα, οπότε και συνεχίζουν στον ίδιο ασυμβίβαστο δρόμο. Το reunion τους το 2007 τους έβαλε ανεπιστρεπτί σε τροχιά ανανέωσης και έκτοτε με συνεχείς κυκλοφορίες έχουν κρατήσει με νύχια, δόντια, power drums και ενισχυτές παραμόρφωσης μια θέση ανάμεσα στα πιο ακμαία ευρωπαϊκά punk σχήματα. Με τον αέρα βετεράνων πλέον και με πολλά χιλιόμετρα στην πλάτη, το crew των Mikael Dahl, Jocke Rydbjer, Erik Norberg, Johan Erkenvåg και Tommy Storback φέρνει στα stages όλου του κόσμου το εκρηκτικό crust hardcore punk που τους έκανε το powerhouse όνομα που είναι σήμερα.
Κυριακή 7/4 στις 20:45
18-20€
Κύτταρο, Αχαρνών και Ηπείρου, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWOW Athens: Όσα θα δούμε στο τριήμερο φεστιβάλ του ΚΠΙΣΝ για την έμφυλη ισότητα12.09.2018

Εκθέσεις

8. «Εκπλήρωση»: Υπαίθρια έκθεση στην Εσπλανάδα του ΚΠΙΣΝ

Η φετινή χρονιά για το WOW Athens σηματοδοτεί την έναρξη μιας γόνιμης συνεργασίας με την Εθνική Πινακοθήκη, μέσα από την αναβίωση ή/και την εκπλήρωση του οράματος της σπουδαίας γλύπτριας Άλεξ Μυλωνά. Από τις 6 Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024, θα παρουσιαστεί, στην Εσπλανάδα, η υπαίθρια έκθεση, «Εκπλήρωση», σε επιμέλεια της Συραγώς Τσιάρα. Η έκθεση εκκινεί από τις γλυπτικές/αρχιτεκτονικές προτάσεις που συνέλαβε και υλοποίησε η Άλεξ Μυλωνά κατά τη δεκαετία του 1970, αναπτύσσεται ως ένα σπονδυλωτό πρότζεκτ που συνομιλεί με το πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ και επιδιώκει να εκπληρώσει το αρχικό όραμα της δημιουργού με σύγχρονους όρους εκθεσιακού βιώματος, ορατότητας και συμμετοχικής δράσης στη δημόσια σφαίρα.
Καθημερινά στις 06:00 – 23:59
Είσοδος ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Εσπλανάδα), Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b