MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανατροπές: Οι Μουσικές Κυριακές συνεχίζονται στο ΕΜΣΤ

«Ανατροπές», η σειρά κοινών μουσικών δράσεων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Ωδείου Αθηνών συνεχίζεται και τον Απρίλιο, με την Μικτή Χορωδία του Ωδείου σε φωνητικές μελωδικές γραμμές και συνθέσεις πολυφωνίας.

Monopoli Team

Στο πλαίσιο των στόχων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) να είναι κοιτίδα πειραματισμού για κάθε καλλιτεχνική έκφραση, ξεκινάει μια νέα συνεργασία με οργανισμούς και φορείς ειδικούς στη διοργάνωση μουσικών δράσεων κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα. Το πρόγραμμα «Ανατροπές», με το οποίο ξεκινούν οι «Μουσικές Κυριακές», προέκυψε από τη σύμπραξη με τις μουσικές σχολές του Ωδείου Αθηνών, σε συνεργασία με τους σπουδαστές του και τον Φίλιππο Τσαλαχούρη, Διευθυντή των Μουσικών Σχολών του Ωδείου.

Ανατροπές

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και το Ωδείο Αθηνών συνεργάζονται σε μια σειρά κοινών δράσεων με τίτλο «Ανατροπές». Με τις Ανατροπές το ΕΜΣΤ προσφέρει βήμα πειραματισμού στους σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών, του μοναδικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Ελλάδας το πρόγραμμα σπουδών του οποίου περιλαμβάνει και τις τρεις παραστατικές τέχνες – μουσική, θέατρο και χορό. Οι εκδηλώσεις των «Ανατροπών» πραγματοποιούνται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο.

*Σύλληψη – συντονισμός: Φίλιππος Τσαλαχούρης, συνθέτης – διευθυντής των ΜΣΩΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWOW Athens: Όσα θα δούμε στο τριήμερο φεστιβάλ του ΚΠΙΣΝ για την έμφυλη ισότητα12.09.2018

Πρόγραμμα

Κυριακή 7 Απριλίου στις 15.00, 16.00, 17,00
Ανατροπή ΙΙΙ: Φωνές

Ο Ρίχαρντ Βάγκνερ γράφει αφοπλιστικά πως η ανθρώπινη φωνή είναι «το πιο παλιό, το πιο αληθινό, το πιο ωραίο όργανο της μουσικής, η μόνη αρχή στην οποία η μουσική μας οφείλει την ύπαρξή της». Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Αθηνών σε μουσική διεύθυνση και διδασκαλία Δημήτρη Μπουζάνη, με τη συμμετοχή των μελών της, που είναι σπουδαστές και σπουδάστριες της Σχολής Μονωδίας, θα πραγματοποιήσει στον χώρο του ΕΜΣΤ φωνητικές μελωδικές γραμμές αλλά και συνθέσεις πολυφωνίας. Τον γενικό συντονισμό έχει αναλάβει ο Διευθυντής των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών, Φίλιππος Τσαλαχούρης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b