MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Βενετία: Ξεκίνησε δοκιμαστικά η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» για τους ημερήσιους επισκέπτες

Η Βενετία ξεκίνησε την Πέμπτη (4/4) να εφαρμόζει δοκιμαστικά το «εισιτήριο εισόδου» για τους ημερήσιους επισκέπτες στην πόλη, κάτι που αναμένεται να μπει σε πλήρη εφαρμογή στις 25 Απριλίου.

Credits: Henrique Ferreira / Unsplash
Monopoli Team

Από τις 25 Απριλίου όσοι επισκέπτονται τη Βενετία μόνο για μια ημέρα, θα πληρώνουν 5 ευρώ για την είσοδό τους στην πόλη. Το μέτρο αυτό αναμένεται να μπει σε πλήρη εφαρμογή σε μια προσπάθεια αναχαίτισης του ανεξέλεγκτου υπερτουρισμού, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο της Βενετίας θα διαρκεί μόνο σε ορισμένες ημέρες και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου, μεταξύ 25 Απριλίου και 14 Ιουλίου.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων θα πρέπει να κατεβάσουν έναν κωδικό QR στο κινητό τους, τον οποίο θα υποχρεούνται να επιδεικνύουν στις αρχές σε περίπτωση που τους ζητηθεί.

Ποιοι απαλλάσσονται από το τέλος;

Από το τέλος απαλλάσσονται όσοι πρόκειται να διανυκτερεύσουν στην πόλη με επιβεβαιωμένη κράτηση, άτομα που βρίσκονται στην πόλη για επαγγελματικούς λόγους ή για σπουδές, αλλά και όσοι επισκέπτονται κατοίκους του ιστορικού κέντρου της Βενετίας ή διαθέτουν ακίνητα στην πόλη.

Επιπλέον, παιδιά κάτω των 14 ετών, επισκέπτες με πιστοποιημένη αναπηρία και οι φροντιστές τους, αλλά και όσοι επισκέπτονται την πόλη για κάποιο αθλητικό γεγονός ή για ιατρική περίθαλψη, εξαιρούνται από την υποχρέωση αγοράς εισιτηρίου. Ωστόσο θα πρέπει να εγγραφούν στην πλατφόρμα για να αποκτήσουν έναν μακροχρόνιο κωδικό QR που θα ισχύει για ένα έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒενετία: Υποχρεωτικό εισιτήριο εισόδου για τους ημερήσιους επισκέπτες από την Άνοιξη12.09.2018

«Έχουμε καθήκον να διατηρήσουμε τα μεγάλα ιστορικά κέντρα του κόσμου», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Luigi Brugnaro, σε συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της πρωτοβουλίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι «η πόλη θα κλείσει» και πως η κίνηση αυτή δεν αποσκοπεί στην συγκέντρωση χρημάτων για το δημοτικό συμβούλιο.

Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για κλειστό αριθμό καθώς δεν υπάρχει ανώτατο όριο επισκεπτών και πως η πληρωμή εισιτηρίου θα είναι υποχρεωτική μόνον μέχρι τις 4 το απόγευμα και για όσους ενδιαφέρονται να δουν το ιστορικό κέντρο.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b