MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 6 προτάσεις για την Τετάρτη 3 Απριλίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Φωτογραφία: Παναγιώτης Λαμπής
Monopoli Team

Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα, του Κωσταντίνου Ντέλλα στο Θέατρο Σταθμός

Η παράσταση «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», σε έρευνα, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Κωσταντίνου Ντέλλα, επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός για 8 ακόμη παραστάσεις. Η παράσταση αποτελεί μια σκηνική προσέγγιση του γυναικείου σώματος της τρίτης ηλικίας και της σύνδεσης του με τη λαϊκή μαγεία, τη μαγειρική και τις τελετουργικές πρακτικές. Αφετηρία, η περιοχή της Θεσσαλίας και η παράδοσή της στις μαγικές πρακτικές που θέλει τις μάγισσες της περιοχής να έχουν παραλάβει τις μυστικές δεξιότητές τους από τη Μήδεια και να ειδικεύονται στο κατέβασμα του φεγγαριού, γνωστό και ως  «το άρμεγμα του φεγγαριού». Οδηγήτριες σε αυτό το μυστικό ταξίδι, τρεις θηλυκές μορφές που συναδιαλέγονται μεταξύ του οικείου και του αρχετυπικού, της ακίνδυνης «γιαγιάς» και της επικίνδυνης  θεραπεύτριας και μιλάνε για τις ζωές τους, γι’ αυτά που έμαθαν από τις παλιές. αυτά που έπαθαν ως γυναίκες και αυτά που παραδίδουν στις επόμενες.
Παραστάσεις:  Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:15.
Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 60), 10 ευρώ (ομαδικό), 5 ευρώ (ατέλεια). Προπώληση: more.com
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο), τηλ: 2105230267. 

Anna & Margot, της Κωνσταντίνας Ράικου στο Θέατρο Βαφείο

Άννα και Μάργκοτ Φρανκ: Δύο αδελφές που πέθαναν μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί λίγο πριν την απελευθέρωση. Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινάει το πρώτο θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας Ράικου «Anna & Margot» που ανεβαίνει, σε σκηνοθεσία Γιώργου Δρίβα, στο Θέατρο Βαφείο. Το έργο είναι εμπνευσμένο από το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» και βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, ένα θέατρο ντοκουμέντο με μυθοπλαστικά στοιχεία. Οι δύο χαρακτήρες, σ’ ένα μεσοδιάστημα ζωής και θανάτου, βιώνουν την αναμονή και τον εγκλωβισμό ενώ προβληματίζονται σχετικά με θεμελιώδη ζητήματα της ανθρώπινης φύσης. Σ’ αυτόν τον ”τόπο” οι δυο αδερφές, η 14χρονη Άννα και 17χρονη Μάργκοτ, μιλούν για τη ζωή τους πριν τον πόλεμο, για τη ζωή τους στο καταφύγιο, στα τρένα, στο στρατόπεδο.
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη στις 21:15.
Εισιτήρια: 13 € (κανονικό), 10 € (φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65 ετών, άνεργοι, αμεα, ομαδικό άνω των 10 ατόμων, ατέλειες ΣΕΗ, ΑΣΚΤ, ΠΕΣΥΘ). Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής, Κων/πόλεως & Αγίου Όρους, Αθήνα 104 47. Σταθμός Μετρό Κεραμεικός. τηλ: 210 3425 637.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2024: Οι καλύτερες στιγμές του καλοκαιριού12.09.2018

Συναυλίες

Οι As I Lay Dying στο Gagarin

Οι As I Lay Dying έρχονται στις 3 Απριλίου στο Gagarin για την πρώτη headlining εμφάνισή τους στη χώρα μας. Θα ακουστούν τραγούδια όπως “Nothing Left”, “Confined”, “My Own Grave”, “Blinded”, “The Sound Of Truth”: που πολύ δίκαια έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια streams. Ένα από τα σημαντικότερα και πιο επιτυχημένα metal συγκροτήματα της τελευταίας 20ετίας, οι As I Lay Dying έχουν πουλήσει πάνω από 1.000.000 δίσκους παγκοσμίως, έχουν κερδίσει το «Ultimate Metal God» βραβείο του MTV2 και υποψηφιότητα στα βραβεία Grammy 2008 ως «Best Metal Performance» και έχουν ανέβει με 3 ξεχωριστά albums στο Top11 των αμερικανικών charts.
Τετάρτη 3/4, 20:30
Εισιτήρια: Από 31€. Προπώληση: more.com
Gagarin 205 Live Music Space, Λιοσίων 205, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 1411 2500.

Stouraitis Smarnakis Trio στο Half Note Jazz Club

Το Stouraitis Smaranakis Trio έρχεται στη σκηνή του Half Note Jazz Club, για την πρώτη παρουσίαση του καινούριου τους δίσκου «Red Room», την Τετάρτη 3 Απριλίου. Ο κιθαρίστας Κωνσταντίνος Στουραΐτης και ο οργανίστας Παναγιώτης Σμαρνάκης γνωρίστηκαν το 2018 μέσω του μέντορα τους, Γιώργου Κοντραφούρη. Μέσα από την κοινή τους αγάπη για το Hammond Organ και ιδιαίτερα για τον ήχο των Jimmy Smith/Wes Montgomery & Larry Young/Grant Green άρχισαν να βρίσκουν τον δικό τους προσωπικό ήχο και να γράφουν δικές τους συνθέσεις. Απόφοιτοι του Ιονίου Πανεπιστημίου, από το 2018 έως και σήμερα οι νεαροί μουσικοί κρατάνε ζωντανή την παράδοση του Jazz Organ Trio και έχουν εμφανιστεί σε πολλά club και Ελληνικά φεστιβάλ όπως Rhodes Jazz Festival, Syros Jazz Festival, Notos Jazz Festival, Afrikana κ.α.
Τετάρτη 3/4, 21:30
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: more.com.
Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Θέατρο Arroyo: Σειρά mini concerts για διαδρομές σε ποίκιλα μουσικά τοπία

Το «Arroyo mini concerts» είναι μια νέα διοργάνωση που έρχεται να φιλοξενήσει μουσικούς και τραγουδιστές διαφορετικών προσανατολισμών. Με τη μορφή μικρών lives εκτείνεται από τον χώρο του κλασικού ρεπερτορίου όπως ρεσιτάλ πιάνου έως το χώρο του λαϊκού και του έντεχνου. Τετάρτη 3 Απριλίου ’24 – ώρα 21.15: Μαρκίζα  | Αφιέρωμα στη Μοσχολιού με την Αμαλία Ασκορδαλάκη.
Τετάρτη 3/4, 21:15
Εισιτήρια: Τιμή ενιαίου εισιτηρίου ταμείο 14€  – προπώληση ticketservices 12€. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Arroyo – Μ. Αλεξάνδρου 128, Κεραμεικός – τηλ. 210 3469575.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ονειρόδραμα» στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

Εκθέσεις

«Τις πταίει;» αναρωτιέται ο εικαστικός Γιώργος Θεοδώρου «Τις πταίει;» αναρωτιέται ο εικαστικός Γιώργος Θεοδώρου

Σε έναν παγκοσμιοποιημένο και ρευστό κόσμο που ο άνθρωπος δεν ορίζει, ποια μπορεί να είναι η ευθύνη του; Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα που θέτει με τη δουλειά του ο εικαστικός Γιώργος Θεοδώρου, η οποία εγκαινιάζεται την Τρίτη 2 Απριλίου, στις 19.00, στην Γκαλερί «7», με τίτλο «Its not my fault». Στο επίκεντρο της καλλιτεχνικής πρακτικής του Θεοδώρου βρίσκεται η δέσμευση να αμφισβητεί το status quo και να διερωτάται για τις δομές που διαιωνίζουν την ανισότητα και την απελπισία. Κεντρικό στοιχείο της προσέγγισής του είναι η χρήση μιας ποικιλίας διαφορετικών υλικών, το καθένα από τα οποία διαπνέεται από τη δική του συμβολική σημασία. Η διαφάνεια, η λάμπα, η δυσδιάκριτη –σχεδόν ασημική– γραφή, το πλέγμα, οι ανεμόσκαλες, τα πολλαπλά επίπεδα…
Διάρκεια Έκθεσης: 2-20 Απριλίου 2024.
Ωράριο: Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 12:00 – 20:00. Τετάρτη/Σάββατο: 12:00 – 16:00.
Γκαλερί «7», Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου. Τηλ: 21 0361 2050. Ε: [email protected] | http://gallery7.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSuzie Miller: Ποιο είναι το νέο όνομα της παγκόσμιας θεατρικής συγγραφής;12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b