MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Οι παραστάσεις και οι συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και οι εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα, Δευτέρα 1 Απριλίου.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Η Μουγγή Καμπάνα, του Θανάση Τριαρίδη στο Θέατρο Μπέλλος

Η ομάδα RODEZ παρουσιάζει, στο Θέατρο Μπέλλος, το έργο του Θανάση Τριαρίδη, «Η Μουγγή Καμπάνα», σε σκηνοθεσία Μάριου Κρητικόπουλου και Πάνου Αποστολόπουλου. Σε μια απέραντη έρημη πολιτεία στέκεται μια αλλόκοτη εκκλησία με μια τεράστια, ακόμη πιο αλλόκοτη, σκοτεινή καμπάνα που έχει το χρώμα του σκοτωμένου αίματος. Όσο κι αν τραβάς τη γλώσσα της κανένας ήχος δεν βγαίνει πια. Όλα ξεκίνησαν το 1191 μετά τον Χριστό, κι ακόμα συνεχίζουν. Το χωριό της Ευλογιάς ήταν για αιώνες ο «Παράδεισος», όμως μια γενοκτονία, που βρίσκει ένοχους τους κατοίκους της, κάνει το Στόμα του Θεού να πάψει. Το ξέσπασμα του λιμού που μετατρέπεται σε επιδημία είναι το μόνο που τους αναγκάζει να ψάξουν τον τρόπο για να επανορθώσουν και να επιστρέψουν στην εποχή της ευμάρειας. Άραγε τι θα πει δικαιοσύνη και τι αγάπη; Ένα έργο γραμμένο το 2003, με ζητήματα τόσο επίκαιρα που απασχολούν την κοινωνία μέχρι και σήμερα. Μια παράσταση με τέσσερις ηθοποιούς, συνεχώς επί σκηνής, με εργαλεία το σώμα τους και τη φωνή τους. Η μουσική είναι πρωτότυπη, επηρεασμένη από δημοτικά τραγούδια, μοιρολόγια και εκκλησιαστικούς ύμνους. Παίζουν: Σόνια Καλαϊτζίδου, Μάριος Κρητικόπουλος, Ανθή Σαββάκη, Ηλέκτρα Σαρρή.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
12€ (γενική είσοδος), 10€ (μειωμένο), 5€ (ατέλεια)
Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Αθήνα

2. Το σόι σου μέσα, της Ελένης Σιδεροπούλου στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού

Η θεατρική ομάδα Vox Et Corpus επιστρέφει μ’ ένα ακόμη κωμικό έργο γεμάτο μυστήριο και πολλές ανατροπές. «Το σόι σου μέσα», της Ελένης Σιδεροπούλου ανεβαίνει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού. Λένε πως τους συγγενείς δεν τους επιλέγεις και στην περίπτωση του Γιώργη αυτό θα ήταν σωτήριο καθώς το σόι του δεν είναι και το πιο “φυσιολογικό”. Ο Γιώργης και η γυναίκα του η Τζωρτζίνα μένουν σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας, το Ραχίδι, μακριά από την φασαρία της πόλης ζώντας μια δύσκολη αλλά ήσυχη ζωή. Η άφιξη όμως του ξάδερφου του Γιώργη από την Αμερική θα φέρει τα πάνω κάτω. Ο Σάκης, ένας σκληρός και επικίνδυνος τύπος, θα έρθει να ταράξει την ηρεμία του ζευγαριού και μαζί του θα φέρει μυστικά, συμφορές αλλά και….άλλες επισκέψεις που θα βάλουν σε κίνδυνο την ζωή όλων. Μια απρόσμενη ανατροπή όμως θα αλλάξει τα δεδομένα. Παίζουν: Σταυρούλα Θωμαδάκη, Σταύρος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Πρέκας, Ελένη Σιδεροπούλου.
Κάθε Δευτέρα στις 20:30
13 ευρώ
Θέατρο Λύχνος, Χαλκιδικής 83, Γκάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #108: Η Βαλκυρία, τα ρεμπέτικα της Μαξούρη και οι «κασέτες» της Μαρίνας Σπανού – Όσα μας άρεσαν ή μας χάλασαν αυτή την εβδομάδα12.09.2018

Μουσική

3. Συναυλία στο σκοτάδι με τον Γιάννη Κότσιρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Γιάννης Κότσιρας ανεβαίνει στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για μία μοναδική συναυλία στο σκοτάδι, με σκοπό την υποστήριξη του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Η Φλόγα”. Μετά τις συνεχείς sold out συναυλίες στο σκοτάδι, τα “Σπουδαία Events” υποδέχονται τον σπουδαίο τραγουδιστή και τους μουσικούς του για μία βραδιά που θα θυμίζει όνειρο θερινής νυχτός. Μία συσκοτισμένη αίθουσα και η φωνή του Γιάννη Κότσιρα αρκούν για να νιώσουμε και πάλι παιδιά! Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Η Φλόγα”.
Δευτέρα 1 Απριλίου στις 21:00
Γενική είσοδος: 15€, Μειωμένο (Μαθητικό – Φοιτητικό – ΑμεΑ): 12€
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

4. “Piano for two / P42”: Beata Pincetić και Χρήστος Σακελλαρίδης στο Μέγαρο

To καταξιωμένο πιανιστικό duo των Beata Pincetić και Χρήστου Σακελλαρίδη που αποτελούν τους Piano for two (P42), παρουσιάζουν μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με έργα Γάλλων συνθετών για πιάνο duo και solo πιάνο. Σύντροφοι στην ζωή και στην τέχνη οι Piano for two (P42) παίζουν μαζί από το 2003 σε Ελληνικές και Ευρωπαϊκές σκηνές εντυπωσιάζοντας κοινό και κριτικούς με την μουσικότητα και δεξιοτεχνία τους. Στο μουσικό αυτό οδοιπορικό θα ακουστούν ορισμένα από τα πιο εμβληματικά έργα των C. Debussy, M. Ravel, E. Satie και F. Poulenc.
Δευτέρα 1 Απριλίου στις 20:30
10-15€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας 68 και Κόκκαλη, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν Ημερίδα: «Φροντίδα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων στην Αττική: Προκλήσεις και προοπτικές»12.09.2018

Εκθέσεις

5. Ψηφίδων Σύνθεσις: 9η ετήσια ομαδική έκθεση ψηφιδωτού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί για τρίτη συνεχή χρονιά την ομαδική έκθεση ψηφιδωτού, με τίτλο Ψηφίδων Σύνθεσις. Η συνύπαρξη 38 ψηφοθετών δείχνει το πολυδιάστατο της τέχνης τους. Κοινός τόπος όλων, το πάθος τους γι’ αυτή. Με το σφυρί και το αμόνι τέμνουν και ανασυνθέτουν την πέτρα, το μάρμαρο, το σμάλτο. Ξύλα, κεραμικά και μέταλλα γίνονται εκφραστικά εργαλεία και εφαρμόζονται σε κλασσικές και μικτές τεχνικές. Τα έργα της έκθεσης παίρνουν θέση στην γραμμή του χρόνου, οι τεχνικές μπλέκονται με τα χρώματα, τα νοήματα με την απεικόνιση, οι συμβολισμοί με το συγκεκριμένο, ο ρεαλισμός με την φαντασία. Τα έργα θέτουν ερωτήματα τόσο εκφραστικά όσο και τεχνικά. Μπορεί ένα ψηφιδωτό να θίγει θέματα που μας συνταράζουν; Μπορεί να υπαινίσσεται; Η φωτογραφία, το κολάζ μπορούν να συμπορευτούν με τις ψηφίδες; Οι θεατές καλούνται να δώσουν απαντήσεις.
Καθημερινά στις 18:00 – 22:00
Είσοδος ελεύθερη 
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b