MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Γιώτα Νέγκα: «Το λαϊκό τραγούδι δεν το διάλεξα, με διάλεξε» (vid)

Η Γιώτα Νέγκα βρέθηκε καλεσμένη στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 και μίλησε, μεταξύ άλλων, για την αγάπη της για λαϊκό τραγούδι που όμως δεν την περιορίζει, αλλά και τη Μαρία Φαραντούρη.

Monopoli Team

Η Γιώτα Νέγκα συνάντησε την Μαρία Φαραντούρη και ερμήνευσαν μαζί ένα απάνθισμα από τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, σ’ έναν κύκλο δύο sold out παραστάσεων που ολοκληρώθηκε. Η ίδια η Γιώτα Νέγκα, καθισμένη στον καναπέ της εκπομπής «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 μίλησε γι’ αυτή τη σπουδαία συνεργασία.

Η αγάπη για το λαϊκό τραγούδι και οι προκλήσεις που απολαμβάνει

«Μου αρέσουν οι προκλήσεις και πριν σας πω για τη συνεργασία αυτή με τη Μαρία (Φαραντούρη) θέλω να σας πω πως το λαϊκό τραγούδι δεν το διάλεξα, με διάλεξε. Ζούσα μέσα σε αυτό. Απορρόφησα όλη αυτή την ενέργεια και την αγάπη της εποχής εκείνης και των ακουσμάτων μου και ήταν στην αγκαλιά μου σαν το παιχνίδι μου. Ήταν κάτι τόσο φυσικό όπως είναι το γέλιο μου. Προχωρώντας δεν έφτανε αυτό. Ήθελα να ‘ακουμπήσω’ κι άλλα πράγματα και να μάθω, να προκληθώ, να κάνω λάθος. Βέβαια πάντα με πράγματα που αισθανόμουν συγγενικά, ώστε να μπορώ να τα υποστηρίξω», εξομολογήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιώτα Νέγκα: «Ό,τι είναι αληθινό και καθαρό με αγγίζει, είτε το λέει ο Λεξ είτε η Θεοδωρίδου» (vid)12.09.2018

Η σπουδαία συνάντηση με τη Μαρία Φαραντούρη

«Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία η συνεργασία με τη Μαρία (Φαραντούρη) στο Παλλάς. Είναι τεράστια εμπειρία να βουτάς σε αυτόν τον ωκεανό των μεγάλων τραγουδιών, αφενός, του κινηματογράφου και των μεγάλων συνθετών του Θεοδωράκη, του Χατζιδάκι, του Ξαρχάκου… Πολύ σπουδαία τραγούδια. Και το άλλο το σπουδαίο, η συνάντησή μου με τη Μαρία. Εγώ περίμενα ότι θα συναντήσω τη Μαρία Φαραντούρη, τον ζωντανό αυτό θρύλο, τον κινούμενο πολιτισμό μας. Γιατί αυτό είναι η Φαραντούρη για όλους μας. Αλλά η Μαρία έχει παραμείνει η Μαρία. Είναι τρυφερή, έχει απίστευτη πλάκα, είναι τρομερά γενναιόδωρη και πάνω στη σκηνή πραγματικά δεν ένιωσα στιγμή άγχος. Είναι τόσο δοτική και αισθάνομαι ευλογημένη γι’ αυτή τη σύμπραξη». 

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b