MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

Κινηματογράφος, εργαστήρια και βιβλία στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Monopoli Team

1. Το 8ο Beyond Borders – Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου έρχεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Οι βραβευμένες ταινίες του 8ου Beyond Borders – Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου φιλοξενούνται σε ένα ξεχωριστό τριήμερο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στην Αθήνα. Το Beyond Borders – Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου ετοιμάζεται για την 9η έκδοσή του, 25/8-1/9/2024 στο Καστελλόριζο, στο μεταξύ όμως το μακρινό Καστελλόριζο έρχεται στην Αθήνα. Από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου 2024 τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ του 8ου Beyond Borders θα προβληθούν στον φιλόξενο χώρο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Με προβολές ταινιών, Q&As και masterclasses οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ταινίες απ’ όλον τον κόσμο που ξεχώρισαν τον περασμένο Αύγουστο για τον τρόπο που καταπιάνονται με τις λιγότερο γνωστές πτυχές της Ιστορίας, για την κοινωνική τους ευαισθησία, την πρωτοτυπία της ιδέας και την καλλιτεχνική τους αξία. Την Παρασκευή 29 Μαρτίου το πρόγραμμα ξεκινάει με το Masterclass Michel Noll «Πέρα από τη Φαντασία», ενώ στη συνέχεια πραγματοποιούνται οι προβολές των ταινιών Scenes with my Father της Biserka Suran, Audrey Napanagka της Penelope McDonald και Ξύπνησα 18 της Βέρας Ιόνας Παπαδοπούλου, μετά το οποίο θα ακολουθήσει Q&A με την σκηνοθέτιδα. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα εδώ.
29/03, 16:30
Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιάννης Παναγόπουλος: Η αδικία με ξεπερνάει, δεν μπορώ να μην αναλάβω δράση12.09.2018

2. Παρουσίαση βιβλίου “Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 στη Μολδαβία και τη Βλαχία” στον Ιανό

Οι εκδόσεις Πρώτη Ύλη και το βιβλιοπωλείο Ιανός με αφορμή την εθνική μας επέτειο, παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του καθ. Νεοελληνικών Σπουδών Παν. Βουκουρεστίου, Tudor Dinu, «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 στη Μολδαβία και τη Βλαχία», στο café του βιβλιοπωλείου Ιανός. Το βιβλίο Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 στη Μολδαβία και τη Βλαχία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου Tudor Dinu έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό τόσο της ρουμανικής, όσο και της ελληνικής ιστοριογραφίας, γιατί αποτελεί την πρώτη παγκοσμίως μονογραφία αφιερωμένη στη διεξαγωγή της ελληνικής επανάστασης του 1821 στην Μολδαβία και τη Βλαχία. Συντάχθηκε με βάση όλες τις πρωτογενείς πηγές της εποχής ανεξαρτήτως γλώσσας (ρουμανικά, ελληνικά, τουρκικά, ρωσικά, γερμανικά, γαλλικά) και αξίζει να σημειώσουμε ότι αναπαριστά χωρίς πάθη ή εθνικιστικές σκοπιμότητες το έπος του αγώνα στις Ηγεμονίες, επισημαίνοντας κάθε φορά τα αντικρουόμενά συμφέροντα των εμπόλεμων πλευρών. Μολονότι καθαρά επιστημονικό το σύγγραμμα μοιάζει με περιπετειώδες μυθιστόρημα που κρατά τους αναγνώστες μέχρι τέλους με κομμένη την ανάσα. Έχει δε και κινηματογραφικό χαρακτήρα, αφού συνοδεύεται από εκατοντάδες στιγμιότυπα παρμένα από περίπου ογδόντα μέρη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη των Ρουμανικών Χωρών όπου διεξηχθησαν διάφορα επεισόδια της επανάστασης. Για την «άγνωστη» ελληνική επανάσταση στη Μολδοβλαχία θα συζητήσουν οι: Μαρία Ευθυμίου, Ομότ. Καθηγ. ΕΚΠΑ, Ιστορικός, Tudor Dinu, Kαθηγ. Νεοελληνικών Σπουδών Παν. Βουκουρεστίου. Προλογίζει η εκδότρια Μαρία Κοκκίνου. Συντονίζει η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.
29/03, 18:00
Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα

3. Παιχνίδι για Μεγάλους: «Ενώνοντας τις τελείες» στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Έχει σχέση ένας πίνακας ζωγραφικής με τα μαθηματικά; Πώς συνεργάζεται ο θεατής στη σύνθεση της εικόνας ενός έργου; Η δράση της σειράς «Παιχνίδι για μεγάλους», με αφορμή την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου», ταξιδεύει στις Μεσογειακές ακτές της Γαλλίας, από τη Μασσαλία και την Τουλόν ως το Σαιν-Τροπέ και την Αντίμπ, και αφήνεται στις πινελιές του Signac, του Cross και του Van Rysselberghe, αναζητώντας την τέχνη στη δύση του 19ου αιώνα. Παρέα με τους συμμετέχοντες, περιηγούμαστε σε επιλεγμένα έργα της περιοδικής έκθεσης, κουβεντιάζουμε για τον Νεοϊμπρεσιονισμό, το πριν και το μετά, συνθέτουμε το δικό μας τοπίο και τελικά ενώνουμε τις τελείες και εμπιστευόμαστε στα μάτια και το νου μας, το σμίξιμο των χρωμάτων σε μία εικόνα. Απαραίτητη η προεγγραφή.
29/03, 17:00-18:00
Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Περλιμπλίν και Μπελίσα» στο Θέατρο Πορεία12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b