MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 28 Μαρτίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

Generation Lost, του Γρηγόρη Λιακόπουλου στο Εθνικό Θέατρο – Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»

Το «Generation Lost» του Γρηγόρη Λιακόπουλου παρουσιάζεται, από τις 28 Μαρτίου, στο Εθνικό Θέατρο – Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Γιαννοπούλου. Οι γεννημένοι/ες μεταξύ 1981-1996 είναι η πρώτη μεταπολεμική γενιά που είναι φτωχότεροι/ες από τους γονείς τους. Δεν έχουν βιώσει πόλεμο, κατοχή ή εξορία, έχουν όμως δει τις ελπίδες τους να συντρίβονται και έχουν οδηγηθεί σε μια υπαρξιακή απογοήτευση, βέβαιοι/ες πως το μέλλον δεν μπορεί παρά να είναι ακόμα χειρότερο. Το Generation Lost είναι ένα μελαγχολικό αλλά και γεμάτο χιούμορ ρέκβιεμ για μια γενιά και τα είδωλά της. Μια παράσταση για όσους/ες ανήκουν σε αυτή τη γενιά, αλλά και για όσους/ες ταυτίζονται με τα όνειρα και τις απογοητεύσεις της. Μια παράσταση για όλους τους παγιδευμένους σε σώματα ενηλίκων εφήβους. *Παίζουν: Δάφνη Δρακοπούλου, Γιώργος Κισσανδράκης, Γωγώ Παπαϊωάννου, Μιχάλης Πητίδης, Βασίλης Σαφός.
Παραστάσεις: Τετάρτη & Κυριακή| 19:30. Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο| 21:00.
Εισιτήρια: 5€-20€. Προπώληση: ticketservices.gr
Εθνικό Θέατρο – Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» (Κτίριο Τσίλλερ), Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα. Τηλ: 210 5288170 – 171.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2024: Γράμμα από μια επαγγελματία θεατή12.09.2018

Συναυλίες

Καμεράτα: Μια βραδιά μόνο με Μπετόβεν, σε όργανα εποχής στο Μέγαρο Μουσικής

Έχοντας αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές και θερμότατα σχόλια διεθνώς για τις μπετοβενικές τους ερμηνείες, αλλά και για την εξαιρετική ηχογράφηση των «Πλασμάτων του Προμηθέα», η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και ο αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου, στη νέα τους συναυλία στο Μέγαρο, στρέφουν και πάλι το ενδιαφέρον τους στον μεγάλο γερμανό μουσουργό. Την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ. εμφανίζονται στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης και παρουσιάζουν, σε όργανα εποχής, μια βραδιά αφιερωμένη αποκλειστικά στον Ludwig van Beethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν]. Στο πρόγραμμά τους, δύο διαχρονικά αριστουργήματα του ευρωπαϊκού Κλασικισμού: οι Συμφωνίες αρ. 1 σε ντο μείζονα και αρ. 7 σε λα μείζονα.
Πέμπτη 28/3, 20:30
Εισιτήρια: 10 € (εκπτωτικά) , 15 € , 24 € , 30 € , 38 € ,46 € , 55 €. Προπώληση: Megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 115 21 Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 7282714.

Συναυλία Αλληλεγγύης από τους μουσικούς της Αθήνας στους μουσικούς της Γάζας στο Κύτταρο Live

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου διοργανώνουμε στο Κύτταρο μία συναυλία με την πρωτοβουλία «Αλληλεγγύη από τους μουσικούς της Αθήνας στους μουσικούς της Γάζας». Στόχος είναι το χρηματικό ποσό που θα μαζευτεί να δοθεί στο A shelter for Gaza’s artists, ένα crowdfunding των οργανισμών Al Kamandjâti, Edward Said National Conservatory of Music, Delia Arts Foundation και Jafra Productions. Συμμετέχουν (αλφαβητικά): Λιάκος Εισβολέας, Ματούλα Ζαμάνη, Καλογεράκη bros, Ναταλία Λαμπαδάκη, Πέτρος Μάλαμας, Δημήτρης Μητσοτάκης, Δημήτρης Μυστακίδης, Ορέστης Ντάντος, Γιάννης Παπαγεωργίου, Μαρία Παπαγεωργίου, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Κατερίνα Πολέμη, Βασίλης Προδρόμου, Φώτης Σιώτας, Θέμος Σκανδάμης, Νεφέλη Φασούλη, Μάρθα Φριντζήλα.
Πέμπτη 28/3, 21:00.
Εισιτήριο: 10€. Προπώληση: more.com
Κύτταρο Live, Ηπείρου 48 και Αχαρνών.

Ο The Boy στο Ρομάντσο

Ο The Boy πριν ένα μήνα είδε ένα όνειρο. «Μια μωβ σιδερένια μπάλα παρατημένη στο τραπεζάκι του σαλονιού. Χτυπάει το κουδούνι δύο φορές, μετά παύση, μετά πάλι δύο φορές. Ότι είναι ζωντανό σωριάζεται στο πάτωμα και δεν ξανασηκώνεται ποτέ».  Στις 28 Μαρτίου και στις 4 Απριλίου άγνωστοι άνθρωποι μεταξύ τους θα πάνε στο Ρομάντσο για να τον ακούσουν. Όλοι τους θα έχουν δει το ίδιο όνειρο. Ο The Boy στο Ρομαντσο θα παίξει τραγούδια με πολλά λόγια. Θα υποδυθεί ανθρώπους που θα ήθελε να γνωρίσει, θα μιλήσει για το πως είναι να μεγαλώνεις χωρίς φίλους, θα σχολιάσει την επικαιρότητα του κοντινού μέλλοντος, θα μοιραστεί με το κοινό την συνταγή του για την jambalaya, θα αναρωτηθεί ξανά ποια απ’τα λόγια του τα έχει γράψει ο ίδιος και ποια ο άλλος.
Πέμπτη 28/3 και 4/4, 21:00
Εισιτήρια: 10€ προπώληση και 12€ στο ταμείο (περιορισμένος αριθμός). Προπώληση: more.com
Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: «Μακριά από Παιδιά» στο Θέατρο Ιλίσια12.09.2018

Εκθέσεις

«Φύση πάσχουσα» στη Δημοτική Πινακοθήκη: Η τέχνη απέναντι στην κλιματική κρίση

Με έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, textile art, εγκατάστασης, φωτογραφίας και βίντεο, τριάντα δύο καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες προσεγγίζουν το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης που απειλεί τον πλανήτη και την ανθρώπινη ύπαρξη, στην ομαδική έκθεση «Φύση Πάσχουσα» / «Natura Patiens», που θα φιλοξενηθεί στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων από τις 28 Μαρτίου έως τις 26 Μαΐου, με την υποστήριξη του  Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).
Διάρκεια Έκθεσης: 28 Μαρτίου – 26 Μαΐου 2024
Είσοδος: Ελεύθερη Είσοδος
Ωράριο: Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ: 11:00 – 19:00. Κυριακή: 10:00 – 16:00
Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων (Κτίριο Α), Λεωνίδου και Μυλλέρου, Μεταξουργείο. Τηλέφωνο: 21 0520 2420.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Καμεράτα σε έργα Μπετόβεν στο Μέγαρο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b