MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 27 Μαρτίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Χορός

Dancing (fancy), της Μαρίας Κολιοπούλου στο θέατρο Θησείον

Το Dancing (fancy) επιστρέφει για δύο μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Θησείον, μετά την δημιουργική του πορεία στο Έσσεν, την Κολωνία και την Αθήνα το 2023. Η παράσταση διερευνά τις πολλαπλές πτυχές του σώματος και των χαρακτηριστικών του, εστιάζοντας σε εκείνο που δεν είναι απαραίτητα αποδεκτό στο δημόσιο χώρο καθώς κι επάνω στη σκηνή. Βασικός άξονάς της νέας χορογραφικής δουλειάς της Μαρίας Κολιοπούλου αποτελεί το  ερώτημα του Gilles Deleuze, «Τι μπορεί ένα σώμα». Στο Dancing (fancy), η χορογράφος συνδέει την έρευνά της για το σώμα, με την αναπνοή, τη φωνή και την κίνηση, δημιουργώντας ένα κοινό πεδίο συνύπαρξης της ομάδας που μετασχηματίζεται κάθε φορά στο εδώ και τώρα της κάθε παράστασης.
Τετάρτη 27/3 και 3/4 στις 21:30.
Εισιτήρια: 10€. Προπώληση: more.com
Νέο Θέατρο Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Περλιμπλίν και Μπελίσα» στο Θέατρο Πορεία12.09.2018

Συναυλίες

Γιάννης Μαρκόπουλος: «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το αριστούργημα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού, παρουσιάζεται, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, τους σολίστ Μάριο Φραγκούλη, Τάσο Αποστόλου, Χάρη Ανδριανό και αφηγήτρια τη Μαρία Καβογιάννη. Συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Το εμβληματικό έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου  «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», μία λαϊκή λειτουργία για συμφωνική ορχήστρα, μικτή χορωδία, λυρικούς τραγουδιστές (τενόρο, βαρύτονο, μπασοβαρύτονο) και αφηγήτρια, θεωρείται ένα ορόσημο της σύγχρονης Ελληνικής μουσικής.
Τετάρτη 27/3, 20:00
Εισιτήρια: €30.00 Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι. €45.00. €55.00. €65.00. €75.00. €85.00 | Προπώληση: megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

Οι Spiral Trio στο Half Note Jazz Club

Το Spiral Trio επιστρέφει στη σκηνή του Half Note Jazz Club, για μια μοναδική εμφάνιση,  την Τετάρτη 27 Μαρτίου. Οι τρεις μουσικοί θα παρουσιάσουν πρόσφατες πρωτότυπες συνθέσεις τους που θα αποτελέσουν το υλικό για τον επόμενό δίσκο τους που αναμένεται σύντομα, καθώς και συνθέσεις που περιλαμβάνονται στον τελευταίο τους δίσκο, με τίτλο «Broken Blue» που κυκλοφόρησε πέρυσι από την Odradek Records σε παγκόσμια διανομή και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές διεθνώς.
Τετάρτη 27/3, 21:30
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: more.com
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα. Τηλ: 21 0921 3310.

Jonian-Ilias Kadesha και Noam Greenberg στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Jonian-Ilias Kadesha

Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσει κανείς τον γεννημένο στην Αθήνα Ιόνιαν-Ηλία Καντέσα ως έναν από τους πιο ενδιαφέροντες μουσικούς (και όχι απλά βιολονίστες) του σήμερα. Ο Καντέσα διαθέτει τη σπάνια αρετή να ξεπερνά τους εγγενείς περιορισμούς του οργάνου του και να κάνει την εκάστοτε μουσική που ερμηνεύει να «μιλά» με αδιανόητη γοητεία, σαφήνεια και ειλικρίνεια. Έχοντας στο πλευρό του τον διεθνούς φήμης Ισραηλινό πιανίστα Noam Greenberg, αποδεικνύει τη στιλιστική ευρύτητα της μουσικής του προσωπικότητας παίζοντας μεταξύ άλλων την επική και δραματικότατη Σονάτα Kreutzer του Beethoven πλάι στη συγκλονιστική Τρίτη Σονάτα του Ενέσκου, που τόσο σπαρακτικά περιδιαβαίνει σε μελωδίες και ρυθμούς της ρουμάνικης μουσικής παράδοσης θέτοντας συνάμα δυσθεώρητες δεξιοτεχνικές και εκφραστικές απαιτήσεις στους εκτελεστές της.
Τετάρτη 27/3, 20:30
Εισιτήρια: 8€-18€. Προπώληση: megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: «Μακριά από Παιδιά» στο Θέατρο Ιλίσια12.09.2018

Εκθέσεις

15’ Kneading: Ομαδική έκθεση στο Snehta Residency

Το Snehta Residency οργανώνει την oμαδική έκθεση «15’ Kneading», όπου θα παρουσιαστούν τα έργα που δημιούργησαν οι καλλιτέχνες: Sara Garcia (Ισπανία) και Small but Dangers (Mateja Rojc, Simon Hudolin, Σλοβενία) κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας τους στην Αθήνα, που συμπίπτει με την πρώτη φάση του διετούς προγράμματος ανταλλαγής καλλιτεχνών SAIR (Sustainability is in the Air). H διαδικασία παραγωγής ενός νόστιμου, καλοψημένου ψωμιού απαιτεί συγκεκριμένα βήματα, το πρώτο εκ των οποίων είναι το αποτελεσματικό ζύμωμα για 15 λεπτά. Ο τίτλος της έκθεσης «15’ Kneading» έχει επιλεγεί ως μια αλληγορία της καλλιτεχνικής έρευνας που έχουν πραγματοποιήσει οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες Sara Garcia και Small but Dangers κατά τους τρεις πρώτους μήνες του προγράμματος SAIR.
Διάρκεια Έκθεσης: 26 – 29 Μαρτίου 2024.
Ωράριο: Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 17:00 – 21:00.
Snehta Residency, Ι. Δροσοπούλου 47, Κυψέλη. Τηλέφωνο: 21 3040 2918.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #107: Μια νίκη για τα Τέμπη στο Ευρωκοινοβούλιο – Όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b