MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τετάρτη 27 Μαρτίου

Κινηματογράφος, όπερα και αθλητικές δράσεις στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τετάρτη 27 Μαρτίου.

Monopoli Team

1. History Projected: Ελληνογερμανικοί κινηματογραφικοί διάλογοι για το παρελθόν και το μέλλον στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Σε μια σειρά κινηματογραφικών προβολών που εκτείνεται σε όλη τη διάρκεια του 2024, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες από την Ελλάδα και τη Γερμανία συνδυάζονται, συνδιαλέγονται και συναρμολογούν διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης του κοινού ιστορικού παρελθόντος: Μικρό-αφηγήσεις και έκκεντρες, χαμηλόφωνες μαρτυρίες που ξετυλίγονται στον πληθυντικό αριθμό, ασκήσεις με τη μυθολογία και τις μάσκες της εθνικής ταυτότητας, παιχνίδια παζλ με ψηφίδες από το αρχείο, ηχηρές και αόρατες χειρονομίες και τεκμήρια καταργούν την απόσταση από τις πηγές και τα λογής τεκμήρια και ενθαρρύνουν απρόσμενες αναγνώσεις εκατέρωθεν των συνόρων. Ώσπου φέρνουν την ιστορία στο παρόν για να την προβάλλουν στο μέλλον, κάνοντάς την —με τη βοήθεια της κινηματογραφικής γλώσσας—αίσθηση, ένστικτο και συλλογικό βίωμα. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς, Ιστορία και Μύθος, περιλαμβάνει τις ταινίες “Λαοκόων και Υιοί. Η ιστορία της μεταμόρφωσης της Εσμεράλντα ντελ Ρίο” του Ulrike Ottinger και “Τον καιρό των Ελλήνων”, του Λάκη Παπαστάθη.
27/03, 18:30
Ινστιτούτο Γκαίτε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Περλιμπλίν και Μπελίσα» στο Θέατρο Πορεία12.09.2018

2. Μουσική Παράσταση «ένα απόγευμα στην όπερα» από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Φωτογραφία: ΠΙΟΠ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου και με αφορμή το έτος Μαρίας Κάλλας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τη μουσική παράσταση «ένα απόγευμα στην όπερα», την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Η διαδραστική παράσταση από την ομάδα A tempo, ένα κουαρτέτο κλασσικών τραγουδιστών και έναν πιανίστα, απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 7-13 ετών. Ποιος είναι ο ρόλος του μαέστρου στην όπερα; Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο πρωταγωνιστής; Τι είναι το λιμπρέτο; Όλα τα παραπάνω ερωτήματα θα βρουν απάντηση στην παράσταση που στόχο έχει να εξοικειώσει τους μικρούς θεατές με την όπερα και την τέχνη του μουσικού θεάτρου. Σύλληψη-Συγγραφή θεατρικού: Σοφία Μάλαμα, Ηλίας Καπάνταης, Σκηνοθετική επιμέλεια: Σοφία Πάσχου Σοπράνο: Άννυ Φασέα, Mέτζο Σοπράνο: Σοφία Μάλαμα, Τενόρος: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Μπάσος: Ηλίας Καπάνταης, Πιάνο-Μαέστρος: Πάνος Λουμάκης. Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051 (Δευτ.-Παρ. 10.00-17:00).
27/03, 18:30
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Ταύρος

3. Άσκηση, Μνήμη και Ισορροπία στο ΚΠΙΣΝ

Ένα πρόγραμμα σωματικής και νοητικής άσκησης για άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω. Το πρόγραμμα στηρίζεται σε καλές πρακτικές εξάσκησης βασικών θέσεων των κινητικών λειτουργιών. Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα εξάσκησης σε άτομα που θέλουν να ασκηθούν νοητικά σε επίπεδο πρόληψης ή ακόμη και άτομα που αντιμετωπίζουν διαταραχή της μνήμης ή και άλλων γνωστικών λειτουργιών. Καθώς οι αθλητικές δράσεις πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να ακυρωθούν ή να αλλάξουν τοποθεσία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή τους (πιθανή μεταφορά δράσεων σε άλλο σημείο ή ακύρωσης λόγω καιρικών συνθηκών), μείνετε συντονισμένοι στο snfcc.org ή επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 216 8091000. Για ηλικίες 60 ετών και άνω, έως 8 συμμετοχές και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαιτείται ιατρική βεβαίωση από Παθολόγο ή Καρδιολόγο (εξάμηνη ισχύ).
27/03, 10:00
Στίβος, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤενεσί Ουίλιαμς: Οι κορυφαίες κινηματογραφικές μεταφορές των έργων του σπουδαίου δραματουργού12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b