MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 4 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τρίτη 26 Μαρτίου

Θεατρικά αφιερώματα, λέσχη βιβλίου και αθλητισμός στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τρίτη 26 Μαρτίου.

Monopoli Team

1. Αφιέρωμα στην Έλλη Λαμπέτη στο Θέατρο Σταθμός

Την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 19:00, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, το Θέατρο Σταθμός πραγματοποιεί ένα μοναδικό αφιέρωμα στην Έλλη Λαμπέτη, με αφορμή τα σαράντα χρόνια από το θάνατο της τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός θα υπάρχει σπάνιο υλικό από το αρχείο του Δημήτρη Καλαμπαλίκη για την καλλιτεχνική διαδρομή της κορυφαίας ηθοποιού, ενώ θα μιλήσουν για τη ζωή και το έργο της η Άννα Γεραλή, η Όλια Λαζαρίδου, η Ζωζώ Λιδωρίκη, η Νένα Μεντή και ο  Γιώργος Χριστοδούλου.
16/03, 19:00
Θέατρο Σταθμός (Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Λεπύρ γράφει μουσική για όσους χορεύουν σε αναμμένα κάρβουνα – κι εμείς “πάθαμε έρωτα”12.09.2018

2. Λέσχη Ανάγνωσης στο ΚΠΙΣΝ: Η γυναίκα του Πόρτο Πίμ και άλλες ιστορίες

Photo by Clay Banks on Unsplash

Τον Μάρτιο, η Λέσχη Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ συνεχίζεται με τον συγγραφέα Δημοσθένη Παπαμάρκο στον ρόλο του συντονιστή. Την Τρίτη 26/03, ο συντονιστής της Λέσχης Ανάγνωσης, θα υποδεχτεί τους συμμετέχοντες στον Πύργο Βιβλίων για να ανταλλάξουν απόψεις, με αφετηρία το βιβλίο του μήνα, «Η γυναίκα του Πόρτο Πίμ και άλλες ιστορίες» του Αντόνιο Ταμπούκι. Η γυναίκα του Πόρτο Πίμ και άλλες ιστορίες, Αντόνιο Ταμπούκι. Ένας Ιταλός συγγραφέας επισκέπτεται το Αρχιπέλαγος των Αζορών αναζητώντας θρύλους και τοπικές ιστορίες, μνήμες ανθρώπων και ζώων που έχουν διασωθεί στην κιβωτό της γλώσσας και αυτής των τοπίων της θάλασσας. Ιστορίες για φάλαινες και φαλαινοθήρες, για τον απαγορευμένο έρωτα ανάμεσα σε μια παντρεμένη αριστοκράτισσα κι ένα φτωχό ψαρά. “Η Γυναίκα του Πόρτο Πιμ” είναι μια συλλογή διηγημάτων, ένα καλειδοσκόπιο ιστοριών που εξερευνούν τις παρυφές του τόπου και του χρόνου, του φανταστικού και του πραγματικού, ιστοριών για έναν κόσμο που χάνεται, αλλά που ταυτόχρονα εξασφαλίζει την αθανασία του μέσα στη νοσταλγία των αναμνήσεων. Απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή.
26/03, 18.30-20.30
Πύργος Βιβλίων EBE, ΚΠΙΣΝ

3. Παρουσίαση βιβλίου “Χωρίς στέμμα: Η αβασίλευτη του Μεσοπολέμου Ανατομία ενός ιστορικοπολιτικού ατυχήματος” στην Μουσική Βιβλιοθήκη Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”

Photo by Elisa Calvet on Unsplash

Με αφρομή την έκδοση του βιβλίου του καθηγητή Θανάση Διαμαντόπουλου, “Χωρίς στέμμα: Η αβασίλευτη του Μεσοπολέμου Ανατομία ενός ιστορικοπολιτικού ατυχήματος, το οποίο μελετά και αναλύει την Α’ Ελληνική Δημοκρατία, συζητούν με τον συγγραφέα για την φύση του δημοκρατικού πολιτεύματος οι: Eυάγγελος Βενιζέλος (πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθηγητής Α.Π.Θ),  Δημήτρης Καιρίδης (υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο ΠΑΝΤΕΙΟ Πανεπιστήμιο), Χάρης Μαμουλάκης (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τομεάρχης υποδομών και μεταφορών, πολιτικός μηχανικός), Ευάνθης Χατζηβασιλείου (καθηγητής ΕΚΠΑ και γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος (Πρώην Πολυχώρος).
26/03, 19:00
Μουσική Βιβλιοθήκη Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”

4. Mini Basket στο ΚΠΙΣΝ

Η καλαθοσφαίριση ως ομαδικό άθλημα συνεισφέρει στην ανάπτυξη των στοιχείων της κοινωνικότητας και της συντροφικότητας των παιδιών, παράλληλα με τη φυσική βελτίωση διαφόρων ικανοτήτων τους. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το basket μέσα από το ομαδικό παιχνίδι, ενώ θα βελτιώσουν και θα αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες. Οι αθλούμενοι είναι υπεύθυνοι για τα προσωπικά τους αντικείμενα. Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από γονείς ή ενήλικες συνοδούς οι οποίοι δε θα πρέπει να απομακρύνονται από τον εξωτερικό χώρο της δραστηριότητας. Δεν επιτρέπεται η χρήση ποδοσφαιρικών παπουτσιών με πλαστικές τάπες. Για παιδιά 6-12 ετών. Αναλυτικά οι ώρες εδώ.
26/03, 19:00
Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών, ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Φοίβος Δεληβοριάς «ξεφύλλισε» τα άλμπουμ εκείνα που τον καθόρισαν – κι εμείς ήμασταν εκεί12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b