MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 6 προτάσεις για την Παρασκευή 15 Μαρτίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Monopoli Team

Θέατρο

Το Φαγητό, της Μαρίας Λαϊνά στο ΠΛΥΦΑ

Το θεατρικό έργο της Μαρίας Λαϊνά, «Το Φαγητό», μετά από ένα επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων (2018-19) ανεβαίνει ξανά, στο θέατρο ΠΛΥΦΑ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιόλιου. Το φαγητό στο θέατρο συνήθως δεν επιτρέπεται. Πέρα από την καθαρά βιολογική, η ανθρώπινη ανάγκη για τροφή αποκαλύπτει και παραπέμπει σε περισσότερες από μία μορφές πείνας. Ένα δυνατό και ιδιότυπο κείμενο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας για έξι μοναδικές παραστάσεις. *Παίζουν: Σταύρος Λιλικάκης, Δημήτρης Λιόλιος.
Παραστάσεις: 15, 17, 22, 23, 29 και 30 Μαρτίου 2024 | 21:15.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15€. Μειωμένο εισιτήριο*: 10€ (*) Το μειωμένο εισιτήριο, αφορά στις κατηγορίες: Φοιτητικό / Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) / ΑμΕΑ / 65+. Προπώληση: ticketservices.gr
Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός.

Ζαν και Βεατρίκη, της Κάρολ Φρέσετ στο Από Μηχανής Θέατρο

Το έργο «Ζαν και Βεατρίκη» της Κάρολ Φρέσετ ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Βάσιας Αργέντη, στο Από Μηχανής Θέατρο. Μια γυναίκα που κυνηγά τη συγκίνηση του έρωτα και της αγάπης κι  ένας άντρας που αγαπά τη συγκίνηση του κυνηγιού. Μία ψευδώς ρομαντική, τρυφερά σκληρή αλλά κυρίως θλιβερή κωμωδία. *Παίζουν: Ματίνα Νικολάου, Πάνος Λουκαίδης.
Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: more.com
Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο – 2105232097.

Όνειρα γλυκά, του Μιχάλη Μαλανδράκη στο Θέατρο Τόπος Αλλού

Όπως ήταν προγραμματισμένο, το νέο έργο του Μιχάλη Μαλανδράκη, «Όνειρα γλυκά», θα διαδεχθεί τον Πλατόνωφ του Τσέχωφ. Σ’ ένα παλιό ζαχαροπλαστείο στο Αιγάλεω, μια οικογένεια προσπαθεί να συνεχίσει την οικογενειακή επιχείρηση υπό την σκιά του πρόσφατου, τραγικού θανάτου του πατέρα. Τα «θέλω» τους, όμως, συγκρούονται. *Παίζουν: Γιασεμί Κηλαηδόνη, Δημήτρης Σέρφας, Νίκος Μπουκουβάλας. 
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20:30.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 18 ευρώ, Προπώληση, άνω των 65: 15 ευρώ, Κάτω των 25, φοιτητικό: 12 ευρώ, Ατέλειες, ανέργων: 10 ευρώ. Προπώληση: more.com
Θέατρο Τόπος Αλλού, Κεφαλληνίας 17, Αθήνα. Τηλ.:210 8656004

Rayman ούρλιαξε, του Γιάννη Μαυριτσάκη στο Θέατρο Σφενδόνη

«Rayman ούρλιαξε», το νέο έργο του Γιάννη Μαυριτσάκη ανεβαίνει, από τις 15 Μαρτίου 2024, στο Θέατρο Σφενδόνη, σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη. Ο θεωρητικός φυσικός Rayman ετοιμάζεται να παραλάβει το βραβείο που, έστω και με καθυστέρηση, αποφάσισε να του απονείμει η Ακαδημία Επιστημών ως αναγνώριση για το έργο του. Ο Rayman, ζώντας πια αποκομμένος από την ακαδημαϊκή κοινότητα, διχάζεται. Να υποταχθεί στην εξουσία της επιτροπής για να καρπωθεί τα προνόμια της διάκρισης ή να αρνηθεί το βραβείο; Εκτός όμως από την αμφιθυμία του, έχει να αντιμετωπίσει και την αμφιβολία του για την αξία των θεωριών που έχει διατυπώσει, ακόμη και για την ίδια τη δυνατότητά του να συλλάβει την αληθινή φύση του κόσμου. Η προετοιμασία της ομιλίας που πρόκειται να εκφωνήσει στην τελετή βράβευσης, τον οδηγεί τελικά, με έναν απροσδόκητο τρόπο, στην ανακάλυψη της πραγματικής «εξίσωσης του Θεού». *Παίζουν: Χάρης Φραγκούλης, Κώστας Νικούλι, Φραγκίσκη Μουστάκη και η υψίφωνος Λητώ Μεσσήνη | Μαρία Αλεξοπούλου, Χάρης Καρύδης-Μαρωνίτης, Ιωάννα Κρητούλη.
Παραστάσεις:  Παρασκευή και Σάββατο 21:00 Κυριακή 20:00. 
Εισιτήρια: Από 14€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4 (Στάση Μετρό: Ακρόπολη). Τηλέφωνο: 21 5515 8968.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆννα Βαγενά: Θέλω να κάνω θέατρο κοινωνικό, που να αφορά τον κόσμο12.09.2018

Συναυλίες

Correspondences: Soundwalk Collective και Patti Smith στη Στέγη σ’ ένα οπτικοακουστικό “ταξίδι” πρόκλησης

Το «Correspondences» είναι ένα διαρκώς εξελισσόμενο πρότζεκτ που προκύπτει από τη συνεργασία ανάμεσα στη Soundwalk Collective και τη «ποιήτρια» της πανκ ροκ Patti Smith. Έχοντας συμπληρώσει περισσότερα από 10 χρόνια, το «Correspondences» διασχίζει μια ποικιλία διαφορετικών γεωγραφιών και τους φυσικούς τους χώρους, αποκαλύπτοντας ηχητικά χνάρια που έχουν αφήσει πίσω τους ποιητές, κινηματογραφιστές και επαναστάτες και αναδεικνύοντας παράλληλα τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής. Τα μουσικά κομμάτια που θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης στις 14 και 15 Μαρτίου γίνονται οπτικοακουστικά ταξίδια πρόκλησης για τη σκέψη μας και περιλαμβάνουν από μια συνεργασία με την TBA21–Academy, που εξερευνά την καταστροφική επίδραση των σεισμικών αεροβόλων και, γενικότερα, των ανθρώπινων παρεμβάσεων στους ωκεανούς, έως την ανθεκτικότητα της φύσης μετά την καταστροφή στο Τσέρνομπιλ, τις αποκεντρωμένες κοινωνίες που οραματίστηκε ο Πιοτρ Κροπότκιν και τις ερημιές της τελευταίας νύχτας του Παζολίνι.
Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 | 20:30
Εισιτήρια: Κανονικό: 50 € | Περιορισμένης Ορατότητας: 25 €. Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 40 € | Περιορισμένης Ορατότητας: 20 €. Παρέα 10+ άτομα 36 € | Περιορισμένης Ορατότητας: 18 €. Κάτοικος Γειτονιάς 7 €*. Ανεργίας, ΑμεΑ: 5 €. Συνοδός ΑμεA: 10 € | Προπώληση: tickets.onassis.org
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα. Τηλ: +30 210 900 5 800.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυζήτηση στο Εθνικό: Η αναπηρία θέλει πατέντα12.09.2018

Εκθέσεις

Έκθεση της Συλλογής του εικαστικού Νίκου Αλεξίου στο Μουσείο Μπενάκη

Το 2010, λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή, ο Νίκος Αλεξίου (1960-2011) δώρισε στο Μουσείο Mπενάκη μια πλούσια συλλογή σύγχρονης τέχνης που συνέλεξε με ιδιαίτερη προσήλωση και επιμονή, παράλληλα με το καλλιτεχνικό του έργο. Το Μουσείο Μπενάκη θέλοντας να τιμήσει τον καλλιτέχνη για την προσφορά του, οργανώνει έκθεση  στις αίθουσες του κτιρίου της Πειραιώς 138 με τίτλο «Νίκος Αλεξίου. Η Συλλογή», που εγκαινιάστηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 26 Μαΐου 2024. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο σύνολο έργων σύγχρονης τέχνης ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, η οποία αποτελεί μια ακόμη πτυχή ενός πολύπλευρου δημιουργού που επαναπροσδιόρισε στη χώρα μας τις καλλιτεχνικές πρακτικές στα τέλη του 20ού και τις αρχές του 21ου αιώνα, με μακροχρόνιο αντίκτυπο.
Διάρκεια Έκθεσης: 14.3- 26.5.2024.
Ωράριο: Πέμπτη/Κυριακή: 10:00 – 18:00. Παρασκευή/Σάββατο: 10:00 – 22:00.
Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτο ΕΜΣΤ οι γυναίκες συνεχίζουν να κυβερνούν τον κόσμο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b