MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Γιατί η κυβέρνηση έβαλε «στο συρτάρι» τα σενάρια για το επίδομα Πάσχα

Τι «βγαίνει» από τα επίσημα στοιχεία για τον προϋπολογισμό.

Rupixen/Unsplash
Monopoli Team

Κατηγορηματικός ήταν και ο Κωστής Χατζηδάκης, κατηγορηματικός ήταν και ο Παύλος Μαρινάκης ότι δεν θα δοθεί «Πασχαλιάτικος μποναμάς». Όλοι όμως συζητούσαν μεταξύ τους ότι πλησιάζοντας προς το Πάσχα και με δεδομένο ότι 9 Ιουνίου υπάρχουν και οι ευρωεκλογές, η κυβέρνηση θα έκανε μια στροφή και θα έδινε κάτι.

Των δηλώσεων του πρωθυπουργού που έγιναν στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, έχει προηγηθεί η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με την οποία ο ρυθμός ανάπτυξης του 2023 ήταν σημαντικά χαμηλότερος των εκτιμήσεων. 2% έναντι 2,4%, «λείπουν» δηλαδή περίπου 900 εκατ. ευρώ. Επομένως ξεκινάμε από αρνητική βάση για το στόχο του 2024 που είναι 2,9%, ένας στόχος που γίνεται ακόμη πιο δύσκολος αφού ούτε η Ευρωζώνη φαίνεται να «σηκώνει κεφάλι». Η ΕΚΤ αναθεώρησε προς τα κάτω το ρυθμό ανάπτυξης της Ευρωζώνης για φέτος από το 0,8% στο 0,6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό σήμερα οι αιτήσεις στη ΔΥΠΑ για την νέα πιλοτική δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης12.09.2018

Επίσης φέτος είναι η πρώτη χρονιά όπου η δημοσιονομική «αλεγρία» μπαίνει στο ντουλάπι. Το 2024 είναι η χρονιά της επιστροφής των στόχων δημοσιονομικού πρωτογενούς πλεονάσματος και μάλιστα 2,1%. Σε απλά Ελληνικά φέτος ο στόχος του προϋπολογισμού είναι να παράξει ένα πρωτογενές πλεόνασμα 5 δισ. ευρώ, σχεδόν διπλάσιο από το περσινό και πασχαλιάτικα δώρα θα μπορούσαν να θεωρηθούν από τις αγορές ως casus belli.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b