MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 11 Μαρτίου

Οι παραστάσεις και οι συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και οι εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα, Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Τζούλια, του Τάσου Ιορδανίδη στο θέατρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου

Ο Τάσος Ιορδανίδης γράφει και σκηνοθετεί το νέο θεατρικό έργο «Τζούλια» που ανεβαίνει στη σκηνή του «Άλφα – Ληναίος – Φωτίου» και είναι βασισμένο στη Δεσποινίδα Τζούλια του Αύγουστου Στρίντμπεργκ. Σ’ ένα ιστορικό θέατρο της Πατησίων, τον Μάρτιο του 2024, όπου σε λίγες μέρες έχει πρεμιέρα ο «Άμλετ». Το θέατρο έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο. Η σκηνογράφος, ο ηλεκτρολόγος και η υπεύθυνη του θεάτρου, βρίσκονται εκεί. Μετά από λίγο καταφθάνει η θιασάρχις, σκηνοθέτις και πρωταγωνίστρια (στον ρόλο του Άμλετ) της παράστασης. Απόψε θα έπρεπε να βρίσκεται στην τιμητική βραδιά για τον πατέρα της. Κι όμως, θα είναι στο θέατρο. Στο θέατρο που της ανήκει… Η πάλη των κοινωνικών τάξεων -οι ομοιότητες και οι διαφορές τους-, το αδηφάγο πρόσωπο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, η έννοια της φιλίας, η τοξικότητα των ανθρώπινων εξαρτητικών σχέσεων, ο κοινωνικός ρατσισμός, η χρήση ουσιών, η προδοσία, ο έρωτας στη διάσταση του πόθου,η δυσκολία του ανθρώπου να αγαπήσει, η βαθιά του ανάγκη να αγαπηθεί, το ανικανοποίητο του είδους μας. Μήπως τελικά υπάρχει και αυτό που λέμε κάρμα; Μήπως τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο; Παίζουν: Ευσταθία Τσαπαρέλη, Κυριάκος Σαλής, Δήμητρα Βήττα, Μαρία Καρτσαφλέκη.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
15 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ μειωμένο (φοιτητές, άνω των 65), 8 ευρώ (ανέργων)

Θέατρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου: 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα 104 32, τηλ: 210-5201828

2. Roba, από την ομάδα JEUDi στο ΠΛΥΦΑ Roba, από την ομάδα JEUDi στο ΠΛΥΦΑ

To «Roba», μια παράσταση σωματικού θεάτρου σε ιδέα – σύλληψη της ομάδας JEUDi και σκηνοθεσία των Κορίνα Κόκκαλη – Simon Gleave, έρχεται στο ΠΛΥΦΑ. To «Roba» αφορά δύο ανθρώπινες φιγούρες που ταξιδεύουν σ’ ένα πέρασμα του χρόνου. Ένα παράξενο παιχνίδι κρυφτού, μέσα από την πολλαπλότητα διαφορετικών προσώπων και μορφών, κινούνται μπρος και πίσω στον χρόνο, on και off, σ’ έναν χώρο που συντίθεται και αποσυντίθεται με τη βοήθεια ενός τρίτου μυστηριώδους δημιουργού. Eίναι μια παράσταση Σωματικού Θεάτρου που παίζει με την εικόνα, τον ήχο, το φως και το σκοτάδι, εξερευνώντας τον κόσμο της «φροντίδας» και της πιθανότητας του να βρούμε λύτρωση μέσα από την αρρώστια. Η παράσταση βασίζεται σ’ ένα αρχείο χειρονομιών, ήχων, εικόνων και εμπειριών της φροντίδας μας για έναν πολύ κοντινό μας άνθρωπο. Το «Roba» «μεταφράζει» αυτά τα θραύσματα σε μια τελετή παιχνιδιού και ελευθερίας. Παίζουν: Κορίνα Κόκκαλη, Simon Gleave, Μαρία Παπαχριστοδούλου.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Εισιτήρια: 16€ (κανονικό), 12€ (μειωμένο: φοιτητές, άνεργοι ΟΑΕΔ, ΑΜΕΑ, Συνοδός ΑΜΕΑ, άνω των 65)
Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 νέες αγαπημένες λογοτεχνικές ιστορίες γένους θηλυκού12.09.2018

Μουσική

3. Cosmos: Οι Tangerine Dream στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τους Tangerine Dream, ένα από τα πιο επιδραστικά γκρουπ της ηλεκτρονικής σκηνής, στον ήχο των οποίων στηρίχθηκε η ηλεκτρονική μουσική από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 και έπειτα. Η μια και μοναδική φορά που οι Tangerine Dream εμφανίστηκαν ζωντανά στην Ελλάδα ήταν το 1983, στο θέατρο του Λυκαβηττού. Σαράντα ένα χρόνια μετά, έρχονται ξανά για μια συναυλία στην Αθήνα, χωρίς τον ιδρυτή τους, Edgar Froese, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2015, αλλά με επικεφαλής τον Thorsten Quaeschning, που ο ίδιος ο Froese έχρισε διάδοχό του. Ο Quaeschning θα συνοδεύεται από τη βιολίστρια Hoshiko Yamane και τον πιανίστα και οργανίστα Paul Frick, παρουσιάζοντας τόσο το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο Raum, όσο και κομμάτια από την δισκογραφία τους που ξεπερνάει τις 100 κυκλοφορίες!
Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 20:30
Ζώνη Α γενική είσοδος 25€, Ζώνη Β γενική είσοδος 20€, Ζώνη Γ γενική είσοδος 15€, μειωμένο 10€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Φάρος), Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

4. Ο Κώστας Χατζής στο θέατρο Παλλάς για μια μοναδική συναυλία

Το θέατρο Παλλάς υποδέχεται τον σπουδαίο Κώστα Χατζή. Τον κορυφαίο καλλιτέχνη που κατάφερε να σφραγίσει μια ολόκληρη εποχή, για περισσότερες από έξι δεκαετίες. Ο αγαπημένος τραγουδιστής και τραγουδοποιός με την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του και την κιθάρα του, έχει ένα μοναδικό τρόπο να επικοινωνεί με το κοινό. Τα τραγούδια του έχουν καταφέρει να αγγίξουν τις ψυχές όλων και να μας ταξιδέψουν σε κόσμους όπου «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει» αλλά και «Η αγάπη όλα τα υπομένει». Ο Κώστας Χατζής σε αυτό το ταξίδι προσκαλεί τους αγαπημένους του συνοδοιπόρους , την Ελπίδα, τον Γιώργο Κατσαρό, την Χριστίνα Ράλλη και την Δανιέλα Χατζή, σε μία βραδιά γεμάτη ιστορία και αναμνήσεις στο ιστορικό θέατρο Παλλάς.
Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 21:00
Διακεκριμένα: 70€, Α’ Ζώνη: 50€, Β’ Ζώνη: 40€, Γ’ Ζώνη: 30€, Δ’ Ζώνη: 25€, Ε’ Ζώνη: 18€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

Εκθέσεις

5. Ελισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου, και ενθυμήθηκα πως είμαι ΓΥΝΑΙΚΑ: Ομαδική έκθεση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Με αφορμή τα λόγια της Zακυνθινής λόγιας Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου (1801-1832), στην αυτοβιογραφία της, μια σημαντική ιστορική μαρτυρία και συγχρόνως το πρώτο αξιόλογο δείγμα γυναικείας γραφής στη νεοελληνική γραμματεία που πρωτοεκδόθηκε το 1881, παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η ομαδική εικαστική έκθεση «και ενθυμήθηκα πως είμαι Γυναίκα». Η αναζήτηση της ελευθερίας από μια νέα γυναίκα των αρχών του 19ου αιώνα που ενώ αντιδρά θετικά στο άκουσμα της είδησης για την επανάσταση του 1821, συνειδητοποιεί τον αποκλεισμό της από κάθε μορφή δημιουργικής ζωής εμπνέει 59 σύγχρονους αξιόλογους εικαστικούς που υμνούν τη Γυναίκα στα διαφορετικά πρόσωπα και ρόλους της στο πέρασμα των χρόνων και τον αγώνα της απέναντι σε κάθε είδους στερεότυπα για το φύλο της, που εξακολουθούν να έχουν θέση και λόγο στη σύγχρονη κοινωνία. Στα πλαίσια της έκθεσης κάνει πρεμιέρα στην αίθουσα κινηματογράφου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, απόψε (ώρα 8μ.μ.) η ομώνυμη θεατρική παράσταση «Και ενθυμήθηκα πως είμαι γυναίκα», σε σκηνοθεσία της βραβευμένης σκηνοθέτιδας, Μαρίας Κατσιώνη, που βασίζεται στην αυτοβιογραφία της Ελισάβετ Μαρτινέγκου.
Καθημερινά 18:00 – 22:00
Είσοδος ελεύθερη
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕλισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου, και ενθυμήθηκα πως είμαι ΓΥΝΑΙΚΑ: Ομαδική έκθεση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b