MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένη λογοτεχνία

Η γυναίκα της Ζάκυθος, του Διονυσίου Σολωμού στο Studio new star art cinema

O Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει το αριστουργηματικό έργο «Η γυναίκα της Ζάκυνθος» του Διονυσίου Σολωμού, για μία παράσταση στο Studio new star art cinema.

Monopoli Team

O Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Διονυσίου Σολωμού, «Η γυναίκα της Ζάκυθος», για μία μόνο παράσταση, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, στο STUDIO new star art cinema.

Το έργο γράφτηκε με αφορμή το συναίσθημα φόβου και δειλίας που κυρίεψε τον Σολωμό, όταν είδε μια δύσμορφη, εμπαθή Γυναίκα του νησιού, να εξυβρίζει με μανία τις γυναίκες που έχουν έρθει από το πολιορκημένο Μεσολόγγι, ζητώντας βοήθεια για τους έγκλειστους.

Το ότι δεν μπόρεσε να υπερασπισθεί επί τόπου αυτές τις Μεσολογγίτισσες, προκάλεσε στον Ποιητή ενοχή και έγινε η αιτία να θέλει να κατανοήσει τη δύναμη αυτής της Γυναίκας, θεωρώντας την ενσάρκωση του «Κακού».

Ποιητική Αδεία «δανείζεται» το προσωπείο του Αγίου Διονυσίου του ιερομόναχου –  ιστορικό πρόσωπο που έζησε 172 χρόνια – για να κοιτάξει άφοβα το «Κακό».

Κοιτάζοντας ο Σολωμός με τα μάτια ενός Αγίου απελευθερώνει το πνεύμα του, και παρακολουθώντας τις τελευταίες δραματικές στιγμές της Γυναίκας, προσεύχεται ταπεινά για κείνη.

Κατανοεί πως η Γυναίκα, που φοβόταν σαν υπόσταση του «Κακού», δεν είχε καμιά δύναμη, αλλά ζούσε  μέσα στην αγωνία και τη σύγχυση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆτλας, του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree12.09.2018

Συνειδητοποιεί πως έγινε ο ίδιος φορέας του Κακού, επειδή ο νους του καταλήφθηκε από τις τρομακτικές φωνές της δυστυχούς Γυναίκας, και έχασε την ελευθερία της βούλησής του.

Δεν πρέπει να αφήνουμε το Πνεύμα μας να υποδουλώνεται στα φοβικά και ασταθή συναισθήματά μας , φαίνεται να δηλώνει έμμεσα ο Σολωμός, αλλά να εμπιστευόμαστε την σταθερή αλήθεια που κατοικεί στη συνείδησή μας, για να μπορούμε να αντιπαρερχόμαστε οποιονδήποτε φόβο, ως αντίθετο της ελευθερίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Διονύσιος Σολωμός
Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Σκηνικά: Δήμος Αβδελιώδης
Κοστούμια: Αριστείδης Πατσόγλου
Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης

Παίζουν: Κατερίνα Γκατζόγια

Τιμές Εισιτηρίων: Α ζώνη 20€, B ζώνη 18€ (φοιτητικό, 65+, ανέργων, ΑμεΑ: 15€), Γ ζώνη 15€ (φοιτητικό, 65+, ανέργων, ΑμεΑ: 12€)
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: online: https://www.ticketservices.gr/el/dimos-avdeliodis/, τηλεφωνικά: 2107234567, εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα / Για σχολεία: πρωινές παραστάσεις, πληροφορίες στο τηλ. 6948050808
Παραστάσεις: Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 στις 20:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Στεφανία Βλάχου
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/el/dimos-avdeliodis/
Πληροφορίες Χώρου: STUDIO new star art cinema, Σταυροπούλου 33, Αθήνα. Τηλ:2108220008, 2108640054
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b