MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Μεσόγειος: Η πόλη που βρέθηκε κάτω από το νερό, δικαιώνοντας τον Ηρόδοτο

Για περισσότερα από 1.200 χρόνια η πόλη Θώνις-Ηράκλειο, από το λιμάνι της οποίας περνούσε όλο το ελληνικό εμπόριο προς τη Μεσόγειο και την Αίγυπτο, παρέμενε εξαφανισμένη.

Monopoli Team

Tα χρονικά της ανθρώπινης ιστορίας είναι γεμάτα με ιστορίες για χαμένους πολιτισμούς και πόλεις που ξέχασε ο χρόνος, βυθισμένες κάτω από τα κύματα ή θαμμένες κάτω από τη γη, περιμένοντας μια ευκαιρία να πουν ξανά τις ιστορίες τους.

Μια τέτοια ιστορία είναι αυτή των χαμένων αιγυπτιακών πόλεων, οι οποίες, για αιώνες, δεν παρέμεναν παρά ψίθυροι ανάμεσα στα ερείπια και θρύλοι σε αρχαία κείμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑίγυπτος: Αντιδράσεις προκαλεί σχέδιο της κυβέρνησης να αναστηλώσει μία από τις πυραμίδες της Γκίζας12.09.2018

Αυτό συνέβαινε μέχρι το 1996, όταν ο Γάλλος αρχαιολόγος Franck Goddio, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Υποβρύχιας Αρχαιολογίας, ξεκίνησε μια αναζήτηση που θα οδηγούσε σε μια από τις πιο εκπληκτικές ανακαλύψεις στον τομέα της υποβρύχιας αρχαιολογίας.

Για μια χιλιετία, η αιγυπτιακή πόλη βρισκόταν κρυμμένη κάτω από τα νερά της Μεσογείου, με τους ναούς και τα αγάλματά της να γίνονται μέρος του υποβρύχιου τοπίου, να φιλοξενούνται από ψάρια και να καλύπτονται από φύκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛέσβος: Αρχαιολογικός περίπατος στον Μόλυβο αναδεικνύει την άγνωστη Αρχαία Μήθυμνα12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b