MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Τέμπη: Φοιτητές του ΑΠΘ ζωγράφισαν έναν προσευχητικό πίνακα για τους συμφοιτητές τους που χάθηκαν στο δυστύχημα

Οι φοιτητές συζητώντας πέρυσι την Άνοιξη κατέληξαν στη μορφή που θα έδιναν στο έργο, το οποίο αφιέρωσαν στη μνήμη των μελών της πανεπιστημιακής τους οικογένειας, που χάθηκαν πρόωρα.

Monopoli Team

Την πορεία των ψυχών των συμφοιτητών τους από το σκοτάδι της μοιραίας νύχτας της 28ης Φεβρουαρίου 2023 προς το φως αφηγούνται πέντε φοιτητές του ΑΠΘ, αποτυπώνοντας μέσα σε έναν πίνακα γεμάτο συμβολισμούς, τα συναισθήματα που πλημμύρισαν τις δικές τους ψυχές μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών: Οι καμπάνες χτύπησαν πένθιμα 57 φορές12.09.2018

Ένα εισιτήριο τρένου με αναγραφόμενο προορισμό τη «Χώρα Ζώντων», δύο βέρες, ένα κλειδί, ένα ρολόι δίχως δείκτες -σύγχρονα αντικείμενα ενταγμένα σε ένα έργο βυζαντινής ζωγραφικής, σε έναν καμβά διαστάσεων 1,61×1 με ακρυλικά χρώματα, συνθέτουν μία εικόνα που εκπέμπει ένα μήνυμα παρηγορητικό και μία υπόσχεση μνήμης και προσευχής.

«Τελειωθέντες εν ολίγω επλήρωσαν χρόνους μακρούς» είναι ο τίτλος του πίνακα, που φιλοτέχνησαν οι φοιτητές Χρυσόστομος Γκιουγκής (Μαθηματικών), Ευστάθιος Κατρέλης (Κοινωνικής Θεολογίας), Αθανάσιος Τερζιάν (Εικαστικών Τεχνών), Samaan Sharback (Θεολογικού) και Μarina Vinogradova (Χημείας), υπό την επίβλεψη του μεταδιδακτορικού Ερευνητή ΑΠΘ (ΕΔΙΠ Θεολογικής), Ιωάννη Σαρηγιαννίδη.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Ξαναχτυπά επιδημία ιλαράς στις ΗΠΑ: 1 στους 6 γονείς αρνείται τα παιδικά εμβόλια
Επίκαιρα
8 στους 10 Έλληνες ανησυχούν ότι δεν αμείβονται δίκαια
Επίκαιρα
«Η Γάζα καίγεται»: Το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση για την κατάληψη της Γάζας
Επίκαιρα
Ευρώπη: Ζημιές €43 δισ. από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του φετινού καλοκαιριού
Επίκαιρα
AI στα σχολεία: Νέο πιλοτικό πρόγραμμα με τη υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση
Επίκαιρα
«Πρεμιέρα» σε 6 περιοχές για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία
Επίκαιρα
Δύο χρόνια μετά τον Daniel – Έχει αλλάξει κάτι;
Επίκαιρα
Νέοι κανόνες από την 1η Οκτωβρίου στα Airbnb – Οι έλεγχοι και τα πρόστιμα
Επίκαιρα
Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς – Τι αλλάζει από φέτος
Επίκαιρα
Στην Αθήνα το Final Four της EuroLeague το 2026
Επίκαιρα
Απεργία ταξί: «Έμφραγμα» στο κέντρο της Αθήνας – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πορείας
Επίκαιρα
Μηδενικός φόρος: Ποιους αφορά;