MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 6 προτάσεις για την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου

Παραστάσεις και συναυλίες που κάνουν πρεμιέρα και εκθέσεις που ξεκινούν την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 και αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Λέπουρης
Monopoli Team

Θέατρο

Παγώνια, σε σκηνοθεσία του Τάσου Πυργιέρη στo Bios

Τα «Παγώνια» της Στέλλας Ζαφειροπούλου, ένα έργο γραμμένο το 2022 που μιλά για το σήμερα με χιούμορ, αγωνία κι ανατροπές, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη από τις 22 Φεβρουαρίου στην κεντρική σκηνή του Bios. Τρεις φίλοι (Φιόνα Γεωργιάδη, Γιώργος Παπαπαύλου, Πέτρος Σκαρμέας), που οι συνθήκες της ζωής τους τούς έκαναν συγκάτοικους προσπαθούν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να την ρουφήξουν μέχρι το μεδούλι της. Ο Παναγιώτης, ηθοποιός, θέλει να ξεφύγει από τη μιζέρια της μέχρι τώρα ζωής του και να πετύχει στο χώρο της σόου μπιζ. Η Φανή, η κοπέλα του, ηθοποιός και αυτή δεν θέλει να γίνει διάσημη αλλά αποδεκτή. Ο Μπίλυ, μουσικός, στον οποίο ανήκει και το σπίτι, για να μπορεί να πληρώνει τα έξοδα τα δικά του, αλλά και τα περισσότερα των φίλων του, εργάζεται ως οδηγός σε φορτηγά, μεταφέροντας φορτία αγνώστου προελεύσεως και ειδών. Όλα θα ανατραπούν μια νύχτα που ο Μπίλυ θα αντιληφθεί πως το φορτίο του είναι γυναίκες και ανήλικα αγόρια και συμμετέχει εν αγνοία του σε κύκλωμα trafficking.
Παραστάσεις: Από 22 Φεβρουαρίου 2024. Πέμπτη έως Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 12 ευρώ, Φοιτητικό: 8 ευρώ, Ατέλεια/ΑΜΕΑ/Ανέργων: 5 ευρώ ευρώ με την επίδειξη του κάρτας ανεργίας ή ατέλειας στο ταμείο του θεάτρου, *Κάθε Πέμπτη οι ατέλειες δωρεάν. Προπώληση: more.com
Bios Main, Πειραιώς 84, Αθήνα. Τηλ. +30.2103425335 , email:[email protected] | https://pireos84.bios.gr/

Good: Το National Theatre Live στο Μέγαρο με τον David Tennant σε ένα καταιγιστικό πολιτικό δράμα

Φωτογραφία: Johan Persson

David Tennant , στην πολυαναμενόμενη επιστροφή του στο Ουέστ Εντ, πρωταγωνιστεί σε μια νέα, καταιγιστική εκδοχή του επίκαιρου πολιτικού δράματος «Good» του Cecil Philip Taylor , το οποίο ανέβηκε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Harold Pinter του Λονδίνου. Το θεατρικό έργο του διάσημου σκοτσέζου συγγραφέα, ένα από τα σημαντικότερα της βρετανικής δραματουργίας, προβάλλεται μαγνητοσκοπημένο την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 8:00 το βράδυ (με ελληνικούς υπότιτλους) στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. O John Halder είναι ένας ευφυής, καλοσυνάτος γερμανός καθηγητής. Λίγο πριν την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στην προσπάθειά του να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των καιρών και να επιβιώσει, προσχωρεί σε ένα κίνημα του οποίου τις μελλοντικές διαστάσεις αδυνατεί να διανοηθεί.
Πέμπτη 22/2, 20:00
Εισιτήρια: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 15 €. Προπώληση: megaron.gr
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

Αγρυπνία, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο Συγγρού 33

Φωτογραφία: Panos Giannakopoulos-

Η «Αγρυπνία» του Δημήτρη Δημητριάδη, με πρωτότυπο τίτλο «Τα δώρα της νύχτας», σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη, κάνει πρεμιέρα στις 22 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο Συγγρού 33. Πριν από κάποια χρόνια, όταν ήταν έφηβος, ο Λίνος έπιασε στο βλέμμα του το βλέμμα ενός άλλου νεαρού άντρα. Πριν προλάβει να αναλάβει την ευθύνη της ηδονής αυτού του βλέμματος, ο άντρας εκείνος εξαφανίστηκε, αφήνοντας τον Λίνο να τον αναζητά συνεχώς, πότε εκεί που βρίσκονται οι θεοί και πότε εκεί που βρίσκονται οι άνθρωποι. Είτε στην αθωότητα, είτε στον απολαυστικό εκμαυλισμό της. Από τη μια μεριά, ο Λίνος αφήνεται στις απολαύσεις που του προσφέρονται στο Master Tower, το κέντρο των επίγειων ηδονών, για να βρει τον άγνωστο. Από την άλλη μεριά, ο δογματικός πατέρας του, ο οποίος δεν μπορεί να δεχτεί τον γιο του παρά μόνο ως άμεμπτο, ξενυχτάει επειδή πενθεί τον γιο του σαν νεκρό, ελπίζοντας πως θα μπορέσει με την πίστη του να τον αναστήσει μακριά από τις επιθυμίες που τον παρασέρνουν. *Παίζουν: Τάκης Σακελλαρίου, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Σταύρος Τσουμάνης, Ντένης Μακρής, Δημήτρης Δρόσος, Νικόλας Χαλκιαδάκης.
Παραστάσεις: Από 22 Φεβρουαρίου.  Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 18:15.

Εισιτήρια: Από 18€. Οι πρώτοι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τέσσερις ανοιχτές γενικές πρόβες, που θα γίνουν από τις 22 έως τις 25 Φεβρουαρίου με μειωμένο εισιτήριο, 8 ευρώ. Προπώληση: more.com
Θέατρο Συγγρού 33, Συγγρού 33, Αθήνα. Τηλ: 2109233853

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ο άντρας μου» στο Θησείον12.09.2018

Συναυλίες

Η Monika για μία μοναδική εμφάνιση στο VOX

H Monika επιστρέφει για μία μοναδική εμφάνιση στο VOX, για ένα ακόμη cinematic pop ταξίδι γεμάτο συγκίνηση. Στο πρόγραμμα αυτό η Monika τραγουδάει και κομμάτια που έχει να παίξει πολύ καιρό live, όπως το Forever Yours αλλά ακόμα και διασκευές τραγουδιών που αγαπάει πολύ, ενώ υπόσχεται ξεχωριστά στιγμιότυπα-αφιερώματα με την ίδια άλλοτε στο πιάνο πιο μελωδική κι άλλοτε με το σαξόφωνο ή την κιθάρα της να σαρώνει τη σκηνή ασταμάτητα και να ξεσηκώνει το κοινό.
Πέμπτη 22/2, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Vox, Ιερά οδός 16, Αθήνα

To Alexandros Affolter Quartet στο Half Note για ένα αφιέρωμα στον θρυλικό Tony Bennett

To Alexandros Affolter Quartet επιστρέφει στο Half Note Jazz Club την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου για ένα αφιέρωμα στον θρυλικό τραγουδιστή της Jazz Tony Bennett. Ο Tony Bennett άφησε μια κληρονομιά που περιλαμβάνει πάνω από 70 χρόνια στη σκηνή, πάνω από 60 άλμπουμ, πούλησε περισσότερους από 50 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και εισήγαγε τα πρότυπα της τζαζ του Great American Songbook σε ένα νεότερο κοινό και τα έκανε ξανά επίκαιρα.
Πέμπτη 22/2, 21:30
Εισιτήρια: Από 10€. Προπώληση: more.com.
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 χρόνια χωρίς τον Σάκη Μπουλά: 10 τραγούδια που πάντα θα μας τον θυμίζουν12.09.2018

Εκθέσεις

Γόρδιοι Δεσμοί: Έκθεση του Στέργιου Στάμου στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων

Ο ΟΠΑΝΔΑ και η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, παρουσιάζουν την έκθεση «Γόρδιοι Δεσμοί» του Στέργιου Στάμου στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, από 22 Φεβρουαρίου έως 24 Μαρτίου 2024, σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Γιάννη Μπόλη. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 στις 19:00 και θα πλαισιωθούν από performance με τον χορευτή Σπύρο Ντόγκα. Στην έκθεση ο Στέργιος Στάμος παρουσιάζει έργα που εντάσσονται σε δύο μεγάλες ενότητες δουλειάς του των τελευταίων χρόνων.
Εγκαίνια: Πέμπτη 22/2, 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 22 Φεβρουαρίου – 24 Μαρτίου 2024.
Ωράριο: Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 11:00 – 19:00. Σάββατο: 10:00 – 16:00.
Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, Λεωνίδου και Μυλλέρου, κτίριο Β, Μεταξουργείο. Τ. +30 21 0323 1841 | www.opanda.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOne Song: Η Miet Warlop φέρνει στη Στέγη έναν αλλόκοτο μουσικοχορευτικό «ύμνο» στη ζωή12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b