MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

“Οικογένεια είναι”: Το βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη αποσύρθηκε από σχολείο της Κύπρου – Η απάντηση του εκδοτικού οίκου

“Ναι, προκαλεί. Προκαλεί να μην βιώσει κανένα παιδί περιθωριοποίηση, απόρριψη, εκφοβισμό” απάντησαν οι εκδόσεις Διόπτρα.

Monopoli Team

Ως «ανήθικο» και «ανάρμοστο» χαρακτηρίστηκε το παιδικό βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη «Οικογένεια είναι», από μια ομάδα Κύπριων πολιτών. Συγκεκριμένα, το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών ζήτησαν να αποσυρθεί το βιβλίο από νηπιαγωγείο στη Λευκωσία.

Η απάντηση του εκδοτικού οίκου Διόπτρα ήρθε με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με λύπη και απογοήτευση διαβάσαμε πως μια ομάδα πολιτών στην Κύπρο χαρακτήρισε “ανήθικο” και “ανάρμοστο” το παιδικό βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη “Οικογένεια είναι…”, που κυκλοφόρησε το 2020 και μιλάει για τα διαφορετικά είδη οικογένειας που υπάρχουν παντού γύρω μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ#1 Δέκα νέα παιδικά βιβλία που ανυπομονούμε να διαβάσουμε μέσα στον Ιανουάριο12.09.2018

Η ομάδα αυτή (Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών) ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας την απόσυρση του βιβλίου από τη βιβλιοθήκη ενός νηπιαγωγείου, καθώς όπως γράφουν στην επιστολή τους: “Αυτές οι εικόνες πρωτίστως προσβάλλουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας, το κάθε τι φυσιολογικό και παραπέμπουν σε ψυχανώμαλους ανθρώπους, που ακολουθούν κατά πόδας τα δυτικά πρότυπα”», ανέφερε αρχικά η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα στο okmag.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ#1 Τα νέα βιβλία που αξίζουν μία θέση στην ανανεωμένη βιβλιοθήκη μας για το 202412.09.2018

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b