MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γιώργος Λάνθιμος: Θα σκηνοθετήσει το remake του κορεάτικου “Save the Green Planet!”

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Variety, ο Γιώργος Λάνθιμος θα υπογράψει το ριμέικ της νοτιοκορεατικής κωμωδίας “Save the Green Planet”.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του περιοδικού Variety, ο Γιώργος Λάνθιμος θα συνεργαστεί ξανά με την Element Pictures για το ριμέικ της νοτιοκορεατικής κωμωδίας φαντασίας “Save the Green Planet”.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης, ο οποίος αυτή τη στιγμή απολαμβάνει την επιτυχία του Poor Things – που είναι υποψήφιο για 11 Όσκαρ και μόλις κέρδισε πέντε BAFTA (συμπεριλαμβανομένου του βραβείου καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Emma Stone) – αναμένεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα της ταινίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νέα Υόρκη αυτό το καλοκαίρι.

Πρόκειται για μια εκκεντρική μαύρη κωμωδία με πρωταγωνιστή έναν απογοητευμένο νεαρό άνδρα που συλλαμβάνει και βασανίζει έναν επιχειρηματία, τον οποίο θεωρεί μέρος μιας εξωγήινης εισβολής. Ακολουθεί μια μάχη του μυαλού μεταξύ του απαγωγέα, της αφοσιωμένης φίλης του, του επιχειρηματία και ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ.

Η πρωτότυπη νοτιοκορεατική ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Jang Joon-hwan το 2003 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε διεθνή φεστιβάλ στο Bucheon, το Μπουένος Άιρες και τις Βρυξέλλες, και σε αγορές όπως το Ρότερνταμ, το Τόκιο Filmex και η Μόσχα. Χάρισε επίσης στον Jang το βραβείο Golden Bell Award για τον καλύτερο νέο σκηνοθέτη στην Κορέα το 2003.

Λεγόταν ότι ο ίδιος ο Jang θα αναλάμβανε να σκηνοθετήσει το ριμέικ της ταινίας, βασισμένο σε σενάριο του Will Tracy, στο ενεργητικό του οποίου περιλαμβάνονται οι ταινίες “Succession” του HBO και “The Menu” της Searchlight. Τελικά, το πρότζεκτ θα αναλάβει ο Γιώργος Λάνθιμος, σύμφωνα με το Variety.

Ο Λάνθιμος έχει ήδη γυρίσει άλλη μια ταινία μετά το “Poor Things”. Η επόμενη ταινία του, το “Kinds of Kindness” έχει ξεκινήσει την παραγωγή εδώ και μερικούς μήνες και πρωταγωνιστούν οι Stone, Margaret Qualley, Willem Dafoe και Joe Alwyn. Για το ριμέικ του “Save the Green Planet” δεν έχει γίνει γνωστό το cast, ούτε πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Ραντεβού στο Notting Hill ή στο… House of the Dragon; Τι αξίζει να δεις αυτό το ΣΚ στην TV
Cine News
Κάμπινγκ: Μόλις κυκλοφόρησαν τα πρώτα καρέ της νέας σειράς του MEGA
Cine News
4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης: Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσιάζει το rough cut της νέας του ταινίας
Cine News
Η COSMOTE TV γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με ένα ξεχωριστό τηλεοπτικό αφιέρωμα
Cine News
«Ελληνικές Μικρές Ιστορίες»: Οι βραβευμένες ταινίες από τις Νύχτες Πρεμιέρας ταξιδεύουν στα μουσεία του ΠΙΟΠ
Cine News
Πρόγονοι: Το ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή στην Πειραιώς 260
Cine News
Βραβεία Ίρις 2026: Σάρωσε το «Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ» – Όλοι οι νικητές
Cine News
«Ελλάδα 3.0»: Πώς τρεις διαφορετικές ταινίες κατέληξαν να μιλούν για την ίδια Ελλάδα
Cine News
Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν σπάει ρεκόρ πριν καν βγει στις αίθουσες
Cine News
Απονεμήθηκαν τα Ελληνικά Βραβεία Animation 2026
Cine News
Έρχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης: Αναλυτικά το πρόγραμμα
Cine News
Οι δωρεάν προβολές επιστρέφουν στον Κήπο του Μεγάρου – Αρχή με το “Ναμπούκκο” του Βέρντι