MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κέλβιν Κίπτουμ: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 24χρονος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Μαραθωνίου

Ο 24χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στη χώρα του μαζί με τον προπονητή του, Ζερβέ Χακιζιμάνα της Ρουάντα την Κυριακή (11/2).

Monopoli Team

Θλίψη έχει προκαλέσει στον κόσμο του στίβου η είδηση του θανάτου του 24χρονου Κέλβιν Κίπτουμ από την Κένυα, ο οποίος σημείωσε το παγκόσμιο ρεκόρ (2:00:35) στον Μαραθώνιο του Σικάγο το 2023.

Ο 24χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στη χώρα του μαζί με τον προπονητή του, τον Ζερβέ Χακιζιμάνα της Ρουάντα, την Κυριακή (11/2).

Η σύζυγος του Χακιζιμάνα, Joan Chelimo, επιβεβαίωσε τον θάνατο του συζύγου της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Λάουρα Ένεβερ έκανε ρεκόρ γκίνες για το μεγαλύτερο κύμα που έχει δαμάσει ποτέ γυναίκα12.09.2018

Ο Κέλβιν Κιπτούν μετά το ιστορικό ρεκόρ που κατέγραψε στο Σικάγο το 2023, αποτελούσε το πλέον μεγάλο φαβορί και για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Ο Κίπτουμ κατέρριψε 34 δευτερόλεπτα από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ του δύο φορές Ολυμπιονίκη Ελιούντ Κιπτσόγκε από το Βερολίνο πέρυσι για να γίνει ο πρώτος άνδρας που έτρεξε τον μαραθώνιο κάτω από δύο ώρες και ένα λεπτό.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Κένυας, Ababu Namwamba, δήλωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter: «Εξαιρετικά ανατριχιαστικό!! Η Κένυα έχει χάσει ένα ιδιαίτερο διαμάντι».

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr. 

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b