MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 3-4 Φεβρουαρίου 2024.

Still! – Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο: Μια μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά στο Θέατρο Ολύμπια
Monopoli Team

Θέατρο

Still! – Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο: Μια μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά στο Θέατρο Ολύμπια

Το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» συνεχίζει τον Φεβρουάριο το πολυσυλεκτικό του πρόγραμμα με επιλογές για μικρούς και μεγάλους. Η νέα πρόταση για το παιδικό και νεανικό κοινό που παρουσιάζεται μεταξύ 1-7 Φεβρουαρίου, τιτλοφορείται «Still! – Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο». Πρόκειται για μια ωδή στην ειρήνη, τη φιλία, τη διαφορετικότητα και τη δύναμη της αληθινής αγάπης. Ένα κορίτσι σε μια βάρκα ξεκινάει το ταξίδι του προς το άγνωστο, προσπαθώντας να ξεφύγει από τη φρίκη του πολέμου. Βρίσκει καταφύγιο σε μια άγνωστη χώρα και ξαπλώνει να ξεκουραστεί κάτω από το άγαλμα ενός στρατιώτη. Προς μεγάλη της έκπληξη, το άγαλμα ζωντανεύει. *Ιστορία: Σταύρος Σταύρου. Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος, Παναγιώτης Τοφής. Παίζουν: Ανδρέας Κουτσόφτας, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Άντονι Παπαμιχαήλ.
Παραστάσεις:  2 Φεβρουαρίου 10:00 και 20:30. 3 Φεβρουαρίου 10:00 και 18:00. 4 Φεβρουαρίου 11:30 και 14:30.
Εισιτήρια: 5€ (παιδιά), 10€ (ενήλικες). Προπώληση: ticketservices.gr.
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα. Τηλέφωνο:210 3642540 | https://oly.gr/.

«Η Φοίβη και η Ρόζα στο Πρώτο τους Ταξίδι», της Γεωργίας Πολοπετράκη στο Θέατρο 2510

Το Θέατρο 2510 φιλοξενεί τη θεατρική παράσταση για παιδιά «Η Φοίβη και η Ρόζα στο Πρώτο τους Ταξίδι», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Γεωργίας Πολοπετράκη. Συντροφιά με έναν χάρτη, ένα βιβλίο και μια υδρόγειο σφαίρα τα παιδιά ταξιδεύουν σε τόπους μακρινούς και έρχονται σε επαφή με άλλους πολιτισμούς. Η Φοίβη και η Ρόζα προσκαλούν τα παιδιά να αφεθούν σε ένα ταξίδι με όχημα τη λαχτάρα για γνώση και παιχνίδι.  Μοιράζονται τις εμπειρίες τους μαζί τους, δίνοντας τους την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες χώρες, ήθη και έθιμα, χορούς και παραδόσεις άλλων λαών. Μια υπέροχη παράσταση με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα για παιδιά από 4 -10 ετών. *Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γεωργία Πολοπετράκη. Παίζουν: Μαριλού Βόμβολου, Φρατζέσκα Γεντεκάκη.
Παραστάσεις: Από 4 έως 25 Φεβρουαρίου κάθε Κυριακή στις 12.00.
Εισιτήρια: 8€.
Θέατρο 2510: Θεμιστοκλέους 52, Εξάρχεια. Τηλ. Κρατήσεων: 6931182517, 6955445130.

Ο Μαγικός Αυλός, από την Παιδική Σκηνή «Ονειροπόληση» στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Η παιδική σκηνή «Ονειροπόληση» παρουσιάζει, από τις 4 Φεβρουαρίου 2024, στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, την παράσταση για παιδιά «Ο Μαγικός Αυλός». Η δύναμη της αγάπης , της αλήθειας, της αυταπάρνησης και του ηρωισμού σε δύο πράξεις. Αγαπημένο έργο του Wolfang Amadeus Motsart σε λιμπρέτο Emanouel Schikaneder. Είναι η ιστορία του Πρίγκιπα Ταμίνο ο οποίος προσπαθεί να ελευθερώσει την πριγκίπισσα Παμίνα , την μητέρα της  Βασίλισσα της Νύχτας  , τον Βασιλιά Σαράστρο αλλά και ολάκερη την πολιτεία από Μονόστατο  τον μάγο! Σε αυτή του την προσπάθεια πολύτιμη βοήθεια προσφέρει ο Παπαγγένο – (άνθρωπος –πουλί)  με τον Μαγικό Αυλό του. *Σκηνοθεσία-Διασκευή: Τούλα Ζαχαριουδάκη. Παίζουν: Παντελής Μαρτίνος, Κωνσταντίνος Τσιάκος, Ιούλιος Καίσαρας Αθανασίου, Αλέξανδρος Μικελής , Κατερίνα Κλαυδιανού , Ειρήνη Kαζαντζόγλου, Αλεξία Ξυγάλα, Δημήτρης Πρωτογεράκης.
Παραστάσεις: Από 4 Φεβρουαρίου 2024. Κάθε Κυριακή 11.00 και 15:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 13€. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, Αγ. Μελετίου 61, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0864 0414.

«Το Δεντρόπαιδο», της Μισέλ Ριμλ στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Ένα σύγχρονο θεατρικό έργο για παιδιά και νέους παρουσιάζει η Παιδική-Εφηβική σκηνή του ιστορικού θεάτρου Τζένη Καρέζη. Το «Δεντρόπαιδο» της βραβευμένης θεατρικής συγγραφέως Μισέλ Ριμλ μιλά για την προστασία του περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή, τον υπερκαταναλωτισμό, τις οικογενειακές σχέσεις, την αξία της φιλίας, τη σημασία της ομαδικής δουλειάς και της επικοινωνίας, την πίστη στις αξίες και την αντιμετώπιση των προσωπικών μας φόβων. Όταν ο Έιβερι, ένα δεκάχρονο αγόρι, ανακαλύπτει την πρόθεση του πατέρα του να κόψει το δέντρο στην πίσω αυλή, αποφασίζει ως ένδειξη διαμαρτυρίας να ζήσει πάνω στο δέντρο μέχρι ο πατέρας του να αλλάξει γνώμη. Πείθει την καλύτερή του φίλη Σαμ να τον συντροφεύσει στον αγώνα του, κι έτσι τα δυο παιδιά χτίζουν ένα οχυρό στο δέντρο και ξεκινούν την διαμαρτυρία τους. *Σκηνοθεσία: Τζένη Κόλλια, Μιχάλης Σιώνας. Παίζουν: Ηλέκτρα Καζάκου, Αργύρης Λάμπρου, Θανάσης Λανάρης, Αναστασία Μοναστηρίδου, Καλύδημη Μούρτζη, Χρήστος Παπαδόπουλος.
Παραστάσεις:  Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12:00.
Εισιτήρια: 10 – 12€. Προπώληση: more.com.
Θέατρο «Τζένη Καρέζη»: Ακαδημίας 3, 106 71 Αθήνα. Τηλέφωνο ταμείου θεάτρου: 2103636144.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Μαγικός Αυλός, από την Παιδική Σκηνή «Ονειροπόληση» στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη12.09.2018

Κινηματογράφος

Γάτες στο μουσείο (μεταγλωττισμένη)

Η θρυλική αυτή γατοπαρέα ενέπνευσε και τους δημιουργούς επιτυχιών όπως «Η Εποχή των Παγετώνων 2» και «Μπάτε Σκύλοι Αλέστε» για μια οικογενειακή κωμωδία κινουμένων σχεδίων που μιλάει για τη σπουδαιότητα να βρίσκεις πού ανήκεις και να ταιριάζεις με όλους όσοι μπορούν να γίνουν η δεύτερη οικογένειά σου – ό,τι ζώο κι αν είναι. Μια νεαρή γάτα που ονομάζεται Βίνσεντ, πιάνει φιλίες με τον Μορίς το ποντίκι σε μια όχι και τόσο ιδανική συνθήκη: μια μεγάλη πλημμύρα! Οι δυο τους θα καταφέρουν να ξεφύγουν μέσα σε ένα παλιό πιάνο, το οποίο όμως τελικά σώζεται από μια ομάδα ναυτικών και στέλνεται στο Ερμιτάζ, το θρυλικό μουσείο της Αγίας Πετρούπολης.
*Δείτε τις αίθουσες προβολής εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVamvakou Revival: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων του Φεβρουαρίου12.09.2018

Δράσεις

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεβρουαρίου 2024

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου 2024, που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», κάθε Σαββατοκύριακο, απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών και 5-8 ετών. Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 στις 12:00: «Ψάχνοντας το μυστικό της… Αθανασίας» για παιδιά 3-5 ετών: Ποια είναι η Αθανασία Μηλαρέση και γιατί μας προσκαλεί στο σπιτικό της; Τι κοινό μπορεί να  έχουν η Χιονάτη και ο Νεύτωνας, η Αθηνά, η Ήρα και η Αφροδίτη με τον Γουλιέλμο Τέλο; Γνωστές και άγνωστες ιστορίες έρχονται στην επιφάνεια, σε μια συναρπαστική συνάντηση γεμάτη αποκαλύψεις, εκπλήξεις και παιχνίδια. Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 στις 16:00: «Οι Δεινόσαυροι στην Επιφάνεια!» για παιδιά 5-8 ετών: Εκατομμύρια χρόνια πριν, τα πλάσματα αυτά κυριαρχούσαν στον πλανήτη μας. Μπορεί να μην βρεθήκαμε ποτέ μαζί, μπορεί να μην υπήρχαν στην Ελλάδα, μας άφησαν όμως τα ίχνη τους σε διάφορα μέρη του κόσμου. Αυτά τα ίχνη αναζητούμε για να τους «ξαναζωντανέψουμε».
Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο Τ. 212 254 0000 και στο email: [email protected]
Ηλεκτρονική προπώληση: http://tickets.hellenic-cosmos.gr/
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τ. 212 254 0000.

ΒΜΦ: Μια Βόλτα στο Μουσείο με σακίδιο

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου ετοιμαζόμαστε για «Μια βόλτα στο Μουσείο με σακίδιο» στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Τα παιδιά ηλικίας 4-11 ετών ανακαλύπτουν μαζί με τις οικογένειές τους το παλιό εργοστάσιο φωταερίου με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, με «ξεναγό» το διαδραστικό κίτρινο σακίδιο που κάνει την επίσκεψη… παιχνιδάκι. Ειδικά σχεδιασμένο για δύο ξεχωριστές ηλικιακές ομάδες, το σακίδιο για τα παιδιά 4-6 ετών βασίζεται στην ανακάλυψη της πληροφορίας μέσα από τις αισθήσεις και τη διάδραση, ακολουθώντας την πρωτότυπη αισθητηριακή διαδρομή του μουσείου και τα κίτρινα κουτιά, ενώ για τα παιδιά 7-11 ετών το διαδραστικό σακίδιο εστιάζει στα κρυμμένα μηχανήματα και στις σπάνιες εφευρέσεις που κρύβονται μέσα στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου.
Πότε: Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Ώρες: 12:30-14:30.
Είσοδος: €2. Κόστος χρήσης σακιδίου: €4.
Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Περαιώς 100, Γκάζι. Τηλ: 2130109325, 2130109300.

Ianos: «Ταξίδι στον υπέροχο κόσμο του Τζοακίνο Ροσσίνι»

Την Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στις 10:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και και η εκπαιδευτική μουσική ομάδα musicArte με τον Άρη Γραικούση (πιάνο) και τη Σοφία Ζακολίκου (τραγούδι) παρουσιάζουν το μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στον υπέροχο κόσμο του Τζοακίνο Ροσσίνι» Απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και γονείς που αγαπούν την κλασική μουσική. Πρόκειται για μία φιλική ξενάγηση στον υπέροχο κόσμο του Τζοακίνο Ροσσίνι. Ένα σύντομο μουσικό ταξίδι στον κόσμο της όπερας ,με αφετηρία την αγάπη μας για τη κλασική μουσική και προορισμό την γνωριμία μας με τον διάσημο συνθέτη.
Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2024, στις 10:30 π.μ.
Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεβρουαρίου 202412.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b