MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Φεστιβάλ Kino Athens: Δωρεάν προβολές των υποψήφιων για το Βραβείο Κοινού Lux 2024 ταινιών στο ΙΜΚ

Στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου ΚΙΝΟ ATHENS, οι υποψήφιες ταινίες για το Βραβείο Κοινού LUX 2024, θα προβληθούν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με ελεύθερη είσοδο, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Φεστιβάλ Kino Athens: Οι υποψηφιότητες του Βραβείου Κοινού Lux 2024 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
«Πεσμένα Φύλλα»
Monopoli Team

Την προβολή των φετινών ταινιών υποψήφιων για το Βραβείο Κοινού LUX 2024 παραχώρησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου ΚΙΝΟ ATHENS που θα πραγματοποιηθεί για 2η χρονιά από 1 έως 10 Μαρτίου 2024. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις υποψήφιες προς βράβευση ταινίες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με ελεύθερη είσοδο τις εξής ημέρες προβολών:

  • «Στο ποταμόπλοιο»
    Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024, 19:00
  • «Στο γραφείο των καθηγητών»
    Τρίτη 05 Μαρτίου 2024, 19:00
  • «Πεσμένα Φύλλα»
    Τετάρτη 06 Μαρτίου 2024, 19:00
  • «Η αδελφότητα της καπνιστής σάουνας»
    Πέμπτη 07 Μαρτίου 2024, 19:00

Βραβείο Κοινού LUX

Το Βραβείο Κοινού LUX παρουσιάζεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη European Film Academy, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το δίκτυο Europa Cinemas. Το βραβείο τιμά τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και έχει στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά ζητήματα στην Ευρώπη. Χάρη στο Βραβείο Κοινού LUX, και οι υποψήφιες ταινίες θα υποτιτλιστούν στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ και θα προβληθούν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις ταινίες, να τις βαθμολογήσετε σε αυτόν τον ιστότοπο και να κερδίσετε ένα από τα συναρπαστικά δώρα. Η πλατφόρμα βαθμολόγησης είναι ήδη ανοιχτή!

Το φετινό ΚΙΝΟ ATHENS θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 10 Μαρτίου 2024 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Τεχνόπολη και το Σεράφειο Δήμου Αθηναίων και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Η διοργάνωση υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Athens Film Office και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Το 2ο ΚΙΝΟ ATHENS θα περιλαμβάνει ταινίες κάθε είδους, από όλο τον κόσμο, από το ανεξάρτητο σινεμά, με διαγωνιστικά τμήματα μικρού και μεγάλου μήκους, εργαστήρια, masterclasses, DJ sets και άλλες παράλληλες δράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Μεγάλο αφιέρωμα με ΛΟΑΤΚΙ+ ντοκιμαντέρ που σφράγισαν το queer σινεμά12.09.2018

Όλο το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2024  στην ιστοσελίδα του KINO Athens www.kinoathens.org.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b