MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
21
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Γεωργία Λαλέ, παρά τη λογοκρισία, αναζητά «Αλκυονίδες μέρες» στο Bios

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Με μια περφόρμανς η εικαστικός που έπεσε θύμα της λογοκριτικής νοοτροπίας του υπουργού Εξωτερικών, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για δωρεά σεντονιών πάνω στα οποία γυναίκες «θα έχουν ονειρευτεί έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης».

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η λογοκρισία που υπέστη το έργο της διά χειρός του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη δεν πτόησε την εικαστικό Γεωργία Λαλέ. Κάθε άλλο μάλιστα, αφού η δημιουργός της ροζ σημαίας που καθαιρέθηκε ανανεώνει την έκκλησή της για προσφορά σεντονιών από γυναίκες και θηλυκότητες, αυτή τη φορά στην Αθήνα.

Η Γεωργία Λαλέ θα βρεθεί αυτό το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, από τις 12.00-17.00, στο BIOS, της οδού Πειραιώς 84, όπου θα παρουσιάσει την performance «Αλκυονίδες μέρες». Σε αυτό το πλαίσιο, η εικαστικός κάνει ανοιχτό κάλεσμα για δωρεά σεντονιών κατά τη διάρκεια της performance.

Όπως σημειώνεται, «όλα τα μεγέθη, χρώματα και μοτίβα σεντονιών είναι δεκτά. Η μόνη προϋπόθεση είναι να τα έχουν χρησιμοποιήσει οι γυναίκες για την ανάπαυσή τους και να έχουν ονειρευτεί πάνω σε αυτά έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης».

Μετά το πέρας της performance, η εικαστικός θα πάρει τα σεντόνια στη Νέα Υόρκη, όπου εδρεύει, ώστε να τα χρησιμοποιήσει για τη δημιουργία έργων κατά της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

Εκ μέρους των διοργανωτών σημειώνεται η παράκληση τα σεντόνια να είναι καθαρά, ενώ θα απαγορεύεται η είσοδος κάθε είδους υγρών στο χώρο της performance. Η είσοδος – έξοδος στο κοινό θα επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓεωργία Λαλέ: Ποια είναι η καλλιτέχνις πίσω από τη ροζ σημαία – Ο πολλαπλός συμβολισμός του έργου της12.09.2018

Την ίδια ημέρα το κοινό θα μπορεί να δηλώσει ενδιαφέρον για τον περιορισμένο αριθμό μεταξοτυπιών των έργων της Γεωργίας Λαλέ «Flag» και «Neighborhood Guilt».

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
2ο Φεστιβάλ «Μαζί στη Γιορτή»: Η μεγάλη συνάντηση της ισότιμης συμπερίληψης συνεχίζεται στη Φωκίδα
Cine News
Ο The Boy κάνει ένα τριήμερο takeover στο κτίριο της Στέγης
Εικαστικά
ANTRES MEN στο Domatio Art Space
Εικαστικά
«Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη»: Το μήνυμα της Tilda Swinton πριν ανοίξει η έκθεσή της στο Onassis Ready (vid)
Εικαστικά
Το ΕΜΣΤ υποδέχεται το καλοκαίρι με τρεις νέες εκθέσεις
Εικαστικά
Το Onassis Culture στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia
Εικαστικά
Μετά 20 έτη: Στο Καπνεργοστάσιο η 8η Μπιενάλε της Αθήνας
Εικαστικά
Μουσείο Βορρέ: Με συναυλία, ξεναγήσεις και εργαστήρια πλαισιώνεται η έκθεση «Αναδρομικά»
Εικαστικά
Comicdom Con Athens 2026: Για 20η χρόνια στην Τεχνόπολη με ένα γεμάτο πρόγραμμα
Art & Culture
Η Ελλάδα ως γρίφος στη Μπιενάλε Βενετίας
Εικαστικά
Το νερό επιστρέφει στις «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου στο MOMUS
Εικαστικά
Athens Photo World 2026: Μεγάλο open party για τα εγκαίνια των θερινών εκθέσεων στη Στοά Αρσακείου