MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Σκηνές από ένα γάμο: Οι παραστάσεις συνεχίζονται στο Σύγχρονο Θέατρο – Ακολουθεί περιοδεία σε ελληνικές πόλεις

Με παράταση στο Σύγχρονο Θέατρο και περιοδεία σε μεγάλες ελληνικές πόλεις -πρώτος σταθμός η Πάτρα- συνεχίζει η παράσταση της Έλενας Καρακούλη, «Σκηνές από ένα γάμο», με πρωταγωνιστές τους Νίκο Ψαρρά και Μαρίνα Ασλάνογλου.

Σκηνές από ένα γάμο: Παράταση παραστάσεων στο Σύγχρονο Θέατρο και περιοδεία σε ελληνικές πόλεις
Monopoli Team

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας, το σπαρακτικό αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Σκηνές από ένα γάμο» σε σκηνοθεσία της Έλενας Καρακούλη συνεχίζεται για 8 ακόμα παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο, από τις 23 Φεβρουαρίου έως 16 Μαρτίου 2024, κάθε Παρασκευή στις 21.00 και Σάββατο 18.00.

Επιπλέον, θα ακολουθήσει περιοδεία σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, με πρώτο σταθμό την Πάτρα και το Θέατρο Πάνθεον, όπου ανεβαίνει για 3 μόνο παραστάσεις, Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024. Θα ακολουθήσουν η Λαμία, η Κοζάνη, οι Σέρρες, τα Χανιά, το Ηράκλειο και η Θεσσαλονίκη κ.α. Οι ημερομηνίες των παραστάσεων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Λίγα λόγια για το έργο

Οι «Σκηνές από ένα γάμο» γράφηκαν ακριβώς 50 χρόνια πριν, αρχικά ως τηλεοπτική σειρά και έπειτα ως κινηματογραφική ταινία με παγκόσμια επιτυχία. «Χρειάστηκαν δυόμισι μήνες για να γράψω αυτές τις σκηνές. Μου πήρε μια ολόκληρη ενήλικη ζωή για να τις ζήσω» έλεγε ο Μπέργκμαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Σκηνές από ένα γάμο» στο Σύγχρονο Θέατρο12.09.2018

Πράγματι, η ιστορία της Μαριάννε και του Γιόχαν αποτυπώνει με αδυσώπητη ειλικρίνεια και σχεδόν ντοκουμενταρίστικο ρεαλισμό τα στάδια της φθοράς και της παρακμής μιας συζυγικής σχέσης.

Κρατώντας την δομή και τους υπέροχα ειρωνικούς τίτλους των «σκηνών», η Έλενα Καρακούλη σκηνοθετεί τη Μαρίνα Ασλάνογλου και τον Νίκο Ψαρρά σε μια παράσταση για το υπαρξιακό πεδίο συνάντησης, αλλά και σύγκρουσης με τον Άλλον.

Σκηνοθετικό Σημείωμα

«Oι δικές μας Σκηνές ξεκινούν από μια γιορτή, μια δημόσια εξομολόγηση αγάπης. Ο Γιόχαν και η Μαριάννε γιορτάζουν τη δέκατη επέτειο του γάμου τους. Διαθέτουν ειλικρίνεια, φαντασία, χιούμορ. Απολαμβάνουν την ασφάλεια της οικογενειακής ζωής και μια καλή επαγγελματική σταδιοδρομία.

Από την ιδανική, την φωτογραφίσιμη πλευρά αυτής της σχέσης και την επίδειξη της απόλυτης ευτυχίας περνάμε στην πιο αρετουσάριστη πλευρά του έγγαμου βίου: Εκεί, ανάμεσα σε στοίβες πραγμάτων και λίστες υποχρεώσεων βαλτώνει η καθημερινότητα: Η τρυφερότητα, η απόγνωση, η φθορά, η απιστία, η πλήξη, η σύγκρουση, η βία, ένα πρόχειρο φαγητό, ένα τηλεφώνημα σε πανικό, σχέδια για το μέλλον, μια κοιλάδα δακρύων και ένας ανολοκλήρωτος αποχαιρετισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣκηνές από ένα Γάμο, του Ίνγκµαρ Μπέργκµαν στο Σύγχρονο Θέατρο12.09.2018

Μια ιστορία μέσα στην οποία όλοι αναγνωρίζουμε κομμάτια του εαυτού μας, ένα κινηματογραφικό σενάριο που άφησε εποχή πριν από 50 χρόνια χωρίς να έχει γεράσει στο ελάχιστο. Μετά από τη συγκινητική ανταπόκριση της παράστασης μας στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, ανυπομονούμε να ξανασυναντήσουμε τον Γιόχαν και την Μαριάννε στο Σύγχρονο Θέατρο».
Έλενα Καρακούλη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αθήνα

Για 8 τελευταίες παραστάσεις
Από 23 Φεβρουαρίου έως 16 Μαρτίου 2024
Κάθε Παρασκευή 21.00 & Σάββατο 18.15
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, τηλέφωνο: 210 3464380. [email protected], www.sychronotheatro.gr
Προπώληση: https://www.more.com/theater/skines-apo-ena-gamo-1/ και στο ταμείο του θεάτρου 2103464380

Πάτρα

Για 3 μόνο παραστάσεις
Παρασκευή 9 & Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 21:15 και Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 20:00
Θέατρο Πάνθεον, Δημ. Γούναρη 4, τηλέφωνο: 2610325778
Προπώληση: https://www.more.com/theater/skines-apo-ena-gamo-i-theatro-pantheon-i-patra/ και στο ταμείο του θεάτρου 2610325778
Διάρκεια: 110 λεπτά

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b