MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
25
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Αλγό-ρυθμος, της Ελεάνας Γεωργούλη στο Θέατρο Θησείον

Η παράσταση του ΚΘΒΕ, «Αλγό-ρυθμος», μια σουρεαλιστική περιπλάνηση μνήμης, σε σύλληψη, σκηνοθεσία, ερμηνεία επί σκηνής της Αλεξάνδρας Καζάζου και της Ελεάνας Γεωργούλη, παρουσιάζεται στο Θέατρο Θησείον.

Monopoli Team

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη και την Cluj της Ρουμανίας στα πλαίσια του 20ου Φεστιβάλ της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης η παράσταση «Αλγό-ρυθμος» έρχεται στην Αθήνα και το Θέατρο Θησείον, από 5 Φεβρουαρίου 2024 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

«Ήταν εκεί. Τότε. Απλώνονταν μπροστά από κάποιο πέλαγος. Κάπου στη μέση της γης. Κάπου Ανατολικά; Ίσως. Σημασία δεν έχει. Ήταν εκεί. Εκεί, ναι εκεί. Εκεί οι αλάνες μας, εκεί οι μάντρες που πηδούσαμε, όλα εκεί. Σε αυτή την πατρίδα. Εκεί. Κάπου στη μέση της γης. Πολύ κοντά από εδώ. Από εδώ πολύ μακριά». 

Αλγό-ρυθμος, της Ελεάνας Γεωργούλη στο Θέατρο Θησείον

«Αλγό-ρυθμος»: Λίγα λόγια για το έργο

Αληθινές ιστορίες και μυθοπλασία περιπλέκονται σε αυτή τη χειροποίητη περφόρμανς. Η Αλεξάνδρα Καζάζου και η Ελεάνα Γεωργούλη συναντούν τις πρωτότυπες μουσικές του θρυλικού Γιάννη Αγγελάκα, μέσα στον αναπάντεχο σκηνικό κόσμο του Χρίστου Λάσκαρη και του Βασίλη Χατζόπουλου και το φωτιστικό σύμπαν που συνθέτει ο Karol Jarek.

Μια τρυφερή και συνάμα χιουμοριστική μουσική αφήγηση για τα συγκοινωνούντα δοχεία τη μνήμης και της λήθης στο προσκήνιο των μεγάλων ιστορικών μεταβάσεων που γνώρισε ο Δυτικός Κόσμος του τελευταίου αιώνα.

Η Α. και η Ε. χαρτογραφούν προσωπικές ιστορίες μα και ιστορίες τρίτων σε ένα αυτοσχέδιο λαβύρινθο μνήμης. Μέσα από μια αλυσίδα ποιητικών επεισοδίων, οι δυο γυναίκες αφηγούνται και θυμούνται τον πόλεμο στα Βαλκάνια, τις αντάρτισσες γιαγιάδες τους, παράδοξες ερωτικές συναντήσεις του παρελθόντος σε ένα κοκτέιλ μνήμης που διαπερνά την Πρώην Γιουγκοσλαβία και φτάνει ως τον Λίβανο, ενώ το δωμάτιο ενός νοσοκομείου μεταμορφώνεται σε στάση λεωφορείου στην Κουβανική Τρινιδάδ.

Παρελθόν, φαντασιακό μα και μέλλον ξετυλίγουν μια απρόβλεπτη περιπέτεια ενθύμησης οπού όλα μπορεί να συμβούν.

Σημείωμα ΚΘΒΕ

H παραγωγή του ΚΘΒΕ, «Αλγό-ρυθμος» είναι μια συγκλονιστική περφόρμανς πάνω στην ανατομία της ανθρώπινης μνήμης. Μια κραυγή για όλα τα εγκλήματα ανά τον κόσμο, σε μια απροσδιόριστη  διάσταση του χρόνου, με προσωπικές ιστορίες ξεριζωμού, με ομαδικούς τάφους που βρήκαν τα ονοματεπώνυμα τους, χωρίς όμως λύτρωση για τον άνθρωπο. Οι βελούδινες χροιές της Ελεάνας και της Αλεξάνδρας μετατρέπονται σε σπαρακτικές φωνές και τα κορμιά τους σε άψυχες κούκλες που εκτελέστηκαν, προκαλούν ρίγη συγκίνησης αλλά και συναισθήματα θυμού και απελπισίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Απόγονοι: Ηρώ Μπέζου και Χρήστος Θάνος σε μια devised μουσική παράσταση στο ΠΛΥΦΑ12.09.2018

Για μια ώρα και 20 λεπτά η σκηνή σαν χρονομηχανή ταξιδεύει τους θεατές στην μνήμη του πόνου και του αφανισμού της ανθρώπινης υπόστασης, ψυχρά αποτυπωμένης από έναν αλγόριθμο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ελεάνα Γεωργούλη
Σκηνοθεσία: Ελεάνα Γεωργούλη, Αλεξάνδρα Καζάζου

Σκηνικά: Χρίστος Λάσκαρης, Βασίλης Χατζόπουλος
Κοστούμια: Ελίζα Μοσχοπούλου
Μουσική: Γιάννης Αγγελάκας
Φωτισμοί: Karol Jarek

Παίζουν: Ελεάνα Γεωργούλη, Αλεξάνδρα Καζάζου

Τιμές Εισιτηρίων: 18 € γενική είσοδος, 15 € μειωμένο
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 5 έως 27 Φεβρουαρίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com | * Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 13 ετών.
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Βοηθός Σκηνοθετη: Σπύρος Δέτσικας
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/algo-rythmos-mia-sourealistiki-periplanisi/
Πληροφορίες Χώρου: Θησείον - ένα Θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο. Τηλ: 21 0325 5444.
Φωτογραφίες: Karol Jarek, Mike Rafail (That long black cloud), Biro Istvan
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Καρέκλες του Ευγένιου Ιονέσκο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Νικόλα Ανδρουλάκη στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
ΘΕΑΤΡΟ
Μέγαρο: Η «Έρημη Χώρα» του T.S. Eliot ως σκηνική σύνθεση με τον Ακύλλα Καραζήση
ΘΕΑΤΡΟ
Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι: Η πολυβραβευμένη εκδοχή του Kip Williams στο Θέατρο Πορεία με τη Νάντια Κοντογιώργη
ΘΕΑΤΡΟ
Φλαντρώ, του Παντελή Χορν στο Θέατρο Αλάμπρα
ΘΕΑΤΡΟ
διήγηΜΑΣ, της Δέσποινας Μπισχινιώτη για 2η χρονιά στον Μικρό Κεραμεικό
ΘΕΑΤΡΟ
Evelyn Evelyn: Το διάσημο concept album γίνεται μιούζικαλ στο Θέατρο 104
Θεατρικά Νέα
Το Τρίτο Στεφάνι, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, μεταφέρεται σε νέα στέγη λόγω μεγάλης ζήτησης
Θεατρικά Νέα
"Αστόρια": Μια μεγάλη παραγωγή ζωντανεύει την ιστορία της μετανάστευσης στο Παλλάς
ΘΕΑΤΡΟ
Η Γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της στο θέατρο Βεάκη
Θεατρικά Νέα
Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα: Eντυπωσιακές φωτογραφίες από την εμβληματική παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου
ΘΕΑΤΡΟ
Αρμπάιτ: Η παράσταση των Παλούμπη και Τσιοτσιόπουλου ξανά στο Θέατρο Σταθμός