MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Netflix: Το απίστευτο σκάνδαλο που συγκλόνισε τη Wall Street έγινε ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία του κρατικού ταμείου, που δημιουργήθηκε για να προωθήσει την ανάπτυξη στη Μαλαισία, αλλά κατέληξε σε σκάνδαλο.

Monopoli Team

Το ερευνητικό ντοκιμαντέρ του Netflix παρουσιάζει την αδιανόητη διαφθορά, την ξεδιάντροπη απάτη και την αμαρτωλή αίγλη που περιβάλλει το τεράστιο σκάνδαλο του 1MDB στη Μαλαισία.

Αν δεν γνωρίζετε τίποτα γι’ αυτό το σκάνδαλο, το ντοκιμαντέρ προσφέρει όλες τις πληροφορίες για το 1Malaysia Development Berhad (1MDB), το κρατικό ταμείο πλούτου που δημιουργήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ προκειμένου να χρηματοδοτήσει επενδύσεις στη χώρα του και να ανακουφίσει τον λαό από την ακραία φτώχεια.

Ωστόσο, τα οικονομικά έγγραφα που διέρρευσαν από το 2015 απέδειξαν ότι το 1MDB δεν λειτούργησε ποτέ ως επενδυτικό ταμείο, αλλά ως κόμβος εξαγωγής χρημάτων. Στην ουσία ήταν μια ληστεία των κρατικών πόρων. Τεράστια ποσά μεταβιβάστηκαν μέσω κρατικών ομολόγων και μεταφέρθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, τη Σιγκαπούρη και τις ΗΠΑ.

Διαβάστηκε περισσότερα στο Gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 10 ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b