MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Bang bang: Πώς η σειρά «The Sopranos» διαμόρφωσε τη mob wife αισθητική

Αναρωτιέσαι από που μας ήρθε αυτή η νέα τάση; Οι «The Sopranos», ως vintage σειρά πλέον, έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

Monopoli Team

Θυμάσαι που το Succession έβαλε τα θεμέλια του Quiet Luxury; Κάτι τέτοιο συμβαίνει και τώρα. Η τηλεοπτική σειρά The Sopranos προβλήθηκε πριν από 25 χρόνια και έβαλε όχι απλά έβαλε το λιθαράκι της, αλλά οριακά τα θεμέλια στην ποιότητα των τηλεοπτικών σειρών που βλέπουμε σήμερα, όπως και στην εμβάθυνση των γυναικείων ρόλων σε «αντρικές» σειρές/ ταινίες.

Η νέα γενιά λοιπόν, με την αγάπη που τη διακρίνει για οτιδήποτε vintage, έπιασε να ξεσκονίσει και αυτό το τηλεοπτικό αριστούργημα, το οποίο θεωρείται η νούμερο 2 καλύτερη σειρά όλων των εποχών – το νούμερο είναι είναι προφανώς το Mad Men και το νούμερο 3 το Succession.

Η σειρά μοιάζει με σεξπιρικό δράμα, που εκτυλίσσεται στο New Jersey και επικεντρώνεται στη ζωή του γκάνγκστερ Τόνι Σοπράνο. Δεν είναι όλα όμως πιστολίδι και μίτινγκς με την υπόλοιπη «οικογένεια». Σε αυτή τη σειρά δίνουν μεγάλη σημασία στη καθημερινή ζωή των πρωταγωνιστών, στη ερωτική τους ζωή, στην οικογένειά τους και φυσικά είναι η πρώτη σειρά που βλέπουμε τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες της κρεβατοκάμαρας μιας mob wife και τον ψυχισμό της, σε σχέση με την αποτύπωσή τους ως prop ή ως trophy wives.

Οι mob wives στη σειρά «The Sopranos» είναι γυναίκες που άφησαν την «ελευθερία» τους για να γίνουν νοικοκυρές πλάι στον σύζυγό τους και μάνα των παιδιών του. Είναι γυναίκες που απαρνήθηκαν τις φιλοδοξίες τους και τα όνειρά τους για να γίνουν mob wives. Αυτό όμως σταδιακά δεν διαρκεί πολύ και όλο αυτό το επιφανειακό και υλιστικό κρεσέντο κορυφώνεται και γκρεμίζεται μπροστά στα μάτια τους και στα μάτια των συζύγων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMargot Robbie: Σκέφτεται να κάνει “διάλειμμα” από την υποκριτική12.09.2018

Η mob wife αισθητική είναι τόσο εμπνευσμένη από τα 80s όσο και από τις γυναίκες των γκάνγκστερ, όπως αυτές αποτυπώνονται στη σειρά «The Sopranos» και όχι όπως τις είδαμε π.χ στον «Scarface» ή στο «The Godfather». Ναι δυναμικές, ναι με προσωπικότητα και λαμπερή παρουσία, αλλά και extra υλιστικές. Πανάκριβα κοσμήματα που «βγάζουν μάτι» με μεγάλους πολύτιμους λίθους και λάμψη, oversized γούνες με animal print, ψηλοτάκουνα που κάνουν θόρυβο, μαλλιά με άψογο blow dry και γαλλικό μανικιούρ. Όλα όσα χρειάζεται μια mob wife για να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να δεχθεί κόσμο στο σπίτι ή να συνοδεύσει τον άντρα της στο κρατητήριο. Το στιλ είναι προφανώς ιταλικό, με επιρροές από Pucci και Robert Cavalli, ενώ οι φόρμες Juicy Couture και Fila, που ήταν οι επιλογές της Καρμέλα – συζύγου του Τόνι Σοπράνο – ακόμα ζουν rentfree στο μυαλό μας.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b