MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

A tale of two cities: Αθήνα-Σαντιάγο σε έναν κινηματογραφικό “διάλογο” με την υπογραφή του Kino Athens

Αθήνα και Σαντιάγκο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν ένα κοινό πρόγραμμα με ταυτόχρονες προβολές, σε μια συνεργασία του Kino Athens με το Centro De Cine Y Creación.

A tale of two cities: Αθήνα-Σαντιάγο σε έναν κινηματογραφικό "διάλογο" με την υπογραφή του Kino Athens
Monopoli Team

Μια σημαντική διεθνή συνεργασία για τον ελληνικό κινηματογράφο ανακοινώνει το Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας Kino Athens. Για πρώτη φορά Αθήνα και Σαντιάγκο ενώνουν τις δυνάμεις τους κάτω από τον τίτλο A tale of two cities, για να παρουσιάσουν ένα κοινό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει προβολές ταινιών από την Ελλάδα στη Χιλή και από τη Χιλή στην Ελλάδα.

Δύο πόλεις σε έναν κινηματογραφικό “διάλογο”

Πρόκειται για δύο πόλεις σε διάλογο, που συζητούν και ανταλλάσσουν κινηματογραφικά έργα με ταυτόχρονες προβολές. Το πρόγραμμα είναι μια συνεργατική δράση του Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας Kino Athens και του Centro De Cine Y Creación (CCC) από το Σαντιάγκο και ξεκινά με δύο παράλληλες προβολές σε Χιλή και Ελλάδα στις 24 Ιανουαρίου 2024. Η εναρκτήρια δράση στο Σαντιάγκο περιλαμβάνει την προβολή της ελληνικής ταινίας «Attenberg», σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Τσαγγάρη, ενώ στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, 21:00, στο Booze Cooperativa, η προβολή της ταινίας «De jueves a domingo» (Thursday till Sunday), σε σκηνοθεσία Dominga Sotomayor Castillo, μια παραγωγή από Χιλή και Ολλανδία. Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών θα ανακοινωθεί σύντομα.

2ο Kino Athens

Θυμίζουμε ότι το φετινό Kino Athens θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 10 Μαρτίου 2024, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Τεχνόπολη, το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ενώ στους χώρους εκδηλώσεων προστίθεται και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Η διοργάνωση υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Athens Film Office και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό το Dune μέχρι το Joker: 12 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε το 202412.09.2018

Το 2ο Kino Athens θα περιλαμβάνει ταινίες κάθε είδους, από όλο τον κόσμο, από το ανεξάρτητο σινεμά, με διαγωνιστικά τμήματα μικρού και μεγάλου μήκους, εργαστήρια, masterclasses, DJ sets και άλλες δράσεις, ενώ φέτος εγκαινιάζει το KINO Junior με προβολές για σχολεία και οικογένειες και παιδικό διαγωνιστικό τμήμα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, όροι και προϋποθέσεις στην ιστοσελίδα του KINO Athens www.kinoathens.org.

Υποβολή ταινιών ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του ΚΙΝΟ Athens.

 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b