MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΜΟΡΦΙΑ

5 απλοί τρόποι αποτοξίνωσης της επιδερμίδας, μετά τις γιορτές

Το detox που έχει ανάγκη το δέρμα σου, μετά τα Χριστούγεννα.

Photo by engin akyurt on Unsplash
Photo by engin akyurt on Unsplash
Monopoli Team

Οι εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τελείωσαν, χαρίζοντάς μας μοναδικές στιγμές με τους αγαπημένους μας. Πέρα από τα θετικά όμως, υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα δεδομένου ότι το σώμα και ο οργανισμός μας βρέθηκαν εκτεθειμένα στις υπερβολές και καταχρήσεις: φαγητό – πολύ φαγητό – και αλκοόλ!

Όμως, όταν το σώμα εκτίθεται σε υψηλά επίπεδα γλυκόζης (ή ζάχαρης), οι πρωτεΐνες κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα εξασθενούν, προκαλώντας διάσπαση της ελαστικής δομής του. Εκτός του ότι το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αυξημένη παραγωγή σμήγματος, αφυδάτωση και μια πιο τραχιά, πιο ανώμαλη επιφάνεια του δέρματος. Οι άφθονες ποσότητες ζάχαρης στο αλκοόλ είναι επίσης προβληματικές για το δέρμα. Το αλκοόλ είναι διουρητικό και οδηγεί σε αφυδάτωση του δέρματος και του σώματος. Κάνει τα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα να διαστέλλονται, προκαλώντας έξαψη, ερυθρότητα και πρήξιμο. Το αλκοόλ είναι επίσης γνωστό ότι δίνει το έναυσμα για τη ροδόχρου ακμή και την ψωρίαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα νέα πρόσωπα που ξεχωρίσαμε το 2023 από την ελληνική μουσική σκηνή12.09.2018

Όσα μπορείς να κάνεις για να επαναφέρεις την ισορροπία στο σώμα αλλά και το δέρμα σου:

Ξεκίνα μια ρουτίνα διπλού καθαρισμού

Ο διπλός καθαρισμός είναι ένας πραγματικά αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσεις όλα τα ίχνη του μακιγιάζ, τις ακαθαρσίες και τους ρύπους από το δέρμα. Ο ανεπαρκής καθαρισμός μπορεί να συμβάλει στη συμφόρηση, τα ξεσπάσματα και τη θαμπάδα, αλλά το να μην αφαιρείς όλη αυτή τη βαθιά βρωμιά από τους πόρους σου θα καταστήσει σχεδόν άχρηστο οτιδήποτε εφαρμόζεις στη συνέχεια στο δέρμα σου.

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: 10 σειρές και ταινίες που θα δούμε τον Ιανουάριο12.09.2018

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b