MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα καλύτερα φαγητά φούρνου – Δεύτερο ένα ελληνικό πιάτο

Ένα αγαπημένο ελληνικό πιάτο βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα με τα κορυφαία φαγητά φούρνου σύμφωνα με διεθνή αξιολόγηση.

Photo by Mahmoud Fawzy on Unsplash
Photo by Mahmoud Fawzy on Unsplash
Monopoli Team

Μία από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες φαγητών είναι εκείνα που φτιάχνονται στον φούρνο σε ειδικά σκεύη και το Taste Atlas παρουσίασε τη λίστα με τα πέντε κορυφαία πιάτα της κατηγορίας «casserole», όπως ονομάζονται.

Από την συγκεκριμένη κατηγορία δεν θα μπορούσε να λείψει και ένα ελληνικό πιάτο και συγκεκριμένα το γιουβέτσι, που βρίσκεται στην δεύτερη θέση με βάση την σχετική αξιολόγηση. Το κλασσινό ελληνικό πιάτο, όπως αναφέρει το Taste Atlas, αποτελείται από έναν συνδυασμό ζυμαρικών και κοκκινιστού κρέατος με ντομάτα που παρασκευάζεται ως πιάτο σε ένα σκεύος.

Αν και το μοσχαρίσιο κρέας είναι η παραδοσιακή επιλογή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα είδη κρέατος, ενώ η πλούσια σάλτσα ντομάτας είναι συνήθως καρυκευμένη με κανέλα, μπαχάρι, κόκκινο κρασί, γαρύφαλλο και φύλλα δάφνης», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού θα κάνουμε Ρεβεγιόν φέτος; 10 αγαπημένα εστιατόρια για την πιο gourmet εορταστική εμπειρία12.09.2018

Το top 5

Στη λίστα με τα πέντε κορυφαία πιάτα της συγκεκριμένης κατηγορίας, στην πρώτη θέση συναντάμε την «Parmigiana alla napoletana».

Με καταγωγή από την Καμπανία της Ιταλίας, το πιάτο παρασκευάζεται με μελιτζάνες, ελαιόλαδο, κρεμμύδια, βασιλικό, ντομάτες, τυρί μοτσαρέλα ή fior di latte και τριμμένο Parmigiano-Reggiano.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚρασί, κοκτέιλ, μπύρα και πολλά άλλα: Πώς επηρεάζει το αλκοόλ το δέρμα μας12.09.2018

Περισσότερα από Γεύση
Σχετικά Θέματα
Γεύση
Το Benedict Berlin έφτασε στην Αθήνα – Το all day concept που αλλάζει την εμπειρία του πρωινού
Γεύση
Στην Κοκέτα στο Ψυχικό, τα βράδια έχουν νοστιμιά και κέφι
Αγορές
Χριστουγεννιάτικη γλυκιά “επιδρομή” σε ζαχαροπλαστεία της πόλης
Γεύση
Η ελληνική κουζίνα στη 2η θέση παγκοσμίως για το 2025-26
Βγαίνουμε έξω
Εκεί θα φας όσο θες: 5 all you can eat ασιάτικα στέκια στην Αθήνα
Γεύση
Παγκόσμια Ημέρα Τούρκικου Καφέ – Κάθε γουλιά διηγείται μια ιστορία
Γεύση
Νέα εποχή με το γαστρονομικό take over της Αίγλης Ζαππείου
Βγαίνουμε έξω
Πάμε Κυψέλη: Τα νέα στέκια που πρέπει να ανακαλύψεις
Βγαίνουμε έξω
Fiesta στη γεύση με 5 must try μεξικάνικα εστιατόρια στην Αθήνα
Βγαίνουμε έξω
Φρέσκα, αφράτα και πεντανόστιμα: 5 μαγαζιά για cookies που πρέπει να δοκιμάσεις
Βγαίνουμε έξω
Φθινοπωρινό brunch σε 5 cozy μαγαζιά της Αθήνας
Βγαίνουμε έξω
5 διευθύνσεις στα δυτικά της Αθήνας για το τέλειο dinner date