MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Lee Sun-kyun: Έφυγε από τη ζωή ο πρωταγωνιστής του “Parasite” στα 48 του

Ο Νοτιοκορεάτης ηθοποιός έφυγε από τη ζωή, σήμερα το πρωί. Η υπόθεση ερευνάται για αυτοκτονία.

Monopoli Team

Ο Lee Sun-kyun, Νοτιοκορεάτης ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία “Τα Παράσιτα”, πέθανε το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με το Associated Press και το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Ήταν 48 ετών.

Βρέθηκε νεκρός σε ένα αυτοκίνητο σε ένα κεντρικό πάρκο της Σεούλ, σύμφωνα με το AP. Η αστυνομία αναζητούσε τον ηθοποιό, αφού η οικογένειά του ανέφερε ότι έγραψε σημείωμα αυτοκτονίας και έφυγε από το σπίτι του νωρίς την Τετάρτη.

Ο Lee βρισκόταν πρόσφατα υπό αστυνομική έρευνα για φερόμενη παράνομη χρήση ναρκωτικών. Η Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία Incheon της Νότιας Κορέας ερευνούσε τον Lee και άλλα επτά άτομα για φερόμενη χρήση ναρκωτικών- ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ήταν θύμα εκβιασμού από άλλο άτομο που ερευνούσε και φέρεται να έχασε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από εκβιασμό. Σύμφωνα με το Yonhap, η αστυνομία ανέκρινε τον Λι τρεις φορές, μόλις το περασμένο Σάββατο, για τη φερόμενη χρήση μαριχουάνας και άλλων ναρκωτικών στη Σεούλ αρκετές φορές νωρίτερα φέτος. Ισχυρίστηκε ότι τον ξεγέλασαν και ότι δεν ήξερε τι έπαιρνε.

Το 2020, το “Parasite” κέρδισε τέσσερα βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας για τον Bong Joon-ho, πρωτότυπου σεναρίου και διεθνούς ταινίας μεγάλου μήκους για τη Νότια Κορέα. Κέρδισε επίσης τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, αποτελώντας την πρώτη νοτιοκορεατική ταινία που το επιτυγχάνει αυτό. Το καστ της ταινίας “Parasite”, συμπεριλαμβανομένου του Λι, κέρδισε το βραβείο Screen Actors Guild για την εξαιρετική ερμηνεία καστ σε κινηματογραφική ταινία.

Στην ταινία, ο Λι υποδύθηκε τον Παρκ Ντονγκ-ικ, τον πατέρα της πλούσιας οικογένειας Παρκ, ο οποίος εν αγνοία του προσλαμβάνει στο σπίτι του μέλη της απατεώνισσας οικογένειας Κιμ – μίας οικογένειας κατώτερης κοινωνικής τάξης – για να βοηθήσουν τα παιδιά του και να διευθύνουν το νοικοκυριό του. Όταν τελικά το κόλπο αποκαλύπτεται, ο Kim Ki-taek (Song Kang-ho) σκοτώνει τον κ. Park σε μια κρίση οργής στο πάρτι γενεθλίων του γιου του.

Ο Lee ήταν μια πολύ διάσημη φιγούρα στον κορεατικό κινηματογράφο. Στις Κάννες φέτος εμφανίστηκε στις ταινίες “Project Silence” και “Sleep”. Το τελευταίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο και ήταν στην κορυφή των κορεατικών box office charts για τρεις εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕίναι νέοι. Και ξεχώρισαν με τις ερμηνείες τους το 202312.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b