MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Τα σημάδια που αποδεικνύουν ότι έχει διαταραχθεί ο δερματικός φραγμός

Πώς θα το καταλάβεις και η φροντίδα που πρέπει να παρέχεις στο δέρμα σου για να ανακτήσει την δύναμή της

Monopoli Team

Ο φραγμός του δέρματος είναι το πιο εξωτερικό στρώμα του δέρματος που λειτουργεί ως προστατευτική ασπίδα ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις. Ο στόχος του είναι να κρατήσει τα καλά και απαραίτητα στοιχεία μέσα στον σώμα (όπως την υγρασία) ενώ ταυτόχρονα να εμποδίσουν βακτήρια και ερεθιστικές ουσίες να εισβάλλουν σε αυτό.

Όταν είναι υγιές, το δέρμα φαίνεται λαμπερό, έχει ομοιόμορφο τόνο και είναι σφριγηλό και ενυδατωμένο. Ωστόσο, με ένα διαταραγμένο δερματικό φραγμό, αυτή η ασπίδα εξασθενεί, η κατακράτηση υγρασίας μειώνεται και το δέρμα γίνεται ευάλωτο στους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό, κνησμό, ευαισθησία και ξηρό δέρμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΉρθε το τέλος του facelift;12.09.2018

Τι προκαλεί ένα κατεστραμμένο δερματικό φραγμό

Πολλοί παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε ένα διαταραγμένο δερματικό φραγμό. Μερικοί συνηθισμένοι «ένοχοι» περιλαμβάνουν τα σκληρά προϊόντα, την υπερβολική απολέπιση, το εξαιρετικά ζεστό νερό, την έλλειψη υγρασίας και τη ρύπανση.

Ακόμη και οι συνήθειες του τρόπου ζωής όπως το ποτό, το άγχος, η ανθυγιεινή διατροφή ή ορισμένα φάρμακα μπορούν να οδηγήσουν σε κατεστραμμένο φραγμό του δέρματος.

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΞεχωριστά γούρια μουσείων και ιδρυμάτων τέχνης για ένα καλότυχο και ευτυχισμένο 202412.09.2018

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b