MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 23-24 Δεκεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 23-24 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

Θεατρικές παραστάσεις

1. Όλοι εμείς πουλιά, του Ουαζντί Μουαουάντ σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου στο Εθνικό Θέατρο

Το βραβευμένο έργο του Λιβανο-Καναδού συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιού Ουαζντί Μουαουάντ, «Όλοι εμείς πουλιά» ανεβαίνει σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση, στο Εθνικό Θέατρο, στη Σκηνή “Νίκος Κούρκουλος”, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Το έργο πραγματεύεται την έννοια της ταυτότητας ως στοιχείο αυτοπροσδιορισμού, αλλά και ως κίνδυνο εγκλωβισμού μέσα σε δύσκαμπτα πλαίσια που μας έχουν επιβληθεί από την καταγωγή, τη θρησκεία, τις παραδόσεις, την οικογένεια και τον εαυτό μας. Ο Εϊτάν, Γερμανοεβραίος φοιτητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, γνωρίζει και ερωτεύεται τη Γουαχίντα, Αμερικανίδα φοιτήτρια αραβικής καταγωγής. Η σχέση τους συναντά την εχθρότητα της εβραϊκής οικογένειας του Εϊτάν. Το ταξίδι του ζευγαριού στο Ισραήλ και μια βομβιστική ενέργεια που θα στείλει τον Εϊτάν στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση θα γίνει η απαρχή να αποκαλυφθεί το παρελθόν μιας οικογένειας. Τα μυστικά αντηχούν, η αλήθεια εκρήγνυται και η οικειότητα γίνεται κομμάτια μέσα στη δίνη των παγκόσμιων γεγονότων που “επιτίθονται” στους ήρωες του έργου. Από τον κεραυνοβόλο έρωτα σε μια τρομοκρατική επίθεση, από το γέλιο στις κραυγές, ο Μουαουάντ εξυφαίνει μια ερωτική ιστορία με πολιτικές διαστάσεις και υπαρξιακές προεκτάσεις με φόντο το αξεδιάλυτο χάος της Μέσης Ανατολής.
Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00
Τετάρτη, Πέμπτη: 16€, Παρασκευή: 13€, Σάββατο, Κυριακή: 20€
Εθνικό Θέατρο Κτήριο Τσίλλερ – Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑXmas Party Fever: Τα 10 καλύτερα Χριστουγεννιάτικα πάρτι στην Αθήνα12.09.2018

2. Όταν Πέθανα, του Λάκη Λαζόπουλου στο Θέατρο Βέμπο

Ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει στο θέατρο Βέμπο, με τη νέα του μεταφυσική κωμωδία, με τίτλο «Όταν Πέθανα», σε σκηνοθεσία του ίδιου. Μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο, πρωταγωνιστεί η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, που έρχεται για να λύσει τον χρησμό…Ένας άνθρωπος πεθαίνει και ξαφνικά βρίσκεται όρθιος στο νεκροταφείο καθώς ένα από τα νεύρα του δεν έχει πεθάνει και συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα. Ανατινάζεται το σύμπαν του και έτσι στα τριήμερα του, τους περιμένει στο νεκροταφείο να συζητήσουν μαζί του όλοι οι συγγενείς και φίλοι. Τι έγινε κι αυτός πήδηξε από τον 6ο όροφο του ψυχιατρείου μαζί με το κούφωμα;Τι έχει να του πει ο κολλητός του; Η μάνα του; Η δεύτερη γυναίκα του; Η γκόμενα του; Η καθαρίστρια; Ο αδερφός του; Ο πεθαμένος ψυχίατρος και κυρίως, τι έχει να του αποκαλύψει η πρώτη του γυναίκα, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, που έχει εγκαταλείψει τα εγκόσμια και ζει σε ένα μοναστήρι. Γέλιο, με ένα σκοτάδι που έγινε φως, ίντριγκες, πάθη και δύο διαφορετικές πλευρές του ίδιου ανθρώπου ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή Μπορούν να υπάρξουν δύο χαρακτήρες σε έναν άνθρωπο; Σε ρόλο εκπληξη ο stand up comedian Διονύσης Ατζαράκης, στον πρώτο του ρόλο στο θέατρο, σ’ αυτόν του ψυχιάτρου.
Σάββατο 23/12 στις 21:00 *δείτε τις υπόλοιπες μέρες και ώρες παραστάσεων εδώ. 
Από 15€
Θέατρο Βέμπο, Καρόλου 18, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στις μουσικές σκηνές της Αθήνας: Kαλλιτέχνες και σχήματα που θα απολαύσουμε στις γιορτές12.09.2018

Μουσική

3. Nέκυια: Ο Γιάννης Αγγελάκας παρουσιάζει μια μοναδική εμπειρία θέασης και ακρόασης στη Στέγη

«Ονειρεύτηκα μια υποβλητική αφήγηση της Οδύσσειας» δηλώνει ο Γιάννης Αγγελάκας και έρχεται, για πρώτη φορά, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, με ένα υβριδικό θέαμα που δεν είναι συναυλία ούτε παράσταση. Είναι ηχοτροπική κατάσταση. H Nέκυια είναι μια μοναδική εμπειρία θέασης και ακρόασης της πιο υποβλητικής ραψωδίας του ομηρικού έπους, με τον κορυφαίο δημιουργό της ελληνικής ροκ σκηνής, Γιάννη Αγγελάκα, στη μουσική, τον ίδιο και την Όλια Λαζαρίδου στην αφήγηση από σκηνής και τον ανερχόμενο πανευρωπαϊκά χορογράφο και σταθερό συνεργάτη της Στέγης, Χρήστο Παπαδόπουλο, στη σκηνοθεσία.
Πέμπτη – Κυριακή στις 20:30 (Έως τις 28 Ιανουαρίου)
Κανονικό: 7, 22, 28€ Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 18, 22€ Παρέα 10+ άτομα: 16, 20 € Κάτοικος Γειτονιάς*: 7€ Ανεργίας, ΑμεΑ: 5€ Συνοδός ΑμεA: 10€. Προπώληση: tickets.onassis.org
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα

4. Ουρανία Γκάσιου και Ventus Ensemble σε ένα «Ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου» στο Μέγαρο

Η Ουρανία Γκάσιου σε ένα εορταστικό ρεσιτάλ με 6.000 αυλούς και… χάλκινα πνευστά, την προπαραμονή Χριστουγέννων, στις 8:30 το βράδυ. Η διαπρεπής οργανίστα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, πιστή στο γιορτινό ραντεβού της με το κοινό, μοιράζεται τη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης με τους καταξιωμένους μουσικούς του Ventus Ensemble, τον Δημήτρη Γκόγκα και τον Φάνη Βερνίκο (τρομπέτα), τον Γιάννη Γούναρη (κόρνο), τον Σπύρο Βέργη (τρομπόνι) και τον Μενέλαο Μωραΐτη (τούμπα) καθώς και με τον σολίστ των κρουστών Μάριο Μουζακίτη. Το φετινό πρόγραμμά τους περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλο τον κόσμο, κλασικά αριστουργήματα, αλλά και ελληνικά κάλαντα.
Σάββατο 23/12 στις 20:30
7,50€ (εκπτωτικά) 10€, 15€,  20€, 25 € 30€, 35€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας 68 και Κόκκαλη, Αθήνα

5. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης συναντά τον Στέφανο Κορκολή στο VOX

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης συναντά για πρώτη φορά σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα τον Στέφανο Κορκολή. Από το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου και για πέντε μόνο παραστάσεις στο VOX, οι δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες σε μια σπάνια μουσική συνάντηση, θα μοιραστούν αγαπημένα μας τραγούδια τα οποία παραμένουν στην κορυφή των μεγάλων επιτυχιών, θα μας ταξιδέψουν σε μοναδικές στιγμές της πορείας τους και θα μας εκπλήξουν με τα απρόβλεπτα ντουέτα τους.
23, 28, 30/12 στις 21:00, 31/12 στις 23:00, 6/1 στις 21:00
Από 15 έως 45€
VOX, Ιερά Οδός 16, Αθήνα 

6. Οι Γιαγκίνηδες στον Σταυρό του Νότου

Οι νεαροί ρεμπέτες Γιαγκίνηδες μάς προσκαλούν να περάσουμε μαζί τους το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων στον Σταυρό του Νότου και να γλεντήσουμε με αγαπημένα ρεμπέτικα και κλασικά λαϊκά τραγούδια, παιγμένα με την νεανική τους ορμή και τον ξεχωριστό τους τρόπο.
Κυριακή 24/12 στις 22:00
13€
Σταυρός του Νότου, Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού θα κάνουμε Ρεβεγιόν φέτος; 10 αγαπημένα εστιατόρια για την πιο gourmet εορταστική εμπειρία12.09.2018

Εκθέσεις

7. Greek Art over decades: Το “χθες” και το “σήμερα” της ελληνικής ζωγραφικής στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος- Δεξαμενή»

Έργα τέχνης συλλεκτικής αξίας παλαιότερων καλλιτεχνών συνδιαλέγονται με έργα σύγχρονων σημαντικών δημιουργών ιδιαίτερου χαρακτήρα και αισθητικής, στην ομαδική έκθεση, «Greek Art over decades», που φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος- Δεξαμενή». Ξεκινώντας χρονολογικά με σπουδαίους δημιουργούς της Γενιάς του ’30 όπως οι Κοψίδης, Μανουσάκης και Τσαρούχης που αξίζει να έρθουμε κοντά στο χαρακτηριστικό ιδίωμα του καθενός μέσα από ενδεικτικά έργα τους, συνεχίζουμε με τους επίσης σπουδαίους ζωγράφους της Γενιάς του ’60 Μυταρά, Πατρικαλάκι, Τσόκλη, Φασιανό και στη συνέχεια στους μεγαλύτερης ηλικίας σύγχρονους καλλιτέχνες, Πατρασκίδη, Λεβεντάκου, Κληρονόμο, Κρυωνίδη, Καρακατσάνη, Βαρβάκη, Χάρο για να φτάσουμε και στους νεότερους Κρανάκη, Πεχλιβανίδη, Παπαδημητρίου Α., Παπαδημητρίου Ε., Καλλιμάχου Ε. κ.α. Έργα με πολύ διαφορετικό ύφος που απηχούν διαφορετικές εποχές της Νεοελληνικής Τέχνης που συνομιλούν μεταξύ τους εκφράζουν τόσο τα ρεύματα που άνθισαν στην κάθε εποχή όσο και το προσωπικό ύφος του κάθε δημιουργού, με κύριο γνώμονα πάντα τη δύναμη των ζωγραφικών αξιών.
Τρίτη,Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 12:00–16:00 και 17:00–20:00 (21.12.2023 – 3. 2.2024 )
Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος – Δεξαμενή», Ξανθίππου 11, Κολωνάκι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b