MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Βόλτα σε 12 από τις ωραιότερες και πιο ιστορικές πλατείες του κόσμου

Γεμάτες σπουδαία μνημεία και αρχιτεκτονικούς θησαυρούς, αλλά και διάσημα εστιατόρια και cafe, οι πλατείες αυτές είναι το σημείο όπου η Ιστορία συναντά την ενέργεια της πόλης.

Φωτογραφία: Shutterstock
Monopoli Team

Ιστορικές, εμβληματικές, κοσμοπολίτικες, αχανείς… Πλατείες που παραμένουν εδώ και αιώνες το κέντρο της ζωής της πόλης. Πλαισιωμένες από κτήρια μοναδικής αρχιτεκτονικής, σπουδαία μουσεία, αλλά και εστιατόρια και cafe που σφύζουν από ζωή, αποτελούν αγαπημένα σημεία συνάντησης ντόπιων και τουριστών. Ας δούμε 12 από τις ωραιότερες και πιο ιστορικές πλατείες σε όλο τον κόσμο.

Grand Place, Βρυξέλλες

Φωτογραφία: Shutterstock

Ο Βίκτωρ Ουγκώ την περιγράφει ως την πιο όμορφη πλατεία της Ευρώπης. Από το 1998, η Grand Place (ή Grote Markt) ανήκει στα Mνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στην καρδιά της παλιάς πόλης των Βρυξελλών, την περιβάλλουν εντυπωσιακά μπαρόκ και γοτθικά κτήρια με εκθαμβωτικές επιχρυσωμένες λεπτομέρειες. Μουσεία, εστιατόρια, cafes και γραφικές σοκολατερί συμπληρώνουν το σκηνικό. Το στολίδι της είναι αναμφισβήτητα το Δημαρχείο που χρονολογείται από τον 15 αιώνα. Κάθε δύο χρόνια τον Αύγουστο απλώνεται στην πλατεία ένα πολύχρωμο και άκρως εντυπωσιακό χαλί από μπιγκόνιες.

Plaza Mayor, Μαδρίτη

Φωτογραφία: Shutterstock

Η ιστορική Plaza Mayor, η πιο διάσημη πλατεία της Μαδρίτης, φτιάχτηκε το 1619. Τα μάτια της έχουν δει πολλά: ταυρομαχίες, εκτελέσεις και δίκες από την Ιερά Εξέταση. Έχει ορθογώνιο σχήμα και περιβάλλεται από εντυπωσιακά κτήρια με 237 υπέροχα μπαλκόνια. Στο κέντρο της δεσπόζει το άγαλμα του έφιππου Φίλιππου του 3ου, ενώ τα εμπορικά καταστήματα, τα tapas bars και τα υπαίθρια cafes που είναι πάντα γεμάτα με κόσμο, συμπληρώνουν το σκηνικό.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b